Viisi viikon varrelta


Postaus sisältää pressinäytteitä*

Mukavaa sunnuntaita! Viikon pääpuheenaihe on kaikilla varmasti ollut sama.Kalastaja


Vielä viikko sitten suhtauduin koronaan kepeämmin, mutta kun tilanne on eskaloitunut niin sairastuneiden määrässä, rajoitussuosituksissa kuin hurjissa talousuutisissa, on mielikuvani tilanteesta muuttunut selvästi huolestuneemmaksi. Oma arkeni on sujunut kutakuinkin normaalisti, mutta saa nähdä kuinka arki muuttuu tulevina viikkoina. Ensi viikolla minun piti mennä Tallinnaan espanjalaisen bisneskumppanin kanssa, mutta hän perui matkansa juuri ennen kuin olin pyytämässä ettei hän tulisi nyt. Nyttemminhän Viro onkin sulkenut rajansa. Talouteen virus, rajoitukset ja pelko vaikuttavat suorastaan karmaisevalla tavalla, mutta turvallisuus on asetettava etusijalle.


BlogiOnhan tämä hämmentävä tilanne, ei tällaisia olosuhteita maailmanläaajuisesti tai kotimaassakaan ole ollut meidän elinaikanamme. Olen kuutenkin ollut töissä normaalisti, ulkoillut ja käynyt kaupassakin. Perjantaina tapasin muutamia tuttuja, söin ravintolassa ja matkustin metrolla. Pesin toki käsiäni senkin päivän aikana toistakymmentä kertaa, pidin vähän välimatkaa, olin kättelemättä ja halailematta, ravintolassa kaivoin käsidesin käyttöön ennen ruokailun aloittamista, metrossakin olin hanskat kädessä. Omaa sairastamista ja mahdollista karanteenia enemmän olen huolissani tällä hetkellä kaiken tämän vaikutuksesta talouteen, etenkin pieniin yrityksiin tilanne iskee todella kovaa. Työnantajanikin on pk-yritys, ystävillä on eri palvelualojen yrityksiä tai he ovat töissä firmoissa joiden kaupankäynti on miltei pysähtynyt viimeisen viikon aikana.

Kotivara meillä kyllä riittää sìihen kriittiseen 72 tuntiin ja kaappien kätköistä sekä pakastimesta löytyy syötävää vaikka viikoksi, vaikkemme olekaan nyt hamstrailleet. Eikä pahemmin päässytkään hamstraamaan, sillä mm. riisi, perunat, leipä, kaurahiutaleet, pavut, tomaattimurska sekä tietenkin vessapaperi oli kaupasta loppu. Eilen tosin hyllyt olivat jo täydempiä, eivät päivittäistavarat tai ruoat ole kokonaan loppumassa vaikka välillä joku hylly tyhjenisikin.

Tulevien viikkojen pressitilaisuuksiin en enää ilmoittautunut. Monet pressitilaisuudet on nyt varmuuden vuoksi myös kokonaan peruttu, vaikka eivät ne toki olleetkaan lähellekään 500 hengen massatilaisuuksia.


Kukat

KukatKukat

Iloa voi hakea vaikka kukista ja samalla tukea kukkakauppiasta. Kimpunhan voi tilata ja maksaa etukäteen jollei halua pidempään jäädä hengailemaan kukkakauppaan. 

Muutaman viikon takaisessa Pauligin kokkikoulussa pyydettiin illan päättyessä osallistujia ottamaan kukkia asetelmista kotiin. Sainkin koottua kauniin pikku kimpun, joka kesti viikon verran kotona. Syksyllä ostan kukkia harvoin, joulun aikaan ostan amarylliksen ja muutamia hyasintteja, mutta kun kevät alkaa koittaa ja päivät pitenemään alan kaivata kukkia kotiin ennen luonnon puhkeamista kukkaan.

Töihinkin hankittiin kimppu, joka piti ikuistaa kuviin.


