Keski-ikäisen näköterveys ja trendikkäät lasit

Kaupallinen yhteistyö Specsavers



Tiesitkö, että silmistä voi nähdä monia viitteitä vakavistakin sairauksista? Vaikket tuntisi silmissäsi mitään erikoista, ne voivat kuitenkin kertoa paljon yleisestä terveydentilastasi.


specsavers , silmälasit, victor & rolf




Olen jo vuosia hankkinut lasini Forumin Specsaverista. Jokaisia uusia laseja hankkiessani olen myös käynyt tarkistuttamassa näköni. Etenkin keski-iässä näkö voi muuttua nopeastikin.

Viime kerrallakin lasien valinnan yhteydessä optikko teki minulle kokonaisvaltaisen näöntutkimuksen, jossa arvioidaan näkömuutosten lisäksi myös silmien terveydentilaaTutkimukseen sisältyy digitaalinen silmänpohjakuvaus ja silmänpaineenmittausTämä voi auttaa havaitsemaan viitteitä vakavistakin sairauksista kuten diabeteksestä tai glaukoomasta. Tutkimus harvinaisissa tapauksissa jopa pelastaa ihmishenkiä jos silmistä havaitaan muutoksia, jotka voivat johtua jostain sairaudesta.  


specsavers , silmälasit, victor & rolf

Edellisellä kerralla minulla todettiin silmänpohjatutkimuksessa silmäpohjassa pieni pilkku, jota ei edellisessä tarkastuksessa ollut. Tällainen muutos voi joissain tapauksissa viitata vakaviinkin sairauksiin, joten sain kehotuksen käydä yleislääkärillä mittauttamassa veriarvot, etenkin sokerit diabeteksen varalta ja verenpaineet sekä käydä vielä silmälääkärillä tarkemmassa tutkimuksessa. Pilkku todettiin silmälääkärillä normaaliksi, harmittomaksi pigmenttiläikäksi, joita silmiin voi kehittyä. Yleislääkärillä huomattiin kuitenkin, että verenpaineet olivat koholla ja niiden normalisoimiseksi ryhdyttiin toimenpiteisiin. Vaikka pilkku silmäpohjassa ei johtunut verenpaineesta, kehotus testauttaa mm. verenpaineet olivat paikallaan, niiden kohoamista kun ei välttämättä itse tunne lainkaan. Näin voi näkötarkastuksesta olla hyötyä koko terveydelle!


specsavers , silmälasit, victor & rolf


Specsaversilla suositellaan näöntutkimusta vähintään joka toinen vuosi. Näin varmistetaan silmien terveydessä tapahtuvien mahdollisten muutoksien havaitseminen ajoissa.

Oma ”aikuisnäköni” on kehittynyt hiljalleen ja edelleen näen lähelle ilman lasejakin. Minulla on kuitenkin likinäköä ja synnynnäistä piilokarsastusta. Laseja olenkin käyttänyt ihan pienestä asti, kohta puoli vuosisataa! Töissä teen päätetöitä yleensä ilman laseja, mutta kotona aloin huomata, että monitehot voisivat olla käytännölliset jos luen, mutta haluan välillä vilkaista televisiosta vaikka uutisia. Ei tarvitse ottaa välillä laseja pois ja laittaa taas takaisin kun näkee sekä lähelle että kauas hyvin.

silmälasit

Tämän kerran näkötarkastuksessa ei ollut tapahtunut muutoksia viime kertaan. Korjattuna minulla onkin kuulemma erinomainen näkö, vaikka piilokarsastukseen liittyen vaihtelen kummalla silmällä katson! Senkin teen kuulemma todella näppärästi, enkä itse edes huomaa sitä. Oikea silmä on kuitenkin selvästi dominoiva, olen muutenkin todella oikeanpuoleinen; oikeakätinen, oikeajalkainenkin -se edellä mennään aina- ja todetusti myös siis oikeasilmäinen!

moniteholinssit, silmälasit


Nyt hankkimani lasit ovat toiset monitehoni. Usein sanotaan, että ensimmäisiin voi olla vaikea tottua. Forumin Specsaversilta lähtiessäni ja ensimmäisen kerran Kampin metroaseman rullaportaisiin astuessani katsoin tarkasti mihin jalkani asetin, mutta jo kotiin tullessa olin ihan tottunut uusiin linsseihin. Näihin uusiin laseihin otin vielä paremmat SuperDigital-moniteholinssit. Niissä tarkan näön alue on hyvin laaja ja ne ovat myös näyttöpäätetyöskentelyyn parhaat.


specsavers , silmälasit, victor & rolf

Uusien silmälasien valinnassa ei ole kuitenkaan kyse pelkästä näön tarkkuudesta, ovathan lasit iso osa päivittäistä lookia. Useat viimeisimmät lasini ovat olleet neutraalinvärisiä muovikehyksiä, nyt halusin pitkästä aikaa taas metallikehykset. Ne tuntuvat taas raikkailta monien muovikehysten jälkeen. Viktor&Rolfin kevyet metallikehykset saavat ryhtiä tukevamminta sangoista. Kokeilin muitakin kehyksiä, mutta nämä tuntuivat heti omilta.

Milloin viimeksi olet tarkistuttanut silmäsi? Metalli- vai muovikehykset, kummat ovat nyt hot?

8 kommenttia :

  1. Täydellisen kepeät ja tyylikkäät rillit. 😍Muuta ei ole täällä löytynyt kuin, että toisessa silmässä paineet sillä rajalla.

    Mukavaa viikkoa Tuuli. ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Silmissä paineet ovat onneksi olleet itselläni kohdillaan.

      Poista
  2. Todella hyvännäköiset lasit. Itse tarvitsen lukulasit, ikänäkö vaivaa.
    Ihanaa loppuviikkoa sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ikänäkö tosiaan vaivaa useimpia keski-iässä. Onneksi on olemasa kivan näköisiä laseja joilla korjata ongelma.

      Poista
  3. Onpa todella kauniit lasit ja sopivat kasvoillesi täydellisesti! On kyllä tärkeää tutkituttaa myös silmät, tosi hyvä ja informatiivinen kirjoitus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitso Heli, nyt tuli hankittua ihan erilaiset lasit kuin viime vuosina. Kevyt metalli viehätti pitkästä aikaa.

      Poista
  4. Tyylikkäät lasit ja sopivat sinulle hyvin! Viktor & Rolfin kehykset olivat todella kauniita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tykkäsin yhdestä toisestakin V&R-vaihtoehdosta, mutta kyllä nämä veivät voiton siitäkin.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.