Vallila, Helsingin salattu helmi


Välillä on seikkailtu Pariisissakin, mutta Helsingistäkin löytyy aluieta, joilla ei tule niin paljon pyörittyä, Vallila on yksi tällaisista Helsingin alueista. Ei ehkä ihan salaisuus, mutta yllättävän harva tuntee muuta kuin Vallilan pääkadut. Mäkelänkatua olen ajanut paljon, mutta Vallilasta löytyy muutakin kuin vilkkaita läpiajokatuja.

Vallilan puutaloalue rakennettiin 1910-luvulla vähävaraisten "terveelliseksi ja turvalliseksi asuinalueeksi". Alue oli pitkään purku-uhan alla, mutta nyt useimmat näyttävät hyväkuntoisilta uudehkoine kattoineen ja tuoreine maaleineen.
Syyskuun puolivälissä pihoilla oli vehreää, hedelmäpuut notkuivat ja kukatkin vielä kukkivat.

Valllilasta löytyy myös "Apinalinna", jonka vehreän pihan sanotaan olevan Pohjoismaiden suurin sisäpiha. Tunnelma oli kuin Berliinistä tai Kööpenhaminasta.
Vallilassa näimme myös ikkunasta ohikulkijoita kurkistelevan suloisen koiran, joka nautti samalla emännän harjauksesta.

Vallilaan on viime vuosina tullut useampia kiinnostavia ravintloita, niihin täytyy tutustua tarkemmin toisella kotiseuturetkellä.

Onko sinulla jotain suosikkialuetta Helsingissä?

4 kommenttia :

 1. Noilla kaduilla käveltiin ja ihasteltiin Vallilan tunnelmia viime kerralla kun Helsingissä käytiin. Jo raitsikalla ajelu sinne oli meille elämys!

  VastaaPoista
 2. Puu-Vallila on todella kaunis paikka :) Tuo söpö koira näyttää kyllä nauttivan tuosta harjaushetkestä ihan täysillä. Oma suosikkialueeni taitaa olla Katajanokka kun olen jugend-fani mutta toisaalta myös Töölön jälkifunkis ja juuri puukaupunkiosat kuten Käpylä ja Vallila puhuttelevat myös. Kruunuhaassa on oma viehätys ja Torkkelinmäki Kalliossa on myös kaunis paikka.

  VastaaPoista
 3. Töölö on tietty suosikki. Mutta yhdessä vaiheessa oli pinttymä, että haluan muuttaa Puuvallilaan, olin töissäkin siinä naapurissa, niin olisi ollut kätevää. Mutta eihän sieltä ikinä mitään asuntoja vapautunut millään muotoa vuokrattavaksi silloin. Mutta sisällä olen käynyt ja ai että on nättiä.

  Ihanaa viikon jatkoa Tuuli <3

  VastaaPoista
 4. Oma ikisuosikkini on puu-Käpylä. Rakastan niitä taloja ja minulla asuikin täti siellä lähes koko ikänsä.
  Ihanalta näyttää Vallila. Työkaveri puhuu usein Vallilasta, koska he asuivat siellä hänen ollessaan lapsi.

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.