Parsakausi on alkanut

PR-tilaisuus/Ravintola Kappeli

Parsaviikot ovat käynnistyneet jälleen pääkaupunkiseudun ravintoloissa. Kappelin ja muiden pääkaupunkiseudun S-ryhmän ravintoloiden parsaviikot jatkuvat toukokuun loppuun, mutta juuri nyt on ihana aloitella herkullista ruokakevättä juhlavilla parsoilla.


parsa, parsaviikot, kappeli , helsinki_ravintola
Kappelissa kuoritaan tänäkin keväänä arviolta 800 kg valkoista ja 550 kg vihreää parsaa viikossa parsanystävien iloksi.


parsa, parsaviikot, kappeli , helsinki_ravintola

Hollandaise-kastike ja parsakeitto ovat parsakauden klassikoita, joka ravintolalla on omat perinteiset reseptinsä näihin. Kappelin keittiöpäällikkö Jussi Kuuluvainen kertoi kuohkean, samppanjalla maustettu parsakeiton olevan Kappelin myydyin parsa-annos vuodesta toiseen. Tämä juustoflanin ja marinoidun parsan kanssa tarjoiltu keitto onkin juhlava aloitus keväiselle aterialle.parsa, parsaviikot, kappeli , helsinki_ravintola
Parsan kumppaniksi sopivat niin kala kuin lihakin. Paahdettu nieriä ja haudutettu valkoinen ja vihreä parsa, hollandaisekastike ja paahdettu kukkakaali olivat täydellinen kombo, lihavaihtoehdoksi sopii mm. flanksteak.

parsa, parsaviikot, kappeli , helsinki_ravintola

Hennonmakuisen parsan kanssa ruokajuomana maistuu tietysti samppanja sekä mineraalinen, hedelmäinen AlsaceRiesling.


parsa, parsaviikot, kappeli , helsinki_ravintola

Raikas suositusjälkiruokaparsa-aterialle on Kappelissa raparperifrangipani sorbetin kera.Pidätkö parsasta vai onko sinulle odotetuin jokin toinen kevään ruokasesonki?3 kommenttia :

 1. Pidän parsasta jos se on näin hyvin valmistettua ja maustettua! Tuo samppanjakeitto oli täydellistä ja se juustosydän Pääsiäisenä tulee tehtyä parsarisottoa kampasimpukoiden kanssa, joten kyllä parsaa tullaan syömään tulevina viikkoina. Olen kovin ihastunut siihen ohutrakenteiseen varsiparsakaali broccoliiniin, se on jopa parempaa kuin paksummat kaverinsa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se keitto oli ihanaa! Risottosikin kuulostaa superherkulliselta. Meilläkin on syöty parsaa kotona jo pari kertaa tämän lounaan jälkeen.

   Poista
 2. Pidän todella paljon parsasta, MUTTA ehkä en sen grillaamisesta hih isolla poppoolle. :) Mutta ai että tuli hyvää ja hyvää olette tekin nauttineet. Miten upeat kuvat ja Kappeli on vaan niin fantastinen miljöön.

  Sydämellistä pääsiäistä ihana Tuuli. <3

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.