Museo helsinki

Museo
Taidekin ilahduttaa ja rauhoittaa. Museokortin saatuamme olemme tänä vuonna olleet useamman kerran museoissa, mutta pari viikkoa sitten oli vuorossa ilmaismuseo. 

Kaksi kertaa viikossa auki olevassa Reitzin kotimuseossa Töölön Apollonkadulla on upea kokoelma mm. Edefeltiä ja Schjerfbeckiä. Maailman isoissa museoissa usein uupuu taiteen määrään kun sali toisensa jälkeen on täynnä tunnettuja taideteoksia. Aika matkoilla on rajattua ja upeiden maalausten ohi tulee vain porhallettua kuitaten ne miltei vilkaisulla. Pidän tällaisista pienistä museoista, joissa voi rauhassa tutustua rajattuun määrään taidetta saamatta "taideähkyä".

Osa museoistakin saattaa nyt olla kiinni, Reitz taitaa olla ainakin toistaiseksi auki.

Nyt viikonloppuna olen nauttinutkin siitä, ettei mitään erikoista tarvitse eikä edes voi tehdä. Olen nukkunut pitkään, ulkoillut ja hemmotellut itseäni ihonhoidolla -sekä jäätelöllä. 3 kaverin* uutuusjäätelöpuikoissa on mm. kotimaisista vadelmista tehtyä sorbettia, kinuskia, suklaatryffeliä sekä paahdettuja ja suolattuja pähkinöitä. Viidestä jäätelöpuikosta kaksi on vähälaktoosista ja kaksi vegaanista. Kaikki jäätelöpuikot ovat gluteenittomia, eikä niissä ole käytetty keinotekoisia maku-, väri- tai säilöntäaineita. Tähän mennessä olen puikoista maistanut suklaatryffeliä, joka vei kielen menessään.


Hopeaseppä

Hopeaseppä


Myrskyn silmässäkin koetetaan pysyä rauhallisina, noudatetaan varovaisuutta , mutta nautitaan myös arjen pienistä onnenhetkistä. Tuetaan nyt etenkin pieniä yrityksiä; ostetaan lahjakortteja ja kevään lahjoja, tilataan tuotteita, haetaan tai tilataan ruokaa jne. Haluammehan pitää nämä yritukset ilonamme tulevaisuudessakin. Kälyni ja hänen miehensä juuri 15 v. täyttänyt yritys Design Laakso Sundman tarjoaa mm. paikan päällä tehtyjä yksilöllisiä hopeakoruja,  nahkalaukkuja ja keramiikkaa. Ihastuttavia tuotteita lahjoiksi ja itselle.


Mikä sinua huolestuttaa tässä tilanteessa eniten? Entä mitä ilnaiheita tällä vikolla on ollut?

10 kommenttia :

 1. Tällä viikolla tilanteet ovat muuttuneet todella hurjaa vauhtia. Olen kanssa huolestunut monen pienen yrittäjän tilanteesta. Ymmärrän, että jarrua on nyt vedettävä mutta tehtiinkö se yrittäjien kannalta liian nopeasti?

  Nyt on kuitenkin tärkeää huolehtia omasta terveydestä. Minulla on suurin huoli omasta isästäni ja appivanhemmista. He ovat suurinta riskiryhmää, jolla paljon erilaisia perusairauksia!

  Mukavaa ja rauhallista viikkoa sinulle Tuuli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olemme jo sopineet hoitavamme vanhempien ruokahuoltoa samalla kun käymme itsellemekin hakemassa ruokaa jotta he voivat pysyä karanteenissa. Appivanhemmat onneksi asuvat maalla vähän muista erillään, jotan he voivat omilla maillaan huoletta ulkoilla.

   Yritysten kestokyky kyllä huolettaa ihan omaa työntantajaa myöden. Kyllä nyt eletenään niin poikkeuksellisia aikoja.

