Kauniit tee- tai kahvikupit ovat sopivia tarjoiluastioita. Kahvi tulee juotua mukeista, mutta perintökuppeja voi käyttää muuhunkin kuin kahvin tarjoiluun.
Klementiinit ovat nyt sesongissa, klementiinin sijaan reseptiin voi käyttää vaikka veriappelsiineja.
Klementiiniposset (neljälle)
2 dl kuohukermaa
½ dl sokeria
1 dl klementiinimehua
1 klementiinin kuori raastettuna
Mittaa kerma ja sokeri pieneen kattilaan. Keitä keskilämöllä noin 5 minuuttia sekoitellen.
Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon klementiinimehu. Raasta huolellisesti pestyn klementiinin kuori ja lisää seokseen. Kaada seos tarjoiluastioihin. Peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia.
Ihanan helppoja on posset ja niin hyviä, klementiineistä en ole kokeillutkaan, pitääpä muistaa kokeilla.
VastaaPoistaPosset on ihanaa mistä tahansa sitruksesta tehtynä, olen tehnyt sitruunata, limetistä ja appelsiiniat.
PoistaIhan mahtavan helppo resepti, kiitos, tämä menee ehdottomasti kokeiluun!
VastaaPoistaMukavaa keskiviikkoa sinulle Tuuli <3
Helppous on kyllä hyvästä. Harvoin jaksan mitään kovin monimutkaista tehdäkään kun on niin paljon herkullisia helppojakin ohjeita.
PoistaOih miten herkullisen näköisiä, aion tehdä kyllä veriappelsiineista!
VastaaPoistaNiin meinasin minäkin, mutta kaupassa ei ollutkaan veriappelsiineja. Klementiineistäkin tehtynä possetista tuli herkullista.
PoistaOi miten raikasta ja kiva puoli juuri tuo, että voi etukäteen valmistaa. :)
VastaaPoistaMukavaa pakkaspäivää Tuuli. <3
Olen pari kertaa tullut kotiin alle puoli tuntia ennen vieraita perjantaina. Silloin (miltei) kaiken on oltava valmiina.
PoistaTeen tupla-annoksen heti, 2 desin kerma mihinkään riitä ;)
VastaaPoistaOlenko muuten ainoa, jonka sitrushedelmistä yksi tai useampi menee heti pilalle, jos ostan ne verkkopussissa? Aina sama juttu, kaupasta riippumatta, eikä haluttua hedelmää ole aina irtomyynnissä.