Hemmotteluviikonloppu Turun Seurahuoneella

Yhteistyö Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone/Pieni Ideapuoti


Solo Sokos Hotel Turun Seurahuoneessa on nyt saatu päätökseen toissa syksynä alkanut, 20 miljoonan euron hotellikiinteistön uudistus. 1920-luvun Erik Bryggmanin ja Ilmari Ahosen suunnittelema klassikko on tuotu tyylikkäästi tähän päivään unohtamatta hotellin polveilevaa historiaa. Turun Seurahuoneella on kestitty niin liikemiehiä kuin perhejuhlien viettäjiäkin miltei sadan vuoden ajan.

Turun_seurahuone, hotelli, Turku


Remontin suurin muutos on pääsisäänkäynnin palauttaminen Eerikinkadulta takaisin alkuperäiselle paikalleen Humalistonkadulle. Rakennuksen julkisivussa on terrakotan ja keltaisen sävyjä, jotka noudattavat 1920-luvulle tyypillistä värimaailmaa.




Turun_seurahuone, hotelli, Turku

Turun_seurahuone, hotelli, Turku



Turun_seurahuone, hotelli, Turku

Turun_seurahuone, hotelli, Turku
orkidea, hotelli, turku

Sisustus on sisustusarkkitehti Jaakko Puron käsialaa, innoituksena olivat 1920-luvun upeat, pitsihansikkaita käyttävät daamit ja elämän iloinen kepeys. Raikkaiden väriyhdistelmien rinnalla sisustuksessa on myös 1920-luvun värimaailmasta tuttua tummaa liilaa, myös aikakauden suosikkiasusteita helmiä näkyy siellä täällä.




Turun_seurahuone, hotelli, Turku


Bloggaajat
Pääsin tutustumaan ja yöpymään kuukausi sitten uudistettuna avatussa hotellissa mm. Nelkytplusbloggaajien blogisiskojen Sopusointuja, Souliina ja Minäkö keski-ikäinen hauskassa seurassa.


Turun_seurahuone, hotelli, Turku


Turun_seurahuone, hotelli, Turku




Turun_seurahuone, hotelli, Turku
Hotellin täydellisen uudistuksen myötä huoneiden lukumäärä on noussut sataan neljäänkymmeneen. Hotellissa on uudistuksen myötä seitsemän erilaista huonetyyppiä. Majoituimme Turun Seurahuoneella King Size- huoneissa, joiden 180 cm leveissä muhkeissa sängyissä on vartalon mukaan NASAn kehittämään materiaaliin perustuvat muotoutuvat huippupatjat.


Turku, hotelli
Olen melkoinen herneprinsessa, vuoteen ja vuodevaatteiden pitää olla just eikä melkein. Välillä nukunkin hotelleissa huonosti, mutta tässä ylellisessä sängyssä saa makoisat unet. Tyynyjäkin oli valittavana kolmea erilaista.

Kauniissa, maanläheisin värein sisutetuissa huoneissa on myös hyvät työskentelymahdollisuudet, kahvikone ja huonekohtaisesti säädettävä ilmastointi. USB-portteja oli useita ja pistorasiota riittävästi. Minulla on yleensä mukana puhelin, tabletti ja kamera, latauspisteitä siis tarvitaan.


Turun_seurahuone, hotelli, Turku



Rituals-kosmetiikka, hotelli, Turku


Kylpyhuoneesta löytyvät laadukkaat Ritualsin kylpytuotteet. Kylpyhuoneesen syttyy himmeä valo pesualtaan alle liiketunnistimella, yöllä ei siis tarvitse sytytellä kirkkaita valoja. Huoneen valoja voi säädellä eri tavoin mielensä mukaan myös vuoteen molemmin puolin.

Turun_seurahuone, hotelli, Turku


Seurahuoneen toisessa kerroksessa on Mimosabaari. Ryhmäämme varten avattiin kolmen litran Jerobeam-kokoinen samppanjapullo, josta sekoitettiin mimosat. Hotellin nimikkosamppanja on Ayala, erittäin kuiva, mutta intohimoinen, hedelmäinen ja raikas samppanja. Ayalan nykyinen kellarimestari, ja toinen naispuolinen kellarimestari koko Champagnessa, Caroline Latrive vaalii samppanjatalon perinteitä. Hänen luomansa samppanja sopii hyvin vahvoja naisia juhlistavalle hotellilla.


