Toptaste food walk Helsingissä

Pressikierros Top Taste Food Walk


Toptaste Food Walk on Helsingissä uudenlainen konsepti,  joka yhdistää maisteluannokset, tutut ja hieman tuntemattomat maamerkit, arkkitehtuurin, historialliset henkilöt ja tarinat, joilla kaikilla on linkitys ruokaan ja ravintolakulttuuriin. Food walkit ovat tuttuja monista suurkaupungeista, kierroksilla tutustutaan paikallisiin nähtävyyksiin ja ruokakulttuuriin.



esplanadi, taide, ruokakierros


Kolmen tunnin aikana kierretään pienessä ryhmässä ainakin viidessä valikoidussa Helsingin ravintolassa, nautitaan maisteluannoksia ja kuullaan matkan varrella anekdootteja historiasta, Helsingistä ja tunnetuista eri alojen helsinkiläisistä taiteilijoista joilla on jokin suhde ruokaan.


ruoka, ruokakierros_helsinki, ravintolat_helsinki


Helsingin ruokakulttuuri on monipuolistunut ja tasokkaiden ravintoloiden määrä kasvanut, Food Walk on helppo tapa avata ovet suomalaisiin ravintoloihin ja kahviloihin lyhyemmälläkin visiitillä. 

Ilta alkoi kokoontumisella Bulevard Socialissa, jossa oli tarjolla mm. ankanmaksaleipää; ankanmaksacremeä, timjami-kirsikkahilloa, dukkahia ja focacciaa.


Australiassa asuva Tomi Björck sattui olemaan itse paikalla, hän valotti ravintolan ruokafilosofiaa ja kertoili BW-ravintolaryppään tulevaisuudensuunnitelmista. Farang on muuttamassa Taidehallista syksyllä Patentti- ja rekisterihallituksen taloon, Arkadiankadulle.


ruoka, ruokakierros_helsinki, ravintolat_helsinki



Paitsi turisteille, ruokakierrokset sopivat myös bisnesmatkustajille ja yritysvieraille.

Ruoka on nykyisin yksi suurimmista syistä matkakohteen valinnassa. Nouseva trendi on myös se, että matkalle lähtiessä tehdäänkin ensin pöytävaraus kiinnostavaan ravintolaan ja vasta sen jälkeen hankitaan lentoliput.

Modernia suomalaista ruokaa tarjoilevassa Ainossa Pohjois-Esplanadilla inspiroidutaan kotimaisista raaka-aineista ja suomalaisista perinneruoista. Ravintola esitteli kavalkadin suomalaisia makuja maistelulautasen muodossa; tyrnigraavattua järvilohta, muikkukukkoa, fenkolikeittoa, vuohenjuustopala hillokkeella ja poromakkaraa mustaherukkasinapilla.


esplanadi, ruokakierros


esplanadi, taide, ruokakierros

Kävelymatkan varrella seuraaviin ravintoloihin pysähdyttiin muutaman kerran kuuntelemaan anekdootteja historiasta, Helsingistä ja tunnetuista eri alojen helsinkiläisistä taiteilijoista. Tiesitkö, että Espan lavan molemmin puolin olevien vesialtaiden patsaat on tehnyt 40-luvulla Viktor Jansson, Tove Janssonin isä? Aallottaria-teoksessa kaksi merenneitoa kisailee kalojen kanssa. Suuremman neidon mallina poseerasi Tove Jansson.



ruoka, ruokakierros_helsinki, ravintolat_helsinki
ruoka, ruokakierros_helsinki, ravintolat_helsinki, jugendsali

Kierroksen puolivälissä käytiin Robert's Coffeen Jugendissa jäätelöllä. Robert's Coffee Gelato Factory on Robert's Coffeen oma artesaanijäätelökonsepti, mielestäni yksi parhaita jäätelöitä jota tulee joka kesä maisteltua useampaan otteeseen.

Lars Sonckin suunnittelema talo on on alunpeerin ollut asuntona, sittemmin mm. kaupungin rahatoimisto on sijainnut Jugendsalissa kahvilan paikalla.



taide, patsas, walgren, ruokakierros

Ville Wallgrenin Havis Amanda aiheutti aikoinan pahennusta, rouvat kävivät "paheellista" patsasta vaatettamassa öisin. Nykyisin patsaalla juhlitaan niin vappua kuin maailmanmestaruuksiakin.


ruoka, ruokakierros_helsinki, ravintolat_helsinki




Finlandia Caviar Etelärannassa tarjosi kirjolohen ja siian mätejä sekä kaviaaria ja samppanjaa. Helsingin ensimmäinen kaviaaribaari ja -myymälä Finlandia Caviar Shop & Restaurant tarjoaa kaupungin monipuolisimman kaviaari- ja mätivalikoiman. Ostereitakin on tarjolla.






Kultasuklaa kauppahallissa myy itsevalmistettuja, käsintehtyjä suklaita. Mielenkiintoisin makuyhdistelmä oli suolalla ja härkäpavulla maustettu tumma suklaa.


ruoka, ruokakierros_helsinki, ravintolat_helsinki


ruoka, ruokakierros_helsinki, ravintolat_helsinki

ruoka, ruokakierros_helsinki, ravintolat_helsinki
Toptasten foodwalk päättyi Altaalle, jossa merellisen Helsingin ihailun lisäksi voi uida ja saunoa sekä syödä hyvin. Allas Wine & Dine tarjoili makeaa, omenaista icewinea sekä haudutettua raparperia, cerme fraiche-sorbettia sekä basilikamarenkia.

Food Walkin varaukset ja lisätiedot Top Taste Food Walk. Kierroksen kesto on noin kolme tuntia ja hinta 75 euroa per henkilö. Kierroksen ravintolat voivat vaihdella ja annokset vaihtuvat sesonkien mukaan. Tällä hetkellä Food Walk on saatavilla suomeksi ja englanniksi. Kierroksia voisdaa räätälöidä myös yrityksille ja muille ryhmille. Välimatkat ovat lyhyitä, joten kävelyreitin rasittavuutta ei tarvitse pelätä.

Food walk oli mielestäni mukava tapa helsinkiläisellekin tutustua uusiin ravintoloihin, maistella erilaisia makuja ja kuulla tutuista paikoistakin uusia tarinoita. Food walk-kierros voisi vaikka olla mukava lahjaidea hyvän ruoan ystäville.



2 kommenttia :

  1. Jopas vaikuttaa mielenkiintoiselta tempaukselta:) Noin saa kyllä hyvän kuvan siitä, millaista ruokaa on missäkin tarjolla, suurinpiirtein. Ihanat kuvat jälleen <3

    VastaaPoista
  2. Onpa tosi kivan kuuloinen kierros. Voisin kuvitella, että äitini ja isäpuoleni viihtyisivät tuolla kierroksella, he kun ovat oikeita "kulinaristeja" :)
    Ihanaa viikonloppua sinulle Tuuli <3

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.