Munakoiso on monipuolinen; siitä voi tehdä niin monenmoisia ruokia ja munakoisoa voi tarjoilla niin lämpimänä kuin huoneenlämpöisenkin.
Yksinkertainen munakoisosalaatti syntyy paahdetuista munakoisoista, paksusta turkkilaisesta jugurtista, pestosta ja tomaateista. Salaatti sopii hyvin vaikka elokuisten juhlien noutopöytään.
Munakoisosalaatti
1 iso munakoiso noin 1 cm paksuisiksi kiekoiksi viipaloituna
rasiallinen kirsikkaluumutomaatteja puolitettuna
1 dl pestoa (itse tehtyä pestoa/ohje alla tai kaupasta ostettua)
2 dl turkkilaista jugurttia
korianterinsiemeniä rouhittuna
basilikanlehtiä
suolaa
pippuria
öljyä
Sivele munakoisokiekot ohuelti oliiviöljyllä, paista 200 C uunissa 25 min, käännä munakoisokiekot paistamisen puolivälissä.
Anna munakoisojen jäähtyä paistamisen jälkeen. Nosta munakoisot tarjoilivadille, mausta suolalla, pippurilla ja korianterinsiemenillä. Tarjoile tomaattien, basilikanlehtien, peston ja turkkilaisen jugurtin kanssa.
Pesto
½ l löyhästi pakattuja basilikan lehtiä
1/2 dl oliiviöljyä
pieni kourallinen pinjan- tai kurpitsansiemeniä
1/2 dl parmesaania
2 valkosipulinkynttä
suolaa
pippuria
Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa. Lisää öljyä, jos haluat pestosta juoksevampaa.
Näyttääpä kyllä taas niin herkulliselta, nam! Minäkin tein pestoa tänään, sivelin sillä patonkeja. Ihanaa kun löytyy paljon pesto-ohjeita, joissa ei ole pähkinää tai mantelia, tytär kun on näille kovin allerginen!
VastaaPoistaKäytän itse yleensä kurpitsansiemeniä, moni pähkinäallergikko on voinut syödä niitä.
PoistaHyvännäköinen kesäsalaatti! Kesällä tulee grillattua paljonkin munakoisoa ja tykkään kyllä ympäri vuoden baba ganoush -tahnastakin : )
VastaaPoistaTykkään värikkyydestä, jota tässä salaatissa on. Usein pääraaka-aineet jäävätkin kaiken värikkään alle.
Poista