Turun_seurahuone, hotelli, Turku, Turku_ravintola





Hotellissa on tyylikäs ravintola Gunnar, jossa illastimme. Ravintolasta teen vielä oman postauksen, niin upean illallisen nautimme.

Turun_seurahuone, hotelli, Turku


Seurahuoneen aamiaista tarjotaan viikonloppuisin aina puoli kahteentoista, aamiaista voi siis nautiskella rauhassa vaikkapa aamusaunan tai kuntosalin jälkeen. Toisen kerroksen muunneltavissa ravintolatiloissa nautitaan niin hotellivieraiden Solo-aamiainen kuin järjestetään juhlia ja kokoontumisia.


Turun_seurahuone, hotelli, Turku

Turun_seurahuone, hotelli, Turku

Turun_seurahuone, hotelli, Turku

Turun_seurahuone, hotelli, Turku
Solo Sokos Hotel Turun Seurahuoneen aamiaisen luvataan olevan Turun paras! 


hotelli, hotelliaamiainen
Turun_seurahuone, hotelli, Turku

Aamiaisella olikin todella runsas kattaus herkullisia artesaanituotteita kauniisti aseteltuna vastapaistetuista vohveleista tuorepuuroon. Tarjolla on myös paikallisia tuotteita lähialueilta, mm. hunajaa ja omenamehua.


Turun_seurahuone, hotelli, Turku

Sokos Hotelsien paljon yöpyvät VIP-asiakkaat voivat tilata vielä erikseen lohibagelin tai kasvispiiraan veloituksetta, muille asiakkaille annokset maksavat joitain euroja. "Perusaamiainen" on tosin niin runsas, ettei lisäannokselle ehkä ole tarvetta. Lupaus parhaasta aamiaisesta tuli täytetyksi, en usko muista Turun hotelleista näin kattavaa aamiaista löytyvän.

Aamiaiselle voivat tulla muutkin kuin hotellissa yöpyjät, muille aamiaisen hinta on 21€/hlö.

Monen hotelliaamiaisen kompastuskivi on huonohko peruskahvi, mutta Seurahuoneen aamiaisella tarjolla on erikoiskahveja, jotka tarjoillaan pöytiin.


terraviiva, keramiikka

Turussa vierailimme myös Terraviivan tunnelmallisella keramiikkatehtaallaja myymälässä, josta osa ravintola Gunnarin lautasistakin tulee  ja  Nikkotakko Jewelryn tyylikkäässä showroomissa. Tunnelmakuvia tässä postauksessa.

Turun Seurahuoneen tunnuksena on #lempihotellini, ja toden totta; Turun Seurahuoneesta tuli uusi suosikkihotellini. "Devil's in the details" jolle ei löydy ihan yhtä näppärää vastinetta suomeksi, mutta yksityiskohdat ratkaisevat. Tässä hotellissa yksityiskohtiin todella on paneuduttu niin viimeistellysssä sisustuksessa, toimivuudessa kuin palvelussa. Turkuun täytyy tulla pian uudestaan ja yöpyä silloinkin Seurahuoneella.

15 kommenttia :

  1. Kiitos hyvästä ja kattavasta postauksesta, josta sai helposti käsityksen siitä, millainen paikka Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone on. Pidän tyylistäsi kertoa asiat suoraan ja jämptisti. Postauksen kuvat olivat myös todella upeita jälleen kerran ja kiva, kun olit kuvannut hotellin sisustusta useamman kuvan verran. Mukavaa alkanutta viikkoa Sinulle, Tuuli ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hotelli oli ihastuttavan ylellinen, mutta silti renno pönöttämätön. Olin suorastaan yllättynyt kuinka paljon pidin tästä hotellista. Niihin yksityiskohtiin oltiin todella paneuduttu.

      Kuvia tuli otettua niin paljon, että pakko katkaista psotaus kahteen osaan! Ruoasta julkaisen sitten myöhemmin.

      Aurinkoista vappuviikkoa!

