Ricotta-päärynäleivät

Olen vuosien varrella monesti todennut olevani aamiaisfani. Matkoja suunnitellessakin käytän aikaa erityisesti hyviä aamiaispaikkoja etsiessä. Monta hyvää aamiaisideaa on tullu tuotuta "matkamuistona" reissuilta ympäri maailmaa.

Usein arkiaamun aamiainen on tuorepuuro, mutta välillä tekee mieli muutakin.

Ricotta-päärynäleivät on nopea koota, tätä makuyhdistelmää voi maistella siis kiireisenä arkiaamunakin.





Inkiväärihillon sijaan voit käyttää hunajaa, mutta kipakan makea inkiväärihillo antaa omanlaisensa maun. Ystäviltä joululahjaksi saatu inkiväärihillo maistui erinomaiselta ricotta-päärynälevän päällä.



Maultaan hieman hapanta ja raikkaan sitruksista, purppuran väristä sumakkia sai vielä joitain vuosia sitten lähinnä Lähi-Idän elintarvikkeita myyvistä liikkeistä, mutta nyt olen löytänyt sitä mm. Citymarketin maustehyllystä.




Ricotta-päärynäleivät


Hyvää leipää viipaloituna ja paahdettuna
1 prk ricottajuustoa
1 päärynä ½ cm viipaleiksi leikattuna
inkiväärihilloa tai hunajaa
sumakkia
tuoretta timjamia

Paahda hyvää (mieluiten hapanjuuri)leipää, levitä ricottajuustoa leipäviipaleille. Viipaloi päärynä leipien päälle, valuta päälle hieman hunajaa tai inkiväärihilloa. Ripottle lopuksi leivän päälle hieman sumakkia ja tuoretta timjamia.



7 kommenttia :

  1. Minäkin rakastan aamupaloja, varsinkin brunssityylisinä ja kiireettöminä! Tämä olisi ihana sunnuntaiaamuksi, omena-inkiväärihilloketta löytyy jääkaapista ja itse asiassa pehmeätä vuohenjuustoa, taidanpa soveltaa reseptiä hieman - jospa tulisi yhtä kauniita kuin nuo kuvan leipäset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Soveltaminen on loistavaa. Harvoin seuraan ohjeita ihan sellaisenaan, vaan käytän niitä aineksia mitä kotoa tai kaupasta löytyy. Välillä uudesta ohjeesta tulee vielä parempaa!

      Poista
  2. Nam ja itse leipä näyttää mun lempparilta. 💚Ihanaa päivää Tuuli. 💚

    VastaaPoista
  3. Oi miten herkullisen näköisiä voikkareita. Tuossa varmaan leipäkin on isossa osassa, joten joku ihana rapea kuorinen leipä on varmasti parasta näiden päällisten kanssa.
    Ihanaa keskiviikkoa sinulle Tuuli <3

    VastaaPoista
  4. Päärynä sopii vaikka minkä juuston kanssa.Jouluiset juustotarjottimet päärynän kanssa ovat niin koukuttavia,että viinirypäleet jäävät syömättä minulta.Mutta inkiväärihillo on kyllä ihan uusi itselleni.Inkiväärishottiakin jo testasin,nyt pitäisi saada hillona tätä flunssalääkkeenäkin tunnettua maustetta.Ja sumakki myös täysin uutta.Mukava kuulla näistä erikoisuuksista!

    VastaaPoista
  5. Kuulostaa ja näyttää todella herkulliselta. Minua rupesi kiinnostamaan tuo inkiväärihillo, olen jotenkin koukuttunut tuohon inkiväärin makuun.
    Kiitos tästä ideasta ja aurinkoista perjantaita!

    VastaaPoista
  6. Onpa herkullisen näköisiä leipiä :) Pitkät aamupalat viikonloppuna ovat ihan parhautta Hesarin kera.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.