Turkkilaiset cilbir-kananmunat
1 pieni valkosipulinkynsi hienonnettuna
2, 5 dl turkkilaista jugurttia
4 suurta munaa
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
2 tl chilihiutaleita
Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
Tarjoiluun leipää
Valmista ensin valkosipulijogurtti - noin 15 minuuttia ennen
munien balmistusta, anna olla huoneenlämmmössä
Mausta jogurtti pienessä kulhossa valkosipulilla ja
mausteilla. Lusikoi jugurtti kahdelle lautaselle.
Sekoita vettä kauhalla, jotta saat aikaan pyörteen. Riko
tuore, huoneenlämpöinen kananmuna kahvikuppiin. Kaada varovasti veteen.
Kypsennä yksi uppomuna kerrallaan hiljalleen kiehuvassa vedessä 3-4 minuuttia,
jolloin keltuainen jää löysäksi. Nosta munat vedestä kauhalla ja laita ne
lautasille levittämäsi valkosipulijugurtin päälle.
Samalla kun keität munia, kaada oliiviöljy pieneen pannuun,
kuumenna keskilämmölle ja sekoita chilihiutaleet öljyn joukkoon. Sekoita ja
anna chilihiutaleiden imeytyä oliiviöljyyn muutaman minuutin ajan, sammuta
lämpö.
Ripottele pippurihiutaleita, joihin oli lisätty oliiviöljyä,
paistettujen munien päälle. Tarjoile heti leivän tai rapean leivän vieressä.
Lisäsin annokseen vielä tuoretta timjamia, pestoa, paahdettuja tomaatteja ja varsisipulia
lisämakua antamaan.
Oletko sinä syönyt munia ja jugurttia yhdessä?
En ole maistanut jogurttia ja munia yhdessä. Tuo annos näyttää kyllä todella hyvältä. Olen aina halunnut oppia tekemään uppomunia. Siinäpä minulle voisikin olla lomatekemistä välipäiviksi, opetella uppomunien tekoa :)
VastaaPoistaIhana annos! Rakastan munaruokia ja itse asiassa syön melkein joka aamu kananmunan, mieluiten juuri sellaisen valuvan ja hapankorpun päällä (alla mätitahnaa, nam) ; )
VastaaPoistaMeille Ottomaaneista jäi ruokakulttuuri ja paljon sanoja, joita otettiin käyttöön omaksi. Esimerkiksi meillä on oma sana munakkaalle, mutta vanha kanssa kun tekee munakkaas sipulin ja/tai jauhelihan kanssa, ne kutsu sitä Ćilbur 🙂
VastaaPoista