Gunnar Eatery & Bar, Turku

Yhteistyö Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone/Pieni Ideapuoti


Viime viikolla kerroin vierailusta Turun upeasti uusitulla Seurahuoneella. Illallinen nautittiin hotellin urbaanissa Gunnar Eatery & Barissa.





 Eteemme kannettiin niin upeita annoksia, että niistä halusin tehdä ihan erillisen postauksen.



Ravintolan nimi hymyilytti minua, olihan edesmennyt monivuotinen työnantajani Gunnar paitsi varsinainen persoona, myös vannoutunut kulinaristi. Hän kertoili aikoinaan värikkäästi 60-70-luvun työmatkoista Turkuun, jossa alan teollisuutta oli silloin paljon. Saattoipa hän asua Seuranhuoneella Turussa asioidessaan.

Gunnar Eatery & Barin tyyli on samanlainen kuin koko hotellin; elegantti, mutta rento. Täälläkin yksityiskohtiin on paneuduttu niinsisustuksessa, annoksissa kuin palvelussankin.

Ravintolan ideana tarjota mukavaa ja muistorikasta yhdessäoloa jaettujen annosten äärellä. Tilata voi toki myös jokaiselle ruokailijalle oma annoksensa; moni annoksista on tilattavissa kahdessa eri koossa.

Istuimme Chef ’s Tableen ja nautimme viiden ruokalajin yllätysmenun. Ravintola Gunnar Eatery & Bar on markkinointitoimisto Foody Allenin ja Aki Wahlmanin sekä ravintolan henkilökunnan yhteistyönä suunnittelema elämyskokonaisuus. Aki kertoili ruokailun aikana ravintolan ruokafilosofiasta istuessamme turkulaisesta vuorijalavasta käsityönä valmistetun pöydän ääressä.


turku, hotelli, ayala, samppanja, ravintola_turku


Hotellin nimikkosamppanja on Ayala, erittäin kuiva, mutta intohimoinen, hedelmäinen ja raikas samppanja. Ayalan nykyinen kellarimestari, ja toinen naispuolinen kellarimestari koko Champagnessa, Caroline Latrive vaalii samppanjatalon perinteitä. Hänen luomansa samppanja sopii hyvin vahvoja naisia juhlistavalle hotellille.

Turun_seurahuone, hotelli, Turku, Turku_ravintola

Ravintolassa erilaisia pöytä- ja istuinryhmiä, joissa voi keskittyä sosiaaliseen syömiseen ja Turun lähialueiden pienruokatuottajien herkkuihin. Tarjolla on paljon korkealaatuisia paikallisia tuotteita mustan mehiläisen hunajasta Tammirauman tilalta ja lähialueen Sikka Talun tilan lampaasta paikallisen leipomon juureen tehtyyn artesaanileipään. Mm. M-bakeryn leipä tilataan 2,5 kg painavina  suurina leipinä, jotka eivät kuivu niin helposti kuin pienemmät leivät. Ylijäänyt leipä käytetään mm. krutonkeina kuten allaolevassa salaatissa ja murennettuna seuraavien päivien annoksiin.




kalaruoka, ravintola_turku, turku

turku_ravintola, turku
Aluksi pöytään kannettiin lohipastramia, saaristolaisleipämurua, mummonkurkkua, kirjolohen mätiä ja parmesankreemiä, toscanalainen leipäsalaatti panzanella paahdetuilla kasviksilla sekä rotukarjan tartar, graavattua keltuaista, friteerattuja kapriksia ja parmesanmajoneesia.





Seuraavaksi nautimme paahdettua siiikaa, jääkasviksia ja hummerivaahtoa.




Siian kanssa tarjottiin suussasulavaa punajuuripuuroa.




Liharuokana oli lammasta Sikka Talun tilalta.




Aina on tilaa jälkiruoalle, vaikka niitä olisi kahtakin erilaista; ranskalainen todella suklainen suklaaruukku Pot de creme, lisänä limehunajajogurttia ja pähkinäcrumblea sekä Gunnarin porkkanakakkua, paahdettua valkosuklaata, makuhelmiä ja sitruunasormisuolaa. Annoksen makuhelmissä toistui Turun Seurahuoneen sisustuksessakin näkyvä helmiteema.




Gunnarissa tarjotaan myös pöytiin tarjoiltua lounasta arkisin sekä launtaisin ja sunnuntaisin brunssia.

Hotellin ravintolasta voi helposti tulla mieleen hieman mitäänsanomaton konsepti, jossa hotellivieraat ruokailevat kun eivät muualle ehdi tai jaksa lähteä. Gunnarissa tämä ennakko-oletus ei päde; viihtyisässä ravintolassa oli perjantai-iltana runsaasti turkulaisiakin seurueita; pariskuntia, perheitä, ystävä- ja työporukoita hyvän ruoan ääreen kokoontuneena. Gunnar on todella varteenotettava lisä Turun laadukkaaseen ravintolatarjontaan.


7 kommenttia :

  1. Onpa tyylikkään näköinen paikka ja upeita annoksia!
    Ihanaa iltaa sinulle Tuuli <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Gunnar oli tyylikäs paikka, olematta silti mitenkään pönöttävä.

      Poista
  2. Hummerivaahto ja punajuuripuuro, toinen toistaan upeampia annoksia! Kesällä mennään Turkuun, varmasti käydään maistelemassa tämän ravintolan antimia postauksesi ja kuviesi ansiosta : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maut olivat niin herkullisia, suosittelen käyntiä lämpimästi.

      Poista
  3. Gunnar oli todella positiivinen kokemus, herkulliset ruoat kauniisti tarjoiltuna ja tyylikkään kotoisa sisustus

    VastaaPoista
  4. Jokainen suupala oli niin hyvää. Kiitos ihanasta seurasta Tuuli <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli niin kiva matka, mitä herkkuja saimmekaan maistella!

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.