Takaisin arkeen; pasta bolognese

Itse lomailen vielä ensi viikon loppuun, mutta monessa perheessä arki on taas alkanut. Loppiainen on toki vielä ensi viikolla ja kun se osuu mukavasti maanantaihin, saa moni pitkän viikonlopun.

Juhlaruokien jälkeen palataan taas arkiruokailuun. Pasta bolognese on herkullinen arkiruoka, jota voi valmistaa vaikka isomman satsin pariksi päiväksi






Bologneseen voi lorauttaa vuoden vaihteelta yli jääneet viininloput makua antamaan. Ei tule hävikkiä tästäkään. Haudutaessa alkoholit haihtuvat, joten bolognese sopii lapsille ja myös tipatonta tammikuuta viettäville.






Pasta bolognese



300 g spagettia


300 g naudan jauhelihaa


1 purkki tomaattimurskaa

1 rkl tomaattipyreetä


1 hienonnettu sipuli


1 porkkana karkeaksi raastettuna


1 juuriselleri karkeaksi raastettuna


2 valkosipulinkynttä hienonnettuna


2 rkl voita


2 dl lihalientä


1 rkl oreganoa


1 tl tuoretta timjamia


suolaa ja pippuria maun mukaan


100 g parmesanraastetta





Kuori ja hienonna sipuli. Kuori juuriselleri sekä porkkana ja raasta ne karkeasti. Kuullota kaikki vihannekset pehmeiksi voissa. Lisää joukkoon jauheliha ja valkosipuli, kuullota kullanruskeaksi.


Kaada joukkoon lihaliemi ja tomaattimurska sekä - pyree. Mausta kastike yrteillä. Hauduta kannen alla alhaisella lämmöllä noin tunti. Mausta suolalla ja pippurilla.


Keitä pasta runsaassa suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoa bolognesekastikkeen kanssa.



2 kommenttia :

  1. Nam, tämähän on meidän perheen yhtä vakkariruokaa, mutta niin totta, että viini antaa ihanan lämmön kastikkeelle. Kivaa viikkistä Tuuli. <3

    VastaaPoista
  2. Bolognese on kyllä sellaista ruokaa, jota syödään meillä paljon! Yleensä teen Crock pot -haudutuskattilassa puolentoista tai kahden kilon satsin, hautuu ihanan unelmaisen pehmeäksi. Sitä on helppo sitten vaikka pakastaa, käyttää kastikkeena, makaronilaatikkoon tai jauhelihapizzaan! Ihanan aurinkoista sunnuntaita!

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.