Kurkku-avokadokeitto

Kurkku-avokadokeitto on näppärä, kauniinvärinen tarjottava kevään juhliin ja miksei arkeenkin.





Kylmänä tarjottavan keiton voi tehdä termokseen valmiiksi muutamia tunteja ennen tarjoilua jos jääkaappi pullistelee muista tarjottavista. Termarista keitto on helppo kaataa tarjolle ja koristella juuri ennen tarjoilua. Keiton voi tarjota myös shotteina.




Kurkku-avokadokeitto

2 kurkkua
2 avokadoa
1 sitruunan mehu (raasta kuori koristeeksi ennen puristamista)
½ puskaa tuoretta minttua
1 valkosipulinkynsi
(1 rl oliiviöljyä)
suolaa
pippuria


Kuori ja pilko kurkut korkeaan kapeaan kulhoon. Halkaise avokado ja poista siemenet, pilko ja nosta kulhoon – lisää sitruunamehu ja sekoita kevyesti. Kuori ja pilko valkosipulinkynsi ja lisää avokadojen sekaan. Lisää oliiviöljy. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Jos keitto on liian paksua, lisää tilkka vettä.

Koristele raastetulla sitruunankuorella, (kuivatuilla) syötävillä kukilla; mm. ruusu, orvokki sekä yrteillä (basilika, krassi, minttu, villiyrteistä vaikka litulaukan lehti).

Keiton kanssa maistuvat erilaiset bruchetta-leipäset.

2 kommenttia :

  1. Onpa herkullisen näköistä keittoa. Olen syönyt kurkkukeittoa muutamia kertoja ja tykkäsin kovasti. Avokado varmasti lisää myös keiton ruokaisuutta sopivasti.
    Ihanaa viikonloppua sinulle Tuuli <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Avokado tekee keitosta ihanan kermaisen, kurkku raikkaan. Loistava kombo!

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.