Viisi viikon varrelta

Sisältää pressinäytteitä*

Jo tämän viikon alkaessa arvelin tämän viikon hujahtavan ohi hetkessä -ja niinhän se menikin. Nyt ollaan jo kevään puolella, maaliskuussa. Viikkoon on kuulunut mm. työreissua etelään, valoisien päivien ihastelua kuin muinoisen kaksoisolennonkin muistelua. Kuka olikaan 80-luvulla minulle #dobbelgänger?


Työmatka, laivamatka




Työmatka, tallinna

Työmatka, tallinna
Käväisin viikolla työmatkalla Tallinnassa. Tahti oli tiukka, kuudessa maissaolotunnissa kävin neljän asiakkaan luona eri puolilla kaupunkia. Omaa aikaa ei sitten jäänytkään kuin hetki kun pysähdyin viideksi minuutiksi ohi ajaessani katsomaan lähempää Tondin kasarmeja. Olen vuosia silloin tällöin ne ohittaessani ihaillut ränsistyneitä vanhoja kasarmirakennuksia. Nyt ensimmäinen niistä on kunnostettu toimistokäyttöön.

En halunnut palaverien jälkeen odotella myöhäisempää laivaa päästäkseni pyörähtämään kaupungilla, sillä olisin ollut kotona vasta kymmenen jälkeen. Tehdään sitten joku "oma matka" erikseen Siipan kanssa keväämmällä.


Aamupala

Viikon kaunein aamiainen oli by Raili -kosmetiikkasarjan kevätuutuuksien lanseeraustilaisuudessa Railin Puuterihuoneella Eirassa. Uutuuksille skoolattiin raikkaalla aloe vera-shotilla. Sarjan upeista uutuustuotteista lisää juttua myöhemmin keväällä.


Kosmetiikka

Käsivoidevinkkinä näin kevään ensimmäisenä päivänä - maaliskuuuhan on tosiaan jo kevätkuukausi! - apteekkikosmetiikkasarja Ducrayn Melascreen*-käsivoide korkealla aurinkosuojakertoimella on omiaan estämään maksaläikkiä ja suojaamaan auringolta. Japanissahan naiset liikkuvat kesähelteilläkin päivänvarjon lisäksi kädenselän yli ulottuvilla irtohihoilla varustettuna suojatakseen itseään auringolta. Sisällä hihat napataan pois. En  taida ryhtya käyttämään irtohihoja kun käsiä voi suojata voiteellakin.



Aamiainen, luonnonvalo


Viikon kirkkaina päivinä olen havahtunut huomaamaan kuinka päivä pitenee. Tahti on puolisen tuntia viikossa. Kahdeksan maissa aamulla saa jopa jo otettua kuvia ikkunan luona luonnonvalossa, pilvisinä päivinäkin. Olen kuluneena talvena kuvannut vain muutaman kerran kuvauslampun valossa, pidän luonnonvalossa kuvaamisesta niin paljon enemmän.


#doppelgänger, #doppelgänger

#doppelgänger-kuvia on pyörinyt somessa viime viikkoina. En tiedä ketä nykyään muistutan vai muistutanko ketään. Nuorena olin kai aika paljon sen aikaisen keihässankarin Tiina Lillakin näköinen, monien mielestä jopa kaksoisolento. Ihmiset useaan otteeseen pysäyttelivät kadulla ja pyytelivät nimmaria. Tiinan naapurikin kertoi sanoneensa Tiinalle hänellä olevan kaksoisolennon. No, oli meillä ainakin samanlainen permis

Nizzassa otettu kuva oli aikoinaan Hevosurheilu-lehden kansikuva. 19-vuotiaasta hevosenhoitajasta ja hänen hoidokistaan napattu kuva on edelleen meillä seinällä.

Kuinka sinun viikkosi on kulunut? Iloisetko kevään pitenevistä päivistä?

