Mitä juoda, jos ei juo

PR-näyte

Tammikuu - tipaton kuukausi monille. Ylipäätään miedompien alkoholijuomien kulutus on lisääntynyt ja täysraittius on monille myös elämäntapavalinta.

Aina alkoholia nauttimaton ei haluaisi kuitenkaan tyytyä siihen Pommaciin tai karpalomehuun vaan lasiin toivoo jotain "vakavammin otettavaa" ja aidon cocktailmaista, mutta ilman alkoholia. Tänään Alkoihin myyntiin tulee jotain erilaista. Alkoholiton tisle on uusin trendijuoma ja yksi vastaus tilanteisiin ja elämäntapoihin, joihin alkoholia ei haluta.

Alkoholittomista tisleistä on puhuttu alkoholittomana viinana ja juomat tuovatkin mieleen tietyllä tavalla esim. ginin. Alkoholin makua juomassa ei kuitenkaan ole vaan mielestäni maussa on alkoholijuomista tuttuja mausteita ja yrttejä ilman viinamaisuutta, toki monissa juomia käsitelleissä jutuissa nimitys "viinaton viina" on ollut raflaavampi kuin "alkoholiton tisle". Toisaalta onhan muitakin alkuperäistä jäljitteleviä tuotteita joista usein käytetään alkuperäistä nimitystä kuvailemaan tuotetta; lihaton liha, maidoton maito, miksei sitten viinaton viina?


seedlip, alkoholiton-tisle, viinaton-viina, mocktail


Brittiläisen herneenviljelijäsuvun vesa Ben Branson näki markkinaraon ja lanseerasi alkoholittoman Seedlip-juomaperheen 2015. Suomessa tisleet tulivat tällä viikolla myyntiin. Seedlip takoittaa suomeksi siemenvakkaa, jota käytetään kylvössä. Alkoholittomiin tisleisiin innoitus on löytynyt 1651 ilmestyneestä kirjasta The Art of Distillation. Monet varhaiset tisleet olivat lääkinnällisiin tarkoituksiin, eikä niissä ollut lainkaan alkoholia.


seedlip, alkoholiton-tisle, viinaton-viina, mocktail



Seedlipissä ei ole sokeria, makeutusaineita eikä keinotekoisia aromiaineita. Branson kasvattaa osan juoman ainesosista omalla tilallaan, kasvit poimitaan käsin.  

Seedlip tähtää laatu- ja terveystietoisten kuluttajien lasiin. Laadukkaat raaka aineet, pelkistetyt pullot tyylikkäine etiketteineet ja toki kolmenkympin hujakoilla oleva hintakin kielivät permiumkategoriasta. Etiketit ovat graafisena suunnitelija aiemmin toimineen Ben Bransonin omaa käsialaa. 

seedlip, alkoholiton-tisle, viinaton-viina, mocktail
Seedlipiä ei ole tarkoitus juoda sellaisenaan vaan sitä käytetään juomasekoituksiin  4 cl annoksina kuten alkoholiakin. Seedlip Garden 108 on yrttipohjainen ja "ginimäinen"; raaka-aineina on hernettä, heinää, rosmariinia, timjamia, minttua ja humalaa. Mausteinen Seedlip Spice 94 on ruohoista Gardenia enemmän mieleeni. Spice 94-tisleessä on maustepippuria, kardemummaa ja sitrusta. Miksereiksi sopivat mm. tonicit. Monet maailmalla korkealle noteeratuista cocktailbaareistakin ovat ottaneet Seedlipin valikoimiinsa ja tehneet tisleistä omia juomasekoituksiaan.


seedlip, alkoholiton-tisle, viinaton-viina, mocktail

Taannoisissa juhlissa tein pari "illan viimeistä" Seedlipistä. Jotain juomaa teki vielä mieli vieraiden vielä viihtyessä illanvietossa, mutta Siipan sanoja lainatakseni "Viisaus asuu vaimon päässä".  Alkoholiton cocktail oli illan lopuksi hyvä seurustelujuoma, mutta ei vienyt puhtia seuraavalta päivältä.

