Ravintolassa on niin ravintolan levyinen Seafront-terassi satama-altaan laidalla kuin avoterassi Sun Deck katollakin, suosittu on myös ollut ravintolan hiekkaranta eli "lonkerolaituri". Terassit ja biitsi ovatkin pullistelleen asiakkaista koko kesän ja keittiössä kuulemma kiirettä pitänyt. Pressi-iltana sade kuitenkin vihmoi ja pitkän hellejakson jälkeen oli ensimminen hämärä, koleahko ilta. Vaaleilla sävyillä sisustetussa raikkaan merellisessä ravintolassa oli kuitenkin tunnelmallista lyhtyen palaessa.
Hampton Bayn keittiötä luotsaava "soppamies" Harri Syrjänen tarjoili meille miltei koko listan läpi ja kertoi ravintolan ruokafilosofiasta. Hän halusi myös tarjota meille annokset sen kokoisina kun ne tuodaan asiakkaiden eteen normaalistikin. Lautasia kertyikin pöytään melkoinen määrä, jaoimme niiltä sitten omille lautasillemme.
Harri kertoi, että kaikki ruoka valmistetaan itse Hampton Bayn keittiössä. Raaka-aineista valitaan parhaimmat saatavilla olevat, maku on tärkeintä.
Yksi ensimmäisiä annoksia oli burrata eli kermaisempi ja täyteläisempi versio mozzarellasta.
Kalaa listalta löytyt alkuruoista alkaen, lohiceviche tarjotaan ruislastujen kera.
Karitsan tartar oli pehmeä ja mehevä.
Lohi savustetaan ravintolassa itse, jotta sen kypsyysaste saadaan täydelliseksi ja kala jää meheväksi. Terassilta löytyy myös hiiligrilli.
Harri Syrjäsen 25 vuotta samalla reseptillä valmistama lohikeittokin valmistetaan jokaiselle asiakkaalle erikseen, eikä sitä päivän mittaan kauhota aamulla valmistetusta erästä. Lohikeiton kanssa tarjottava saaristolaisleipä valmistetaan omassa keittiössä, muut leivät tulevat lähikulmilta Kanniston leipomosta.
Kookosliemessä tarjoillut sinisimpukat maistuivat ranskalaisten kanssa.
Listalta löytyy vegepastan lisäksi muitakin kasvisvaihtoehtoja. Myös erikoisruokavaliot huomioidaan.
Illan hämärtyessä lautasia kannettiin edelleen pöytään, myöhemmin harmikseni huomasin, etten ollut ottanutkan kuvaa herkullisesta granaattiomena-kvinoasalaatista enkä supemehevästä naudan entrecôtestakaan. Kuva löytyi onneksi tästä jokiravunpyrstöillä lastatusta ceasarsalaatista.
Hampurilainen on ollut Hampton Bayn kesän suosituin annos ja jatkanee suosiotaan myös talvikautena, kyllähän mehevä burgeri maistuu aina! Hampurilaisesta on saatavilla myös lohiversio.
Loppuillasta olo alkoi olla aika piukea kaikesta syömisestä, mutta ainahan on tilaa jälkiruoalle! Jälkiruoista maistelin suomalaisia marjoja, itse tehtyä jäätelöä ja pistaasikakkua sekä rosmariinipannacottaa marengin ja minttumansikoiden kanssa. Ihana, makea päätös pitkälle illalliselle.
Lähdimme tyytyväisinä -ja hyvin täysinä, tänne palaamme vielä brunssille, rennolle illalliselle tai lasilliselle ja ensi kesänä myös terassille.
*Ruoat tarjosi Hampton Bay
Hampton Bay, Hietalahdenranta 6, Helsinki
Olihan makumatka ja jäi ravintola ikuisesti mieleen positiivisesti- täällä inspiroiduttiin jo tekemään kvinoasalaattia, jossa paahdettua porkkanaa : )
VastaaPoistaOli kyllä melkoinen illallinen!
PoistaMinäkin olen jo tehnyt kvinoa-granaattiomenasalaattia tämän illallisen inspiroimana.
Ihanan näköisiä ruokia! Pitänee käydä kokeilemassa Hampton Bay
VastaaPoistaMaut olivat kohdillaan ja hinnatkin olivat melko maltillisia. Jos tulee lämpimiä alkusyksyn päiviä voisi vielä terassinkin testata
PoistaUpean näköinen paikka <3 Tuolla olisi pitänyt olla kuminauhavyötäröiset housut jalassa, niin paljon oli hyviä herkkuja <3
VastaaPoistaOlikin suorastaan huono olo seuraavana yönä, niin täynnä olin. En kuitenkaan voinut vastustaa kaikkien herkkujen maistamista.
PoistaIhan jotain tajutonta ja miljöö on megahieno. Harmittaa etten päässyt. Muiskuja päivään Tuuli <3
VastaaPoistaOlisi ollut niin kiva nähdä, mutta ehkä näemme tänään?
PoistaAi että. Koko kesän on tuonne pitänyt mennä, mutta jotenkin onnistunut aina unohtamaan tämän olemassaolon. Ensi kesänä, toki nyt vielä syksylläkin varmasti viihtyisä.
VastaaPoistaMenen Hietalahdenrantaa pitkin miltei päivittäin, mutta jotenkin kesän aikana "en ehtinyt". Onneksi asia tuli korjattua nyt. Ruoka oli todella hyvää. Olin keväällä lukenut yhden vähän negatiivisen arvion ravintolasta ja tarkkailin juuri niitä asioita joita ravintola-arvioitsiaj moitti, mutta nyt kaikki oli kohdillaan niissäkin annoksissa.
PoistaOnpas hassu juttu. Just luin Hesarin Nyt-liitteen arvioinnin ja silloin ei mennyt ihan nappiin. Vähän mietin lukiessa, että oliko toimittajalla huono päivä vai mitä. Mielenkiintoinen ravintola joka tapauksessa. Jos joskus Suomeen saakka pääsen, niin tätähän pitää kokeilla.
VastaaPoistaOlin etukäteen hieman skeptinen juuri tuon arvion perusteella, mutta ainakaan tällä illallisella annoksissa ei ollut moitittavaa. Joko kriitikko on olltu liiankin kriittinen tai keittiösä on otettu opikseen.
PoistaIhana makumatka! Itselläni on kyseinen ravintola vielä käymättä vaikka asunkin täällä Helsingissä.
VastaaPoistaEn itsekän ollut käynyt, vaikka miltei päivittäin kuljen ohi!
Poista