Jumalainen juuriselleri

Pari viikkoa sitten julkaistiin Teemu Auran Viikonloppu lautasella-kirja. Helsinkiläisen Demon ja Groteskin sekä Patisserie Teemu ja Markuksen omistajan, kokin ja ravintoloitsijan ruokakirjassa on sopivan helposti toteutettavia ruokia viikonloppuun.



Juuriselleri on juures, jota keittiössäni ei ole kovin monta kertaa keittiössäni nähty, sitä oli siis kokeiltava, kun sopiva resepti tuli vastaan kirjasta.



Pyöreän mukula- eli juurisellerin raakana melko voimakas maku pehmenee kypsennettäessä makean aromaattiseksi. Happaman suolainen feta antaa sopivaa vastapainoa makealle situruunahunajalle ja paahdetuille tomaateille.






Jumalainen juuriselleri

1-2 (800 g) juuriselleriä
3 rkl oliiviöljyã
2 rkl suolaa
150-200 g fetajuustoa
4 oksaa lehtipersiljaa

Karamellisoitu sitruuna-hunaja

1 sitruuna
4 rkl hunajaa
1 tl suolaa

Paahdetut minitomaatit

1 rs (200 g) minitomaatteja
4 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese selleri huolellisesti. Hiero pintaan oliviöljy ja suola. Nosta selleri folion päälle uunipellille. Paahda uunissa 1-1 1/2 tuntia. Selleri on valmis, kun veitsi uppoaa sihen helposti.

Puolita sitruuna. Kuumenna paistinpannu liedellä. Laita sitruunan puolikkaat pannulle leikkauspinta alaspäin ja paista hedelmälihaan tumman karamellisoitunut väri. Purista mehu kulhoon. Sekoita joukkoon hunaja ja suola.

Aseta minitomaatit leivinpaperin päälle uunipellille, mausta oliiviöljyllä ja suolalla. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes tomaatit pehmenevät.

Leikkaa selleri neljään yhtä suuren osaan. Valuta päille sitruunaista hunajaa, lisãä minitomaatit ja murennettu feta. Koristele lopuksi lehtipersiljalla tai basilikalla.


7 kommenttia :

  1. Minulla juuriselleri on jäänyt täysin paitsioon. Tytär on sellerille allerginen ja sitä on vältelty tässä porukassa. Ainoastaa keitoissa olen itse syönyt selleriä. Nyt toki voisi testata tätä, kun tytär jo asuu omillaan.
    Herkullisen näköistä kyllä on <3

    VastaaPoista
  2. Raakana ja keitoissa en tykkää selleristä, mutta näin se voisi toimia. :) Aurinkoista torstaita Tuuli. <3

    VastaaPoista
  3. Tykkään tosi paljon juuriselleristä, ja muistaakseni olen siitä postannut keittona ja salaatteina ym. Herkullisen näköinen annos Tuuli💚

    VastaaPoista
  4. Paahdettuna ja fetan kanssa toimii aivan varmasti : ) Selleriä täällä vielä opetellaan syömään, mutta toimivilla resepteillä se varmasti onnistuu!

    VastaaPoista
  5. Oi nam, nam. Juuriselleriä on paahtanut viipaleina, tehnyt sosetta ja keittoa, mutta tuo kokonaisena paahtaminen on jäänyt väliin. Menee testiin ensi tilassa, nam. Herkulliset kuvat!

    VastaaPoista
  6. Toi oli just se ohje jonka kanssa tein, burgereiden lisäksi :) Olipa herkullista. Kivaa vappua <3

    VastaaPoista
  7. Hei! Tiedätkö kuoritaanko selleriä lainkaan?

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.