Suolahunajajäätelö - syö ennenkuin sulaa

Jäätelön tekoon ei aina tarvita jäätelökonetta. Suolahunajajäätelöstä tulee kermaisen pehmeää ilman jäätelökonettakin.

Olen tehnyt jäätelöitä ja jäädykkeitä joka kesä ilman jäätelökonetta; kesäherkkuja ovat olleet mm. vadelma-suolapähkinäsemifreddo, nutellajäädyke ja paahdettu valkosuklaa-mustaherukkajäädyke.

Hunajajäädykkeen idea tuli kun katselin kotona olevaa kuutta hunajapurkkia. Niitä on kertynyt; hunajaa on ollut pressikasseissa ja olen saanut hunajaa lahjaksi sukulaisilta. Nyt pääsi yksi pikkupurkki hyvään käyttöön.


Hunaja alentaa jäätelön jäätymispistettä, joten jäätelöstä ei tule kivikovaa. Hunajajäätelö myös sulaa nopeasti, se kannattaa tarjoilla pakastimessa viilennetyistä kulhoista -ja syödä nopeasti!



hunaja, jäätelö_ilman_jäätelökonetta

hunaja, jäätelö_ilman_jäätelökonetta

hunaja, jäätelö_ilman_jäätelökonetta

Suolahunajajäätelö


150 g hunajaa
250 ml täysmaitoa
1 vaniljatanko
5 munankeltuaista
1 1/4 tl merisuolakiteitä
2,5 dl kuohukermaa

Kaada maito keskikokoiseen kattilaan. Halkaise vaniljatanko, laita kattilaan. Kuumenna maito lämpimäksi. Lisää hunaja, ota kattila liedeltä kun hunaja on sulanut maidon joukkoon.

Vatkaa munankeltuaiset  2-3 minuuttia, kunnes keltuaiset ovat vaahtoutuneet.
Kaada lämmin maito keltuaisten joukkoon, vatkaa koko ajan.

Kaada maitoseos  takaisin kattilaan ja sekoittele jatkuvasti sekoittaen puulastalla, kunnes vaniljakastike paksuuntuu.

Ota lämpö pois. Poista vaniljatanko. Raaputa siemenet tangosta vaniljakastikkeeseen. Jauha merisuola morttelissa hienoksi. Lisää vaniljakastikkeeseen ja sekoita hyvin. Anna jäähtyä kylmäksi jääkaapissa.

Vatkaa kerma vaahdoksi, kääntele jäähtyneeseen vaniljakastikkeeseen.

Kaada jäätelö sopivaan pakastuksen kestävään kulhoon, peitä ja laita pakastimeen 1-1 1/2 tunniksi. Jäätelö alkaa jäätyä ensin reunoilta. Vatkaa vatkaimella osittain jäätynyt jäätelö nopeasti pienessä kulhossa. Peitä ja laita takaisin pakastimeen

Toista vatkaus muutaman kerran tunnin välein. Pakasta vielä 3 tuntia tai yön yli
Tarjoile suoraan pakastimesta.


Mihin kaikkeen sinä käytät hunajaa?

3 kommenttia :

  1. Minä en ole koskaan oikein pitänyt hunajan mausta, mutta viime vuosina olen erityisesti kanaruokiin sitä vähän aina laittanut. Näyttää kyllä hyvältä ja ihanan pehmeältä tuo jäätelö ja kiva kun on ohje, johon ei tarvitse jäätelökonetta.
    Mukavaa sunnuntaita sinulle Tuuli <3

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa älyttömän houkuttelevalta, suolaisen ja makean liitto, aah. <3 Ihanaa tulevaa viikkoa Tuuli. <3

    VastaaPoista
  3. Kuulostaapa mielenkiintoiselta. Minä olen Outin tavoin vähän kranttu hunajan suhteen, mutta suolaiseen yhdistettynä saattaisi upota varsin hyvin.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.