Kuvan juomassa mixerinä on Fever Treen pinkkiä Aromatic Tonicia, juomaan granaattiomena antaa vielä omaa väriään ja makuakin.

Mitä mieltä olet alkoholittomasta coktailtrendistä?


15 kommenttia :

  1. Alkoholittomat cocktaildrinkit on tervetulleita! Seedlip on erittäin mielenkiintoinen tuote ja itsekin olen sitä on päässyt testailemaan. Vahva suositus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan jännä tuote, etenkin mausteinen Spice 94 on maukasta

      Poista
  2. Vautsi vau mikä uutuus! Tätä minäkin haluan testata, täytyypä käydä alkossa tutustumassa lähemmin ja toivoa, että hintakin kohtuullinen.
    Mukavaa viikonloppua Tuuli <3.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ihan halpaa, pullo on aivan premiumalkoholien hinnoissa ... premiumkategoriaan tähtäävätkin.

      Poista
  3. Onpsa mielenkiintoinen tuote, tuo sokerittomuus kiehtoo ja kyllähän raikas juoma vaikkapa brunssilla ilman alkoholia maistuu aina! Ihanaa viikonlopun alkua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sokerittomuus oli tässä hyvä juttu, mausteiset/ yrttiset maut nousevat hyvin esiin.

      Poista
  4. Mulle ehdotettiin kerran eräissä juhlissa, kun kysyin alkoholitonta, että hanasta tulee vettä

    Hyvä postaus ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi, jos suhtautuminen on tuollaista. Yleensä onneksi on jotain alkoholittomiakin vaihtoehtoja

      Poista
  5. Todellakin <3 Monissa paikoissa aina viina virtaa, mutta limpparia ei edes saa, saatikka jotain upeaa drinkkiä. Onneksi tämäkin on selkeästi muuttumaan päin. <3 Sama kuin Maijulla, monesti on vain sitä vettä tarjottu, olen hyvin onnellinen jo Pepsi Maxista tai lehtikuohusta, mutta jos saan jonkun alkoholittoman drinkin, niin tosi happy. <3

    Ihanaa viikkistä. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi useimmissa tilaisuuksissa on yleensä ollut jotain alkoholittomiakin vaihtoehtoja ja jos cocktaileja on tarjolla, joku alkoholitonkin on ollut tarjolla. Alkiholittomuus tai vähäalkoholisuus on voimakkaasti nouseva trendi

      Poista
  6. Kyllä kelpaa, todellakin välillä olen siihen pommaciin kyllästynyt <3 Kun olen joissain tilaisuuksissa saanut hyvän alkoholittoman drinksun, on olo ollut todella huomioitu...ymmärrätkö mitä tarkoitan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ymmärrän hyvin, mukavaa että erilaisia tarpeita otetaan huomioon.

      Poista
  7. Hyvä vaihtoehto ja niin kaunis drinkki väriltään myös. Ja on kiva, että on muutakin kuin sitä perinteistä pommaccia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Väristä tulikin todella kaunis ja houkuttelevan näköinen

      Poista
  8. Oletpa onnistunut ottamaan todella kauniit kuvat! Ja juomakin kuulostaa hyvältä! Muutamia alkoholittomia drinkkejä olen jossain tilaisuuksissa maistanut ja ne on olleet ihan hyviä. Tosi kiva, että tällaistakin tulee tarjolle. Tässä vuodenvaihteessa tajusin, että ainainen viininlipittely erinäisissä tilaisuuksissa tai yksi kuoharilasillinenkaan ei loppujen lopuksi ole niin terveellinen vaihtoehto, jos meinaa saada turvotusta kuriin ja tarttua hyvinvointiin kokonaisvaltaisesti :) Tykkään kyllä viineistä, enkä meinaa niitä itseltäni kieltää, mutta nyt tuntuu, että haluan syödä ja juoda terveellisemmin, että saa tämän joulunjälkeisen "tukalan" olon kuriin :D

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.