Kylmänä tarjottavan keiton voi tehdä termokseen valmiiksi muutamia tunteja ennen tarjoilua jos jääkaappi pullistelee muista tarjottavista. Termarista keitto on helppo kaataa tarjolle ja koristella juuri ennen tarjoilua. Keiton voi tarjota myös shotteina.
Kurkku-avokadokeitto
2 kurkkua
2 avokadoa
1 sitruunan mehu (raasta kuori koristeeksi ennen puristamista)
½ puskaa tuoretta minttua
1 valkosipulinkynsi
(1 rl oliiviöljyä)
suolaa
pippuria
Kuori ja pilko kurkut korkeaan kapeaan kulhoon. Halkaise avokado ja poista
siemenet, pilko ja nosta kulhoon – lisää sitruunamehu ja sekoita
kevyesti. Kuori ja pilko valkosipulinkynsi ja lisää avokadojen sekaan. Lisää oliiviöljy. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Jos keitto on liian paksua, lisää
tilkka vettä.
Koristele raastetulla sitruunankuorella, (kuivatuilla) syötävillä kukilla; mm. ruusu, orvokki sekä yrteillä (basilika, krassi, minttu, villiyrteistä vaikka litulaukan lehti).
Keiton kanssa maistuvat erilaiset bruchetta-leipäset.
Onpa herkullisen näköistä keittoa. Olen syönyt kurkkukeittoa muutamia kertoja ja tykkäsin kovasti. Avokado varmasti lisää myös keiton ruokaisuutta sopivasti.
VastaaPoistaIhanaa viikonloppua sinulle Tuuli <3
Avokado tekee keitosta ihanan kermaisen, kurkku raikkaan. Loistava kombo!
Poista