Pakko oli lopulta ostaa valmista croissanttaikinaa ja tehdä nopeasti valmistuva "huijarin" versio.
Croisantteja voi toki leipoa itsekin, mutta nämä "huijarin mantelicroissantit" valmistuvat hetkessä vaikka yllätysvieraille tai viikonloppubrunssille, kun croissanttaikinaa ja mantelijauhoja ja- lastuja varaa kotiin. Muita aineksia monella (ainakin minulla) onkin aina kotona.
Huijarin mantelicroissantit
Purkki croissant-tuoretaikinaa
100 g pehmeää (paahdettua) voita
1,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 muna
2,5 dl mantelijauhoa
1 tl vehnäjauhoa
0,5 dl mantelilastuja
tomusokeria
Vatkaa voi, tomusokeri ja vaniljasokeri sähkövatkaimella kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa. Lisää muna ja sekoita hyvin. Sekoita joukkoon mantelijauho ja jauhot.
Avaa croissanttölkki ja levitä taikina työtasolle. Leikkaa taikina kolmiot katkoviivoja pitkin irti toisistaan, nosta taikinalle lusikallinen manteli-voitäytettä ja rullaa sarviksi. Ripottele mantelilastut croissantien päälle. Laita croissantit uuniin paistumaan 10-12 minuutiksi.
Koristele mantelicroissantit tomusokerilla.
Paahdettu voi antaa täytteelle vielä oman paahteisen makunsa, mutta reseptiin voi käyttää hyvin myös tavallista voita.
Jaa voi kahteen osaan, ruskista kattilassa 50 g voista kunnes voi vaahtoaa ja se saa kullankeltaisen värin. Voin tuoksu muuttuu paahteiseksi n. 8-10 minuutissa. Kattilan pohjalle alkaa muodostua pieniä ruskeita pisteitä.
Kaada voi kulhoon jäähtymään. Älä käytä kattilan pohjalle erottunutta ruskeaa osaa. Anna ruskistuneen voin jäähtyä, sekoita sitten se loppuun voista. Vatkaa voiseos kuohkeaksi. Siirrä jääkaappiin.
Paahdettu voi antaa täytteelle vielä oman paahteisen makunsa, mutta reseptiin voi käyttää hyvin myös tavallista voita.
Paahdettu voi
100 g huoneenlämpöistä voitaJaa voi kahteen osaan, ruskista kattilassa 50 g voista kunnes voi vaahtoaa ja se saa kullankeltaisen värin. Voin tuoksu muuttuu paahteiseksi n. 8-10 minuutissa. Kattilan pohjalle alkaa muodostua pieniä ruskeita pisteitä.
Kaada voi kulhoon jäähtymään. Älä käytä kattilan pohjalle erottunutta ruskeaa osaa. Anna ruskistuneen voin jäähtyä, sekoita sitten se loppuun voista. Vatkaa voiseos kuohkeaksi. Siirrä jääkaappiin.
Tällaisista huijauksista minäkin tykkään :)
VastaaPoistaHerkullisen näköisiä croissantteja. Ihanaa iltaa sinulle Tuuli <3
Ei aina tarvitse kaikkea tehdä ihan alusta asti. Välillä voi turvautua puolivalmisteisiinkin.
PoistaPala taivasta ja nää kuvat. Sydämellistä viikkistä Tuuli. <3
VastaaPoistaKiitos Tiia❤️
Poista