Viisi viikon varrelta

Aurinkoista sunnuntaita. Täällä ollaan maalla anoppilassa.

Parvekekukat, syötävät_kukat


Tällä viikolla  on vielä neljä työpäivää, sitten odottaakin odotettu talviloma. Parempi myöhään...

meri, tallink


tallinna, tallinnanmatka

lifestyleblogi, aikuisblogi
Kävin Tallinnassa työmatkoilla kaksi kertaa tällä viikolla. Onneksi Länsisatama on muutaman kilometrin päässä kotoa ja lahden ylikin viilettää kahdessa tunnissa.

Molemmat reissut olivat kompakteja täsmäiskuja; 7.30 laivalla yli Tallinnaan ja 16.30 laivalla takaisin, ehtii työpäivän jälkeen vielä mukavasti illaksi kotiin.

Torstain matkalla ehdin vielä käydä vielä banaanipannariaamiaisellakin Tallinnassa ja pitää pienen etätoimistohetken aamiaisen lomassa. Tarkoituksena oli mennä suosikkikahvilaani Kohvik Klausiin Kalamajaan, mutta se olikin remontissa. Kahvila Möt oli ihan ok, muttei erikoisen mieleenpainuva.


tulppaani, parvekekasvit


Parvekkeen laitto on nyt aikalailla kesken. Ensi viikolla tosiaan lähdemme myöhäiselle "talvilomalle", enkä ole sen takia pahemmin satsanut vielä parvekekasveihin, vaikka kasvit menevätkin siksi aikaa hoitoon. 

Nyt parvekkeella on lähinnä vasta joitain yrttejä ja äidin vuosittain antama tulppaaniruukku, joka syksyllä haudataan hänen pihaansa ja keväällä kaivetaan esiin. Joka vuosi vähän erilainen.

Leikkokukat


Leikkokukkiakaan en ole viitsinyt nyt hankkia kotiin. Olen ollut niin paljon menossa, ettei kotona olisi ehtinyt kukkia ihailemaan. Tallinnassa kävin ostamassa kimpun jaloleinikkejä, mutta nekin vein yhteistyökumppanille.


Pölyttäjät, puutarhakukat

Kunhan olemme kotiutuneet lomalta, hankin lisää yrttejä ja kukkia jotka houkuttelevat pölyttäjiä. Viestintätoimiston pressitilaisuudessa Plantagen esitteli etenkin näitä pörriäisten suosimia kasveja ja puutarhaliittokin muistutti sähköpostiin kilahtaneessa tiedotteessaan monimuotoisuuden vähenemisen uhasta. Me kotipuutarhuritkin voimme kuitenkin luoda olosuhteet, joissa hyönteiset viihtyvät ja rikastuttavat niin ruoantuotantoa kuin muuta luontoa.

Ravintokasveistamme noin 70 prosenttia tarvitsee hyönteisiä sadon onnistumiseksi, joten hyönteislajien säilymine on elinehto. Hyönteispuutarhan suosikkeja ovat erityisesti tuoksuvat kukat -kesäkukat ja perennat, jotka kukkivat pitkään. Esimerkiksi syyssyrikkä, punahattu ja -latva ovat perhosten kannalta parhaita houkuttimia luomaan syyskesäinen perhospuutarha. Kaupunkimehiläiset tuottavat puolestaan erityisen herkullista hunajaa juuri kukkivilla alueilla.


Tallinna

Viikon kohokohtia on ollut kampaajakäynti, se aina virkistää; värin kirkastusta ja pituudesta pois, niskasta saa olla vähän lyhyempi kesäksi.

Hiusnaamio, hiusten_sävytys


Sain testiin (PR-näyte blogin kautta) Biozellin blondeille hiuksille tarkoitettuja tuotteita. Näillä torjutaan hiusten sävyn taittumista keltaiseksi.Hiuksissani on piilevänä aika voimakas punapigmentti, joka alkaa taittamaan sävyä nopeasti keltaiseen kampaamovärin haalistuessa. Suosikkini edullisista tuotteista tähän mennessä on ollut sarjan Colortech Silver -värinaamio.


Miten sinun viikkosi on sujunut? Eikö olekin ihanaa kun saimme viimein kesäkelit!


7 kommenttia :

 1. Aika haipakka viikkoa kun kahteen kertaan ehdit Tallinnaan ja takaisin.
  Olen itse ostanut pioneita jo kerran ja olivat kyllä kauniita. Ihailen
  sitä uskomatonta värinvaihtoa, joka pioneissa tapahtuu niiden maljakossa ollessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli sellaiset ohjelmat, ettei niitä pystynyt yhdistämään yhteen matkaan. Onneksi Tallinnaan pääsee kätevästi.

   Poista
 2. Siis miten upea pionikimppu! Aktiiviviikko sinullakintakana ja ei ole kuin muutama päivä enää teidän reissuunne? Ihanasti ovat säät suosineet ja on voinut olla ulkona koko viikonlopun. Minäkin suosin mm. perhosia houkuttelevia kasveja, kaksi lenteli jo takapihalla eilen!

  VastaaPoista
 3. Sinulla on ollut nopeita pyrähdyksiä Tallinnaan. Ajattelin, että jos asuisin Helsingissä, niin Tallinnassa tulisi käytyä useammin, matka sinne kestää saman verran kuin matka Turusta Helsinkiin :)
  Ihana tuo pionikimppu, pioni on niin kaunis kukka.
  Yhtenä vuonna teimme ystäväni Johannan kanssa kukkapenkin perhosille sekä myös perhosbaarin :) Nyt kukkapenkki kaipaa uudistamista, kunhan vain joudan... kevät kun teettää joka puolella hommia. Mutta stressiä en ota.
  Ihanaa alkanutta viikkoa sinne <3

  VastaaPoista
 4. oi mitkä kukat, täydelliset. <3 Nuo kahvilat kokematta, on jo vuosia, että olen ollut Tallinnassa yötä ja silloinkin aina hotelliaamiainen. Kahville ensi kerralla. <3

  Ihanaa uutta viikkoa <3

  VastaaPoista
 5. Kiirettä on sinulla pitänyt, mutta ainahan se keväällä ja ennen lomia niin on! Miten upeat pionit! Kahviloissa en minäkään niin ole ennättänyt Tallinnassa käydä, joten pitää nyt seuraavalla kerralla yrittää:) Mukavaa viikkoa! Niin ja sitä talvilomaa:)

  VastaaPoista
 6. Kiireinen on ollut sinun viikkosi, meidän toisaalta leppoisa, mutta myrkyisä ja sateisa. Viikko Baskeissa näytti ne huonoimmat puolensa, kiva olla kesävaatteilla kesken räntäsateen.
  Kauniita kuvia Tuuli <3. Mukavaa talvilomaa sulle sinne jonnekin.

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.