Viisi viikon varrelta

Aurinkoista huhtikuun viimeistä viikonloppua, kuukausi tuntuu kiitäneen ohi todella nopeasti.


lammaspaimen
Voi näitä kuluneen viikon keväisiä päiviä, aivan ihanaa! Olen jopa jättänyt sukat pois monena päivänä kun mittari on kivunnut  kesäisiin lukemiin.


lammas

lammas



Olen kirjoittanut auringolta suojautumisesta blogissakin useaan kertaan. Kauniin aurinkoisen kevätsään kääntöpuolena on korkea UV-indeksi eli palaa voi hyvinkin herkästi. Äskettäisen Säteilyturvakeskuksen tiedotteen mukaan ihomelanooma on nopeasti yleistyvä syöpä, riittävällä suojautumisella voitaisiin välttää jopa 95 % syöpätapauksista. 


aurinkosuoja, apteekkikosmetiikka
Viime viikonloppuna maalla oltiin paljon ulkona ja nautittiin kevätpäivistä, suojasin kasvot hieman sävyä antavalla apteekeissa myytävän Lieracin Sunissime-sarjan anti aging BB-voiteella ja sävytetyllä silmänympäryksille tarkoitetulla aurinkosuojalla (PR-näytteitä). Kasvoille tuli hieman tasoittavaa väriä ja samalla iho tuli suojattua.


kesäterassi

kesäterassi

hampton_bay, terassikelit

kesäterassi


Kevätkelit suosivat myös Hampton Bayn kesäterassin avajaisia. Vaikka ravintolan ympäristössä on raitioreitin rakentamisen takia melkoinen myllerrys, terassilta on aukeat kesäiset maisemat.




Vappukin on jo tulevalla viikolla, tänä vuonna juhlapyhät -ja vapaapäivät! seuraavat toisiaan nopeaan tahtiin. Lomapäivät ovat kovin tervetulleita, en ole talvilomaakaan pitänyt vielä, se koittaa toukokuun loppupuolella.

Vapunpäivää seuraa torstain työpäivä useimmilla. Kevään ja vapun kunniaksi voikin kohottaa vähäalkoholisen kuohuvan cocktailin -tai tehdä kokonaan alkoholittoman cocktailin alkoholittomasta kuohuviinistä. Seljankukalla maustettu Hugo on ihastuttavan raikas juoma, jonka voi valmistaa kauniin hennon pinkkinä myös vaaleanpunaisesta kuohuviinistä.

Hugo-cocktail

1 rkl seljankukkamehutiivistettä
1 dl kuohuviiniä
1 rkl kivennäisvettä
jääpaloja
tuoretta minttua


Täytä lasilasi jäillä. Valuta lasin pohjalle mehutiivistettä. Kaada päälle kuohuviini ja kivennäisvesi. Sekoita varovasti. Koristele mintulla.





Olin perjantain ja lauantain välisen yön Turun Seurahuoneella hotellin vieraana (pressimatka). Tästä upeasta, uudistetusta hotellista kerron vielä lisää lähipäivinä. Turussa vierailtiin myös Nikkotakko Jewelryn showroomissa Grundlagen hienossa luovien alojen toimistojen keskittymässä.


Keramiika, Turku




Eilisaamuna vierailimme tunnelmallisella Terraviiva-keramiikkatyöhuoneella., josta Turun Seurahuoneen Gunnar-ravintolan nimikkolautaset valmistuvat.


kirsikkapuu, kirsikankukat

sakura, hanami, kirsikankukat


hanami, kirsikkapuu, kirsikankukka


Ja ekstrana tiedoksi jollette ole jo huomanneet, hanami on alkanut! Torstaina huomasin ensimäiset isot nuput, perjantaina puu oli jo puhennut kukkaan. Turussa kirsikkapuiden kukinta oli jo selvästi pidemmällä. Turussa olikin suorastaan kesäistä, 22 C!

2 kommenttia :

  1. Voi elämä noita lampaita ja sua. <3 Kiitos parhaasta reissuseurasta ihana Tuuli. <3

    VastaaPoista
  2. Lammaskuvat ihan parhautta. Eilen oli kyllä aivan ihana sää. Ystävän kanssa puuhasteltiin heidän puutarhassa ja sain sieltä napattua mukaani yhden omenapuun oksan. Niin kauniita on kyllä nuo kirsikkapuutkin <3

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.