Koko lista läpi Hampton Bayssa

Keväällä auennut Hampton Bay Bulevardin päässä, Hietalahden rannassa kutsui viime viikolla joukon bloggaajia tutustumaan ravintolaan* ja maistelemaan ei vain ruokalistan parhaita paloja vaan koko listan läpi! Mukana makumatkalla olivat myös blogikaverit Heli ja Johanna.

Ravintolassa on niin ravintolan levyinen Seafront-terassi satama-altaan laidalla kuin avoterassi Sun Deck katollakin, suosittu on myös ollut ravintolan hiekkaranta eli "lonkerolaituri". Terassit ja biitsi ovatkin pullistelleen asiakkaista koko kesän ja keittiössä kuulemma kiirettä pitänyt. Pressi-iltana sade kuitenkin vihmoi ja pitkän hellejakson jälkeen oli ensimminen hämärä, koleahko ilta. Vaaleilla sävyillä sisustetussa raikkaan merellisessä ravintolassa oli kuitenkin tunnelmallista lyhtyen palaessa.





hampton_bay_helsinki, ravintola_helsinki

 Hampton Bayn keittiötä luotsaava "soppamies" Harri Syrjänen tarjoili meille miltei koko listan läpi ja kertoi ravintolan ruokafilosofiasta. Hän halusi myös tarjota meille annokset sen kokoisina kun ne tuodaan asiakkaiden eteen normaalistikin. Lautasia kertyikin pöytään melkoinen määrä, jaoimme niiltä sitten omille lautasillemme.

Harri kertoi, että kaikki ruoka valmistetaan itse Hampton Bayn keittiössä. Raaka-aineista valitaan parhaimmat saatavilla olevat, maku on tärkeintä.

hampton_bay_helsinki, ravintola_helsinki
 Yksi ensimmäisiä annoksia oli burrata eli kermaisempi ja täyteläisempi versio mozzarellasta.

hampton_bay_helsinki, ravintola_helsinki

Kalaa listalta löytyt alkuruoista alkaen, lohiceviche tarjotaan ruislastujen kera.


hampton_bay_helsinki, ravintola_helsinki
 Karitsan tartar oli pehmeä ja mehevä.


hampton_bay_helsinki, ravintola_helsinki
Lohi savustetaan ravintolassa itse, jotta sen kypsyysaste saadaan täydelliseksi ja kala jää meheväksi. Terassilta löytyy myös hiiligrilli.

Harri Syrjäsen 25 vuotta samalla reseptillä valmistama lohikeittokin valmistetaan jokaiselle asiakkaalle erikseen, eikä sitä päivän mittaan kauhota aamulla valmistetusta erästä. Lohikeiton kanssa tarjottava saaristolaisleipä valmistetaan omassa keittiössä, muut leivät tulevat lähikulmilta Kanniston leipomosta.


hampton_bay_helsinki, ravintola_helsinki
  Kookosliemessä tarjoillut sinisimpukat maistuivat ranskalaisten kanssa.

 Listalta löytyy vegepastan lisäksi muitakin kasvisvaihtoehtoja. Myös erikoisruokavaliot huomioidaan.


hampton_bay_helsinki, ravintola_helsinki
 Illan hämärtyessä lautasia kannettiin edelleen pöytään, myöhemmin harmikseni huomasin, etten ollut ottanutkan kuvaa herkullisesta granaattiomena-kvinoasalaatista enkä supemehevästä naudan entrecôtestakaan. Kuva löytyi onneksi tästä jokiravunpyrstöillä lastatusta  ceasarsalaatista.



hampton_bay_helsinki, ravintola_helsinki

hampton_bay_helsinki, ravintola_helsinki
Hampurilainen on ollut Hampton Bayn kesän suosituin annos ja jatkanee suosiotaan myös talvikautena, kyllähän mehevä burgeri maistuu aina! Hampurilaisesta on saatavilla myös lohiversio.




