Paahdettu maissi ja pari ruokalusikallista jugurttia muodostaa ihanan kermaisen salaatin, jonka voisi luulla sisältävän rasvaa enemmänkin kuin jugurtin kymmenen rasvaprosenttia. Maku on raikas, makeahko ja täyteläinen yhtä aikaa.
Ensimmäisellä kerralla jätin osan maissinsiemenistä kypsentämättä ja sekoitin paahdetut ja kypsentämättömät siemenet. Hyvää niinkin, mutta taidan pitää enemmän salaatista jossa kaikki siemenet on paahdettu.
Paahdettu maissisalaatti
3 rkl. oliiviöljyä
6 maissintähkä
1 salottisipuli silputtina
1 valkosipuli silputtuna
1 salottisipuli silputtina
1 valkosipuli silputtuna
1 punainen chili renkaiksi leikattuna
5 rkl tuoretta limemehua
suolaa
mustapippuria
3 rkl paksua turkkilaista jugurttia
1 dl korianterin lehtiä
Leikkaa jyvät tuoreesta maissista. Kuumenna 1 rkl. öljyä valurautapannulla keskilämmöllä. Laita maissin siemenet, silputut salotti- ja valkosipuli pannulle ja kypsennä sekoittamatta 1-2 minuuttia, kunnes jyvät ovat ruskistuneet kunnolla. Sekoita ja jatka kypsentämistä 2-3 minuuttia.
Sekoita chili, limen mehu ja jugurtti keskikokoisessa kulhossa; mausta suolalla ja pippurilla. Lisää paahdettu maissi ja puolet korianterista, sekoita. Ripottele loppu korianteri salaatin päälle.
Salaattiin lisäksi voi leikata myös punasipulia ohuiksi renkaiksi.
Meillä kaikki tykkää maissista, joten tämä ehdottomasti kokeiluun.
VastaaPoistaIhanaa viikonloppua Tuuli. ❤️
Maissi on niin hyvää, pidän siitä ihan keitettynäkin mutta tämä vei ihan uudelle levelille!
PoistaRakastan maissia, jostain syystä sitä tulee usein syötyä enemmän kesäisin. Ihanan raikkaan ja herkullisen kuuloinen salaatti. Ohje otettu muistiin.
VastaaPoistaMukavaa viikonloppua sinulle Tuuli <3
Nyt kotimainen maissi onkin sesongissa, niin hyvää kesäruokaa!
Poista