Kvinoa-hamppugranola

En ole vuosin ostanut valmisgranolaa vaan teen sitä itse. Yleensä teen kaurahiutaleista, kurpitsansiemenistä ja rusinasta pellillisen granolaa, mutta kvinoasta innostuttuani halusin kokeilla kvinoagranolaakin. Tämä granola suorastaan pullistelee terveellisä siemeniä, mutta kookosokerin ripaus taitaa tehdä siitä enemmänkin viikonloppuherkkua. Todella hyvää joka tapauksessa, tätä teen uudestaankin.


granola, granolaresepti, hampunsiemeet, kvinoa


granola, granolaresepti, hampunsiemeet, kvinoa

granola, granolaresepti, hampunsiemeet, kvinoa




Kvinoa-hamppugranola

1½ dl kvinoaa, huuhdeltuna
1½ dl hampunsiemeniä
1 dl kurpitsansiemeniä
1 dl mantelilastuja
1 tl kookosöljyä
1 tl kookossokeria
Ripaus merisuolaa

Kuumenna valurautapannulla kookosöljy, lisää sitten pannulle kvinoa, siemenet, mantelilastut, suola ja kookossokeri, paahda sekoitellen viisi minuuttia keskilämmöllä, siirrä sitten kulhoon ja anna jäähtyä. Nauti jugurtin, rahkan tai tuorepuuron kanssa.

6 kommenttia :

  1. Apua miten ihanaa, tahtoo tehdä. Just juttelin mieheni kanssa, että pitäisi tehdä näitä itse. Kivaa päivää Tuuli <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monessa kaupan granolassa, jopa niissä "fitnessmuroissa" on todella paljon sokeria. Itse ethtynä tulee terveellisempääkin.

      Poista
  2. Kiitos ohjeesta ja vinkistä.Sokeria on kyllä valmiissa aina liikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä ihan totta. Joskus aikoinaan söin "fitness-muroja" kunnes satuin katsomaan ainesosaluetteloa. Sokerin määrä oli käsittämätön. Sen jälkeen olen miltei pelkästään syönyt itse tehtyä.

      Poista
  3. Kiva idea tehdä pannulla granolaa. Kyllä näyttää herkulta tuo sinun annos <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on helppo valmistaa ja reseptistä riittää useaan annokseen. Tykkään erikoisesti rapsakkuudesta.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.