12 kommenttia :

  1. Piti katsoa kuvia oikein uudelleen, sillä luulin ensin että molemmissa oli Tiina! Olette kyllä yhdennäköisiä! En muuten voinut itse osallistua tähän kisaan, koska mulla ei ole ollut kaksoisolentoa, ei ainakaan ole kukaan sanonut ikinä.
    ByRailin aamiainen oli ihana, jopa naisellinen, ja tilaisuus aivan huippu. Kuten saattoi arvatakin, kun Raili on kyseessä!
    Viikolla oli monenlaista menoa ja touhua, jopa kiireen tuntuakin. Eilen oltiin vanhempien mökillä Kirkkonummella viettämässä talkoopäivää, neljän sukupolven voimin. Ilma muuttui puolen päivän jälkeen aurinkoiseksi ja oli niin keväisen oloista ja melko lämmintä, kun ei tuullut. Saatiin kerättyä ja poltettuakin kaikki katkenneet risut ja raivattiin muutenkin tonttia selkeämmäksi. Ihana päivä kerrassaan! Ja kaiken kruunasi talkookahvit pihalla :) Tarpeellista ja tärkeää vastapainoa muuhun menemiseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Instasta katselinkin kivan talkoopäivän menoa.

      Olin jossain vaiheessa niin kypsynyt Tiinana oloon, että aloin kirjoittaa niitä nimmareira kun en muuten päässyt ihmisistä eroon. Myöhemmin asuin Tiinan hierontahoitolan lähellä ja näin häntä silloin tällöin kadulla. Emme kymmenen vuotta myöhemmin enää muistuttaneet toisiamme, taisivat olla ne hiukset suurin tekijä.

      Railin tilaisuus oli kiva ja odotan innolla, että pääsen testaamaan uutuuksia kunnolla kunhan edelliset on käytetty loppuun.

      Poista
  2. No kyllä, paljon samaa teissä Lillakin kanssa on ollut ja hiukset on justiinsa. <3 Harmi etten tuonne Raili juttuun päässyt olisi ollut klo 16 se tyttären juttu, jota ei sitten ollutkaan, koska toinen oli kipeänä.

    Ihanaa sunnuntaita Tuuli. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin hiuskaksosia oltiin🤣 enää ei niinkään. Olisi olut kiva nähdä, mutta toisen kerran taas.

      Poista
  3. On teissä Lillakin kanssa jotain samaa ollut, sinulla on vaan pehmeämmät piirteet kuin Tiinalla <3
    Railin kosmetiikkaan olisikin kiva tutustua, pitää varmaan käydä jokin tuote ostamassa itsellekin.
    Ihanaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa sinulle Tuuli <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Railin tuotteet ovat aivan ihania. Edellisessä pressissä testasin mm. poskipunaa ja kun sitä ei olut pressikassissa kävin tse hankkimassa, sekin on aivan ihana koostumukseltaan ja sävyltään.

      Poista
  4. Kyllä olet ollut kuin ilmetty Tiina Lillak, ihan toi sun kiharainen pehko :)

    Iloa viikkoon Tuuli <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tyypillinen kasaripermis, mulla olikin kiharat kymmenen vuotta. Vaikea hiuslaatu oli saada kihartumaan mutta kun permis onnistui kihara oli siihen saakka kunnes kasvoi ulos.

      Poista
  5. No jestas en meinannut alkuun erottaa kumpi on sinä ja kumpi Tiina, olette kyllä niin samannäköisiä!

    Ihanaa viikon jatkoa Tuuli <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä hermostuin jo totaalisesti kaksoisolentojuttuihin kun kuulin niitä jatkuvasti. Väkillä olin vuoden ulkomailla, sen jälkeen permanentti oli kasvanut ulos enkä enää tainnut olla kaksoisolento.

      Poista
  6. Todellakin piti monta kertaa katsoa kuvasta kumpi on kumpi : )
    Ihanasti pitenee päivä, pitää kaivaa kyllä solkkuvoiteet esille, lauantaina lämmitti jo kivasti poskipäitä! Kyllä se sieltä tulee se kevät <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Linnutkin alkavat laulella kuin keväällä, kyllä se sieltä tulee. Kukkapenkki ainakin puskee lehteä kuin oltaisiin huhtikuun loppupuolella.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.