      Poista
  2. Aivan mielettömän hienosti esitelty hotelli, upeat kuvat ja mitä kaunottaria siellä Turussa on viikonloppuna liikkunutkaan! Hotellin aamupala on kyllä yksi tärkeimmistä kriteereistä hotellia valitessa, tässä tuli nyt monta muutakin seikkaa esille, iso peukku Rituals -kosmetiikalle ja tuolle "äly-yövalolle"! Tuonnehan on varattava huone kesälomalla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äly-yövalo oli hyvä. Silmät eivät rävähtäneet auki kirkkaassa valossa eikä toisaalta tarvinnut törmäillä pimeässä.

      Hyvä aamiainen kruunaa hotellikokemuksen, Seurahuoneella aamiainen oli todella yliveto.

      Poista
  3. Aivan ihanat kuvat, Täydellisyyttä. Ai jestas meillä oli ihana seura ja niin hyvässä seurassa.

    Upeaa vappua ihana Tuuli. 😘

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli niin kiva miniloma, eikä vähiten hyvän seuran ansiosta <3

      Poista
  4. Kuten sanoinkin, hotelli oli yksi parhaimmista missä olen ollut, sillä siinä yhdistyi taidokkaasti tyylikkyys, eleettömyys, trendikkyys ja kodikkuus. Ja se ruoka, ah! Myöskään hyvää matkaseuraa ei voi olla korostamatta - oli huippukivaa ja lepoisaa teidän kanssanne.
    Ihanaa vappua! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Turun Seurahuone tosiaan oli tyylikäs, mutta pönöttämätön. Pidin myös lukemattomista yksityiskohdista, jotka oli mietitty tarkasti.

      Poista
  5. Todella kauniita kuvia. Hotellin sisustus on kaunis ja tyylikäs! Minulle on oikeasti tärkeää nuo tyynyt, niitä pitää olla reilusti. Itse nukun aina kahden ison tyynyn kanssa :)
    Voi miten kauniita nuo upeat laatat on.
    Ihanaa vappuviikkoa sinulle Tuuli <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nukun vain yhdellä tyynyllä, mutta koetestasin jokaista hetken ennenkuin valitsin mieleisen. Oli ihanaa kun löytyi valinnanvaraa ja juuri sopiva tyyny!

      Seurahuoneella oli upeita lattioita, harmittaa kun unohdin kuvat hotellihuoneen lattiat!

      Poista
  6. Vastaukset
    1. ;-) Peiton kulma ei saa olla selän alla, pitää olla ehdottomasti oma peitto, aluslakana ei saa olla rytyssä...

      Hotelleissa on yleensä vielä sänky pedattu niin piukeaksi paketiksi, että se pitää suorastaan repiä auki. Seurahuoneella peiton kulmia ei ollut pedattu patjan alle vaan peiton alle saattoi helposti sujahtaa.

      Poista
  7. Kiitos hienosta hotelliesittelystä - isännän kanssa harrastamme välillä "kotiseutumatkailua" ja yövymme lähihotelleissa - sekin on jo pieni irtiotto arjesta;) Tuo Seurahuoneen aamiainen taitaa olla pakko testata ja verrata vaikkapa Radisson Blue Marinan Super Breakfastiin, joka on tähän asti testaamistani paras Turussa.
    Ja onhan tuo miljöö upea - ja huoneet sen näköiset, että olisikohan se seuraava kotiseutuhotelli tämä;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Turun Seurahuone onkin upea staycation-kohde, jota voi hyvillä mielin suositella. Hyvän ruoan perässäkään hotellista ei tarvitse poistua!

      Poista
  8. Olen vuosia sitten yöpynyt Turun Seurahuoneella, joka jo rakennuksena on todella huippupaikka.
    Upea saneeraus ja paluu Erik Bryggmanin alkuperäisiin väreihin. Myös pääsisäänkäynnin siirtäminen kunnioittaa alkuperäistä suunnitelmaa. 20-luku on jännä vuosikymmen ja hienosi Puroplan/Jaakko Puro on tuonut sen esille uudessa sisustuksessa.

    Bryggmannia kutsuttiin aikoinaan "Turun Alvar Aalloksi" ja he suunnittelivat myös yhdessä 1929 Turun 700-vuotisjuhlan messualueen. Näyttelystä muodostui ensimmäinen tietoinen funktionalismin manifesti Suomessa.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.