   Poista
 2. Minua huolettaa noiden koulujen ja päiväkotien auki pitäminen. Viime viikolla muutaman kerran kauhistelin miten sairaina lapsia tuotiin hoitoon,k kaikista varoituksista huolimatta. Sitten sairastuin itse ja olen edelleen ääni maassa ja yskässä. Kyllä sitä mietityttää myös se, miten yritysten käy tässä tilanteessa!
  Iloa toi reissu Karkkilaan ja miehen hemmotteleva aamiainen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritysten kestokyky tosiaan huolettaa ihan omaa työntantajaa myöden. Kyllä nyt eletenään niin poikkeuksellisia aikoja.

   Olen itsekin töissä, tosin olen aika lailla erityksissä eikä kenenkään kanssa tarvitse ottaa kovinkaan likeistä kontaktia. Osan päivistä taidan tehdä etänä.

   Toivottavasti pysyt terveenä Outi.

   Poista
 3. Upeita kuvia Tuuli ja ihanin tuo missä olet sinä, ihan mielettömän kaunis olet. <3

  Nyt elämme huolestuttavia aikoja ja toivotaan, että jotta terveydenhuolto ei kaadu, tämän päiväisillä hallituksen päätöksillä saadaan tartuntojen tiheys helpottamaan.

  Paljon lämpimiä ajatuksia täältä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia!


   Nyt täytyy vain tottua elämään tässä "uudessa normaalissa" ja nauttia sitten siitä ihan perusarjesta entistäkin enemmän kunhan siihen aikanaan palataan.

   Turvallista viikkoa!

   Poista
 4. Kyllä varmasti tällä hetkellä huolestuttaa miten oma isä selviää tästä. Huolestuttaa myös se miten edelleenkään kaikki eivät ole tajunneet/halunneet tajuta tilanteen vakavuutta. Osa ihmisistä suunnittelee esimerkiksi edelleen matkoja huhtikuulle. Jostain syystä ehkä pelko tai tilanteen vaikeus ei saa heitä käsittämään sitä, että maamme on nyt suljettu ja meidän kaikkien pitää noudattaa annettuja ohjeita. Nyt pitää ymmärtää asettaa muut etusijalle ja unohtaa "minä minä minä" -maailmassa eläminen.

  Me selvimme tästä kyllä yhdessä ja elämä jatkuu. Aikataulua ei tiedä kukaan mutta
  nyt on puhallettava samaan hiileen!

  VastaaPoista
 5. Kyllähän se huolestuttaa, miten tilanne räjähtää käsiin ja pysyvätkö nyt riskiryhmät ja yli 70-vuotiaat kotona poissa pöpöjen tieltä. Varmasti kuormitukselle joutuu terveydenhuoltomme, siksi otan kaikki varotoimet tosissaan, enkä halua olla se tartuttaja, jonka välinpitämättömyyttä se heikompi sairastuu. Se mikä positiivista, niin mahtava tsemppi- ja talkooapumeininki, hyvän kierrättäminen ja yhteisöllisyyden uusi merkitys ovat nousseet pinnalle, ihan kauheata sanoa, mutta tarvittiinko korona, että maailman meno muuttuu vastuullisemmaksi ja inhimillisemmäksi. Nyt eletään ihan uuden edessä ja todella tarvitaan sitä yhteen hiileen puhaltamista <3

  VastaaPoista
 6. Hmm, enemmänkin olen huolissani tulevasta kuin tästä koronasta. Miten meidän talouden käy, miten tuon jälkikasvun elämä isoine pankkilainoineen ja työn suhteen jatkuu, pelottavia asioita, joista kuitenkin -90 luvun suuresta lamasta selvinneenä tunnen olevan iso uhka. Toivottavasti selviämme tästä pian.
  Kaikkea hyvää ja varsinkin terveyttä sinulle ja perheellesi <3.

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.