Viisi viikon varrelta

Suloista sunnuntaita säästä huolimatta.
Kevät keikautti takaisin talveen, mutta eiköhän mittarikin hiljalleen ala kivuta vähän lähemmäksi toukokuun alun normaaleja lämpötiloja.






Kevätkukkaspämmäys jatkuu. Kukkivat puut ovat niin upeita! Lämpimänä viikonloppuna viikko sitten monet kasvit pyrähtivät kasvussaan ja moni puhkesi kukkaan. Kevät hyytyi aikalailla Vapun jälkeen, mutta eiköhän kevät taas jossain vaiheessa tyrmää takatalven. Osa kirsikkapuista on tuskin vielä nupullaan, osa taas on jo täydessä kukassa. Kukassa olevia puita on pitänyt kiertää ihailemassa sateisessakin kelissä.


Sauvasekoitin, puuro


Säästä huolimatta saa viikon pettymyksen ja harmituksen tittelin saa sauvasekoittimen hajoaminen. Pari vuotta sitten sain jämäkän päivittäiseen käyttöön tarkoitetun "ammattilaistason" sauvasekoittimen blogiyhteistyön kautta.  Sauvasekoitin taitaa olla kahvikoneen lisäksi eniten käytetty kodinkone meillä, olen käyttänyt sitä todella paljon. Esim. tuorepuurot surautan aina sileämmäksi aamuisin. Myös majoneesin tekoon sauvasekoitin ehdoton.

Laitteen mukana tullut muovinen kulho hajosi nopeasti, mutta itse sauvasekoitin tuntui niin jämäkältä, että ajattelin sen kestävän täältä ikuisuuteen. Nyt kuitenkin se sekoittimen rungossa oleva pikkuosa joka pyörittää varren leikkuuteriä napsahti poikki. Tällainen kuluva osa oli tietenkin muovia, vaikka sekoitin muuten on metallia...

Kodinkoneet ja pienlaitteet eivät tosiaan kestä kuten muinoin. Pakko ottaa ikävä strategia käyttöön eli ostaa halpa ja vaihtaa sitä niin usein kuin tarvitaan, kun kolme kertaa kalliimmatkaan eivät kestä kauempaa. Maksaisin mieluusti enemmän jos varmasti tietäisin laitteen kestävän vuosikausia. Sitä takuuta ei vain tunnu enää saavan edes lupauksista huolimatta.

Uusi, edullisempi sauvasekotin on jo hankittu ja aamupuuroja on surauteltu jo normaaliin tahtiin.


Äitienpäiväaamiainen, brunssi

Äitienpäiväkin on jo tulevalla viikolla. Mietiskelen juuri mitä tarjoaisin äidille ja anopille ensi sunnuntaina perinteisellä äitienpäivälounaalla anoppilassa.

Herkullinen äitienpäiväaamiainen voisi olla vaikka granolatorttu, joka valmistuu helposti lasten tai  puolison valmistamanakin.




Äitienpäivälounaalla voi tarjota helposti valmistuvaa kylmää persilaista jugurttikeittoa.





Lopuksi vinkki Turkuun, jossa vierailin viime viime viikonloppuna. Turussa on avattu kaupungin ensimmäinen kattoterassibaari Walo Wiklundin korttelin huipulle. Kaksikerroksisesta baarista on upeat näköalat joka suuntaan kaupungin yli. Kaupunki näyttää aina erilaiselta korkeuksista katsottuna kuin maan tasalta.

Aurinkoista tulevaa viikkoa, eiköhän tämä tästä taas lämpimämmäksi muutu.

6 kommenttia :

  1. Keväällä on ihanaa katsella kukkivia puita. Itse odotan jo kovasti omenapuiden kukintaa, joita löytyy muutama omastakin pihasta. Minulla olisi ostoslistalla sähkövatkain, kun annoin omani tyttärelle. Surku, kun nuo kalliimmatkaan kodinkonemerkit eivät nykyisin enää kestä. Minulla myös mietinnän alla, mitä leipoisin äitienpäiväkahveille, jotka juodaan perinteisesti äitini luona. Granolatorttu kuullostaa kivalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kukkivat puut ovat niin kaunita. Ensimmäiset syreenit ovat pienellä nupulla ja eivätköhön kotikadun 140 koristeomenapuutakin kuki muutaman viikon sisään.

      Poista
  2. Ihanan keväisiä kuvia & sävyjä! Minulta hajosi pari sauvasekoitinta noin kuukauden sisällä, nyt pitäisi löytää uusi mutta on vielä harkinnassa mikä merkki olisi paras! Hieno tuo kattoterassibaari, ehkäpä tulevalla viikolla pääsemme ihailemaan vastaavantyyppisiä maisemia Helsingissä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ostin keskihintaisen Philipsin, katsotaan kauanko se kestää....

      Upeat näköalat pitäisi olla tiedossa, en ole siellä ollutkaan vaikka ohi kuljen monta kertaa viikossa!

      Poista
  3. Oi mitä kukkakuvia ja tuo drinskukuva, ihan paras. <3 En tiedä kehtaanko omaani ikinä laittaa instaan. Ihanaa uutta viikkoa Tuuli. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän siinä sun kuvassasi ollut mitään vikaa <3 Instaan vaan!

      Aurinkoista viikkoa.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.