Parsaa, uppomunaa ja superhelppoa parmessan-hollandaisekastiketta

Onko suunnitteilla tarjota parsaa pääsiäispöydässä? Jos aiot tarjota parsan kylkeen hollandaisekastiketta, tässä oiva vinkki hollandaisekastikkeen helppoon valmistukseen.

Olen kertonut kuinka näppärän majoneesireseptin löytäminen mullisti majoneesintekoni. Nyt on testattu myös blenderissä tehtävä hollandaise-kastike. Hollandaisessahan käytetään miltei samoja aineksia kuin majoneesissakin, öljy tosin korvaantuu voilla. Ei hollandaisea voi tämän helpommin tehdä. Onnistuakseen kastike vaatii kuitenkin kiehuvan kuumaa voita.


Parsa, parsaresepti,
En toki majoneesia tai hollandaisea kauho viikottain suuhuni, en edes kuukausittain, mutta lääkärin sanoin todella erinomaiset kolesteroliarvoni näköjään sallivat kohtuudella kananmunien ja rasvankin nauttimisen.


Kastikeresepti, parsaresepti



Nopea parmesan-hollandaisekastike


3 munankeltuaista
1/2 tl Dijon-sinappia
1-2 rkl sitruunamehua
1,5 dl  kuumaa sulaa voita
2 - 3 rkl hienoksi raastettua Parmesan-juustoa

Yhdistä tehosekoittimessa munankeltuaiset, sinappi ja sitruunamehu, käytä konetta vain muutaman sekunnin ajan.

Kun tehosekoitin on keskinopeudella, kaada hitaasti kiehuvan kuuma sula voi kannuun.  Kastikkeen tulisi paksuuntua melko nopeasti.

Sekoita tehosekoittimessa Parmesan-juusto lopuksi kastikkeen joukkoon tehosekoittimen pulssi-toiminnolla. Kaada kulhoon ja pidä kulho lämpimässä vedessä kootessasi muuta annosta.

Halutessasi voit jättää parmesanin pois tai korvata sen jollain muulla kovalla juustolla.


3 kommenttia :

  1. Oh mitä herkkuja taas kerran. Onnistuisinkohan minäkin tuossa kastikkeen teossa? Meillä isi teki aina todella hyvää hollandaise kastiketta.
    Herkullista pääsiäistä sinulle Tuuli <3

    VastaaPoista
  2. Maukasta ja ihania makuja - tykkään lohen ja parsan yhdistelmästä; parsa kesyttää lohen rasvaisuutta. Hollandaise-kastiketta en ole koskaan tehnyt itse eikä nyt tällä hetkellä tule voi kysymykseenkään kolesterolin alentamis'kampanjan' vuoksi.
    Olen viime aikoina paistanut parsaa pannulla sen verran että saa väriä ja että pehmenee hiukan. On todella hyvää niinkin.

    VastaaPoista
  3. Nam ja nyt meikäläinenkin vihdoin osaa tehdä parsaa, kun Kape opetti. Kivaa pääsiäistä teille molemmille. <3 <3

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.