Sitruunan maku saa syvyyttä kun hedelmän puolittaa ja paistaa leikkuupinta alaspäin hetken aikaa. Mehukin irtoaa sitruunata paremmin.
Mango-ravunpyrstösalaatti
½ mango
6 retiisiä siivutettuna
1 avokado kuutioituna
½ ruukullinen lehtisalaattia
½ ruukullinen punaista friseesalaattia
12 ravunpyrstöä paistettuna ja suolalla maustettuna
Kokoa salaatti, paista ravunpyrstöt oljytilkassa kuumalla pannulla (halutessasi valkosipulisiivujen kanssa). Paista ravunpyrstöjä vain hetki molemmin puolin, liian kauan paisteut ravunpyrstötö sitkistyvät.
Mangoaioli
1,5 dl kuutioitua, kypsää mangoa
2 valkosipulinkynttä
2 tl (karkeaa) dijon-sinappia
1 kananmuna tai ankanmuna
1/2 sitruunan mehu
ripaus suolaa
2 dl rypsiöljyä tai hieman enemmän jos käytät ankanmunaa
(1 tl Sriracha-kastiketta)
Hienonna valkosipulit ja laita ne kapeaan kannuun.
Mittaa kannuun myös muut ainekset. Jos haluat valkosipulimajoneesiin hieman tulisuutta, lisää Sriracha-kastiketta.
Laita sauvasekoitin kannuun, terä kiinni kannun pohjaan. Käynnistä sekoitin, ja nosta sitä vähitellen kohti pintaa. Aioli valmistuu hetkessä.
Aioli säilyy tiiviissä astiassa jääkaapissa muutamia päiviä.
Jotain tällaista voisin tehdä miehelle. Välillä hemmottelen häntä erilaisilla herkkuannoksilla :)
VastaaPoistaIhanaa loppuviikkoa sinulle Tuuli <3
Tällainen salaatti on helppo tehdä, katkarapujen sijaan siihen sopii hyvin myös broileri.
PoistaNam katkikset on omia lemppareita ja mangoaioli kuulostaa ihanalta. <3 Kivaa viikkistä Tuuli <3
VastaaPoistaMangoaioli on helppo tehdä, mango myös vähän keventää aiolin kalorimäärää -jos sitä malttaa syödä samankokoisen annoksen kuin tavallista aiolia
Poista