Juhlaruokien jälkeen palataan taas arkiruokailuun. Pasta bolognese on herkullinen arkiruoka, jota voi valmistaa vaikka isomman satsin pariksi päiväksi.
Bologneseen voi lorauttaa vuoden vaihteelta yli jääneet viininloput makua antamaan. Ei tule hävikkiä tästäkään. Haudutaessa alkoholit haihtuvat, joten bolognese sopii lapsille ja myös tipatonta tammikuuta viettäville.
Pasta bolognese
300 g spagettia
300 g naudan jauhelihaa
1 purkki tomaattimurskaa
1 rkl tomaattipyreetä
1 rkl tomaattipyreetä
1 hienonnettu sipuli
1 porkkana karkeaksi raastettuna
1 juuriselleri karkeaksi raastettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl voita
2 dl lihalientä
1 rkl oreganoa
1 tl tuoretta timjamia
suolaa ja pippuria maun mukaan
100 g parmesanraastetta
Kuori ja hienonna sipuli. Kuori juuriselleri sekä porkkana ja raasta ne karkeasti. Kuullota kaikki vihannekset pehmeiksi voissa. Lisää joukkoon jauheliha ja valkosipuli, kuullota kullanruskeaksi.
Kaada joukkoon lihaliemi ja tomaattimurska sekä - pyree. Mausta kastike yrteillä. Hauduta kannen alla alhaisella lämmöllä noin tunti. Mausta suolalla ja pippurilla.
Keitä pasta runsaassa suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoa bolognesekastikkeen kanssa.
Nam, tämähän on meidän perheen yhtä vakkariruokaa, mutta niin totta, että viini antaa ihanan lämmön kastikkeelle. Kivaa viikkistä Tuuli. <3
VastaaPoistaBolognese on kyllä sellaista ruokaa, jota syödään meillä paljon! Yleensä teen Crock pot -haudutuskattilassa puolentoista tai kahden kilon satsin, hautuu ihanan unelmaisen pehmeäksi. Sitä on helppo sitten vaikka pakastaa, käyttää kastikkeena, makaronilaatikkoon tai jauhelihapizzaan! Ihanan aurinkoista sunnuntaita!
VastaaPoista