Viisi viikon varrelta

Tällä viikolla oli paluu taas arkeen. Lyhyemmällä työviikolla moni näytti olevan vielä lomalla, joten paluu työelämään pyhien jälkeen oli melko pehmeä.

Itämeri, auringonlasku
Aurinkokin on näyttäytynyt tällä viikolla. Torstaina keli oli ihana, vaikka olikin kovin kylmää. Päivän valoisa aika on jo pidentynyt 22 minuuttia Helsingissä.


Kasvikset, vegeruoka


Pyhien jälkeen lautasellakin on ollut runsaasti kasviksia, raikkaus ja keveys miellyttää nyt. Tosin olen huomenna menossa maistelemaan blinejä...



Leivonta, leipä, leipominen

Lauantaiaamuna leivoin aamupalalle tunnissa valmistuvia vehnä-ruissämpylöitä. Teen kakkuja sillion tällöin juhliin, mutta leivän leipominen on arkisempaa ja rennompaa. Loputulos oli herkullinen, resepti tulee blogiin myöhemmin.


Kirjasto

Kävin eilen viimein katsomassa keskustan uutta kirjastoa Oodia. Lähikirjastossani taitaa olla paremmat kirjavalikoimat, mutta Oodissa tarjolla on paljon muutakin kuin kirjoja. Minua jäi kiinnostamaan etenkin vinyylipainatus. Oodissa on myös keittiö, jota voi varata käyttöönsä.


Taide, tapahtuma, kansallismuseo

Oodilta kävelimme Töölöön Lux Helsingin reittiä. Valofestivaali Lux Helsinki jatkuu vielä keskiviikkoon.

Amos Rexin teamLab-näyttely jäi näkemättä ja se harmittaa. Vielä tällä viikolla koetimme kerran; ajoimme yhtenä iltana yhdeksän maissa katsastamaan millainen sisäänpääsytilanne on, mutta satojen metrien jonon päähän ei siinä vaiheessa ollut mitään järkeä jäädä. TeamLabin omaan museoonkin Tokiossa liput olivat kesällä loppuunmyytyjä kuukaudeksi eteenpäin. Täytynee siis tehdä vielä yksi matka Japaniin jossain vaiheessa... ja toivoa, että kiinnostavia näyttelyitä tulee Suomeen jatkossakin.

Onko teillä jo arki alkanut vai onko paluu arkeen edessä huomenna?


7 kommenttia :

 1. Miten saat tehtyä noin nättejä sämpylöitä, omissa aina pinta halkeilee. Ihanaa kun aurinko näyttäytyi, kummasti tuo energiaaa.

  On hytinä, että huomenna nähdään. Pus. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näihin tuli hyvä sitko ja sämpylöistä tuli kauniin pyöreitä.

   Huomenna nähdään❤

   Poista
 2. Huomenna paluu arkeen ja täytyy kyllä myöntää, että ei kiinnosta yhtään. Olen jotenkin syksystä asti ollut niin uupunut, että vielä olisin voinut huoletonta olemista jatkaa hetken, varsinkin kun tiedän, että seuraava kuukausi tulee olemaan todella rankka.
  Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle Tuuli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisin itsekin voinut jatkaa lomailua vielä ja viime viikko oli vielä töissä sen verran hiljainen, että olisin voinut aika hyvin pitääkin vielä vapaata. Töissä tahti pian taas kiihtyy ja päivät pitenevät, mutta onneksi mennään kevättä kohden. Valon lisääntyvä määrä piristää aina pimeän syksynja alkutalven jälkeen.

   Poista
 3. Ihanasti olit vanginnut valojuovan taivaalla! Noita näkymiä näin itsekin viikolla, olikohan jopa sama päivä - mutta taivas oli oudosti raidallinen, silti niin hieno. Nyt jäi Luxit väliin, kuvia on kyllä ollut netissä vaikka kuinka ja on ollut todella hienoja esityksiä. Vähän harmittaa... Ja blinit, nam!
  Huomiseen!

  VastaaPoista
 4. Voi miten kaunis tuo ensimmäinen kuva! <3 Täällä on palattu hitaasti arkeen ja töiden pariin, pikkuhiljaa. Ajattelin kyllä yrittää nyt tämän vuoden ottaa ihan eri asenteella, enkä tuupata kalenteria niin täyteen, että olen taas ihan uuvuksissa kesään mennessä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja herranjestas miten nuo sun tekemät sämpylät on noin täydellisen näköisiä!

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.