Huijarin mantelicroissantit

Viime toukokuisella Singaporen-matkallamme kävimme Holland Villagen alueella Sunday People-leipomokahvilassa. Kahvilan vitriinit notkuivat toinen toistaan herkullisemman näköisiä leivonnaisia. Etenkin herkullisen näköiset, isot mantelicroissantit osuivat silmääni, mutta olimme vastikään syöneet aamiaisen. Tilasimme vain jäälatet, mutta nuo lehtevät mantelicroissantit ovat edelleen useasti tulleet mieleeni vajaan vuoden aikana.


brunssiruoka, croissanttiresepti

Pakko oli lopulta ostaa valmista croissanttaikinaa ja tehdä nopeasti valmistuva "huijarin" versio.



brunssiruoka, croissanttiresepti

brunssiruoka, croissanttiresepti

brunssiruoka, croissanttiresepti

Croisantteja voi toki leipoa itsekin, mutta nämä "huijarin mantelicroissantit" valmistuvat hetkessä vaikka yllätysvieraille tai viikonloppubrunssille, kun croissanttaikinaa ja mantelijauhoja ja- lastuja varaa kotiin. Muita aineksia monella (ainakin minulla) onkin aina kotona.


brunssiruoka, croissanttiresepti






Huijarin mantelicroissantit

Purkki croissant-tuoretaikinaa

100 g pehmeää (paahdettua) voita
1,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 muna
2,5 dl mantelijauhoa
1 tl vehnäjauhoa

0,5 dl mantelilastuja
tomusokeria

Vatkaa voi, tomusokeri ja vaniljasokeri sähkövatkaimella kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa. Lisää muna ja sekoita hyvin. Sekoita joukkoon mantelijauho ja jauhot.

Avaa croissanttölkki ja levitä taikina työtasolle. Leikkaa taikina kolmiot katkoviivoja pitkin irti toisistaan, nosta taikinalle lusikallinen manteli-voitäytettä ja rullaa sarviksi. Ripottele mantelilastut croissantien päälle. Laita croissantit uuniin paistumaan 10-12 minuutiksi.

Koristele mantelicroissantit tomusokerilla.

Paahdettu voi antaa täytteelle vielä oman paahteisen makunsa, mutta reseptiin voi käyttää hyvin myös tavallista voita.


Paahdettu voi

100 g huoneenlämpöistä voita

Jaa voi kahteen osaan, ruskista kattilassa 50 g voista 
kunnes voi vaahtoaa ja se saa kullankeltaisen värin. Voin tuoksu muuttuu  paahteiseksi n.  8-10 minuutissa. Kattilan pohjalle alkaa muodostua pieniä ruskeita pisteitä.

Kaada voi kulhoon jäähtymään. Älä käytä kattilan pohjalle erottunutta ruskeaa osaa. Anna ruskistuneen voin jäähtyä, sekoita sitten se loppuun voista. Vatkaa voiseos kuohkeaksi. Siirrä jääkaappiin. 

4 kommenttia :

  1. Tällaisista huijauksista minäkin tykkään :)
    Herkullisen näköisiä croissantteja. Ihanaa iltaa sinulle Tuuli <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei aina tarvitse kaikkea tehdä ihan alusta asti. Välillä voi turvautua puolivalmisteisiinkin.

      Poista
  2. Pala taivasta ja nää kuvat. Sydämellistä viikkistä Tuuli. <3

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.