Fish and chips juzusydämellä on myös ollut yksi ravintolan suosikkiannoksia, eikä turhaan.


hampton_bay_helsinki, ravintola_helsinki


hampton_bay_helsinki, ravintola_helsinki
Loppuillasta olo alkoi olla aika piukea kaikesta syömisestä, mutta ainahan on tilaa jälkiruoalle! Jälkiruoista maistelin suomalaisia marjoja, itse tehtyä jäätelöä ja pistaasikakkua sekä rosmariinipannacottaa marengin ja minttumansikoiden kanssa. Ihana, makea päätös pitkälle illalliselle.

Naapuripöydissä oli maanantai-iltana myös muutama iloinen seurue viettämässä rapujuhlia, Hampton Bayn rapukausi jatkuu lokakuun loppuun. Sunnuntain brunssitarjoilutkin pyörähtävät syksyn aikana käyntiin viikonloppuisin. Syksyn edetessä osa ruokalistasta vaihtuu, listalle on tulossa mm. tattirisottoa.


Lähdimme tyytyväisinä -ja hyvin täysinä, tänne palaamme vielä brunssille, rennolle illalliselle tai lasilliselle ja ensi kesänä myös terassille.


*Ruoat tarjosi Hampton Bay


Hampton Bay, Hietalahdenranta 6, Helsinki

14 kommenttia :

  1. Olihan makumatka ja jäi ravintola ikuisesti mieleen positiivisesti- täällä inspiroiduttiin jo tekemään kvinoasalaattia, jossa paahdettua porkkanaa : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä melkoinen illallinen!

      Minäkin olen jo tehnyt kvinoa-granaattiomenasalaattia tämän illallisen inspiroimana.

      Poista
  2. Ihanan näköisiä ruokia! Pitänee käydä kokeilemassa Hampton Bay

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maut olivat kohdillaan ja hinnatkin olivat melko maltillisia. Jos tulee lämpimiä alkusyksyn päiviä voisi vielä terassinkin testata

      Poista
  3. Upean näköinen paikka <3 Tuolla olisi pitänyt olla kuminauhavyötäröiset housut jalassa, niin paljon oli hyviä herkkuja <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olikin suorastaan huono olo seuraavana yönä, niin täynnä olin. En kuitenkaan voinut vastustaa kaikkien herkkujen maistamista.

      Poista
  4. Ihan jotain tajutonta ja miljöö on megahieno. Harmittaa etten päässyt. Muiskuja päivään Tuuli <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisi ollut niin kiva nähdä, mutta ehkä näemme tänään?

      Poista
  5. Ai että. Koko kesän on tuonne pitänyt mennä, mutta jotenkin onnistunut aina unohtamaan tämän olemassaolon. Ensi kesänä, toki nyt vielä syksylläkin varmasti viihtyisä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Menen Hietalahdenrantaa pitkin miltei päivittäin, mutta jotenkin kesän aikana "en ehtinyt". Onneksi asia tuli korjattua nyt. Ruoka oli todella hyvää. Olin keväällä lukenut yhden vähän negatiivisen arvion ravintolasta ja tarkkailin juuri niitä asioita joita ravintola-arvioitsiaj moitti, mutta nyt kaikki oli kohdillaan niissäkin annoksissa.

      Poista
  6. Onpas hassu juttu. Just luin Hesarin Nyt-liitteen arvioinnin ja silloin ei mennyt ihan nappiin. Vähän mietin lukiessa, että oliko toimittajalla huono päivä vai mitä. Mielenkiintoinen ravintola joka tapauksessa. Jos joskus Suomeen saakka pääsen, niin tätähän pitää kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin etukäteen hieman skeptinen juuri tuon arvion perusteella, mutta ainakaan tällä illallisella annoksissa ei ollut moitittavaa. Joko kriitikko on olltu liiankin kriittinen tai keittiösä on otettu opikseen.

      Poista
  7. Ihana makumatka! Itselläni on kyseinen ravintola vielä käymättä vaikka asunkin täällä Helsingissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En itsekän ollut käynyt, vaikka miltei päivittäin kuljen ohi!

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.