Viisi viikon varrelta

Joulun ja vuodenvaihteen jälkeen arkisempi meno on alkanut, vaikka olenkin vielä lomalla ensi viikonkin. Aikaa on ollut niin museoille kuin kirjoillekin.




Saimme museokortit joululahjaksi, niitä on käytetty jo kaksi kertaa. Amos Rexissä kävimme katsomassa Birger Carlstedtin näyttelyn ja Ateneumissa Helene Schjerfbeckin näyttelyn sekä vakiokokoelman. Nyt on helppoa vaikka sunnuntaikävelyllä poiketa myös museoon, käydä katsomassa jonkin näyttelyn parikin kertaa ja käydä myös sellaisissa museoissa, joissa ei ehkä muuten tulisi käytyä.





Viikon käytetyin koru on Siipalta joululahjaksi saatu, hänen siskonsa valmistama hopea-turmaliinikaulakoru.

sitruuna




Eilen tein satsin säilöttyjä sitruunoita, nythän sitrushedelmät ovat parhaimmillaan. Niitä voi kevään mittaan käyttää vaikka marokkolaiseen lammaspataan. Samalla hauduttelin myös kilon verran karamellisoitua sipulia, jonka pakastin annoksina jääpalamuoteissa. Hauduttelu vie aikansa, isomman satsin tekemällä selvisin yksillä sipulikyynelillä ja voin helposti lisätä makua mm. keittoihin ja kastikkeisiin. Minulla on pakkasessa myös kookosmaitoa samanlaisina pikku annosnappeina ja kesällä pakastan pestoa jääpalamuotteihin.



Lomalla on ollut aikaa lukea kirjoja enemmän kuin arkena. Kirjat luen perinteisinä paperiversioina, osaan uppoutua niihin paljon paremmin kuin vaikkapa äänikirjoihin. Aloitin juuri joululahjaksi toivomani Min Jin Leen Pachinko-kirjan, kesällä luin saman kirjailijan Free food for millionaires, josta pidin kovasti. Tämä on aika erilainen, sijoittuu toiselle puolelle maailmaa ja eri aikakauteenkin. Hyvältä vaikuttaa tämäkin kirja.



Uuden vuoden aattona testasin Goldin vegaanista, hiuksiinjätettävää hoitoainetta. Spray korjaa ja kosteuttaa vaurioituneita hiuksia, se siloittaa ja tekee hiuksista helpommin selvitettävät myös kosteina. Suihke suojaa hiuksia ja estää pörröisyyttä sekä sähköisyyttä ja hiusten haaroittumista. Tuote hoitaa haaroittuneita latvoja ja suojaa värjättyjä hiuksia latistamatta niitä, se tuo hiuksiin kevyttä rakennetta ja tukea. Viimeistelin kevyesti saman sarjan hiuskiinteellä. Hiukset pysyivät kuohkeina ja aika kivan näköisinä usean päivän ajan, vaikka leikkaus onkin jo melko ylikasvanut. Onneksi huomenna pääsen kampaajalle.

Kuinka sinun vuotesi on kierähtänyt käyntiin?


8 kommenttia :

  1. Kivalta kuulostaa sinun viikkosi, ja olen kuullut, että viime vuonna museokäynnit/näyttelyt nousivat selkeään nousuu juurikin noiden korttien ansioista, mikä on hieno juttu.

    Ihana idea tehdä noita säilöttyjä sitruunoita, sekä sipulit valmiiksi, kerralla kunnon satsi niin ei tarvitse joka kerta olla erikseen tekemässä pientä määrää.

    Nuo hiustuotteet ovat vaan hyviä. Olen tykännyt, kun eivät ole liian raskaita, vaan jättää hiukset kuitenkin ihanan ilmaviksi.

    Oikein mukavaa sunnuntaita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Museokortteja taitaa olla miltei joka toisella ja molemmissa museoissa olikin paljon väkeä.

      Olen ihan ihastunut etenkin tuohon 10in1-suihkeeseen, se tuoksuukin nin hyvältä.

      Poista
  2. Kaikkea kivaa on mahtunut viikkoosi. Ihana tuo lahjaksi saamasi koru <3
    Hyvin on tämä vuosi lähtenyt käyntiin, johtuen varmaan siitä, että olen lomaillua :)
    Pitäisikin tehdä noita säilöttyjä sitruunoita, meillä niitä käytetään kanaruokien kanssa.
    Ihanaa sunnuntaita sinulle Tuuli <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koru on todella mieluinen.
      Säilötyt sitruunat on niin helppo tehdä, että niitä kannataa valmistaa, harmittavasti vain täytyy odottaa kuukausi ennenkuin niitä voi nauttia.

      Poista
  3. Tuo hiuslakka on hyvä ja tykkään kun hiukset pysyvät kuohkeina, meikäläiselle ei sovi suorat hiukset jotka menevät päätä pitkin vaikka olisivat tyylikäät.

    Sydämellistä uutta viikkoa Tuuli. <3

    VastaaPoista
  4. Ihanan leppoisaa viikkoa! Täällä paluu arkeen pikkuhiljaa, huh, hengissä selvittiin eilisistä kaverisynttäreistä, joten hyvin iisisti mennään. Nuo tuotteet odottavat testaustaan, lupaavilta kuulostavat : )

    VastaaPoista
  5. Nyt en kestä! Miten loistava idea pakastaa noita kaikkia! Otan kyllä heti kopin tästä ja alan miettimään mitä kaikkia voisi pakastaa - miten kätevää onkaan sieltä sitten ottaa erityismausteita.
    Ihanan korun sait lahjaksi!

    VastaaPoista
  6. Ihanan korun olet saanut <3 Meillä on lähtenyt vuosi käyntiin ihan rauhallisesti pikku hiljaa arkeen taas totutellen :)

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.