Aromaattinen lammascurry


Tänä pääsiäisenä suvut eivät pääse kokoontumaan lammaspaistin pariin pääsiäispöytään, mutta lammasta voi tehdä pienemmällekin joukolle ja kokeilla vaikka uusia reseptejä. Nyt kokeilin lammasta intialaiseen tyyliin ja tein noin kilosta luullista lampaan niskakiekkoa aromaattista lammascurryä.

Lammaspaistia olen tehnyt viime vuosina samalla herkullisella reseptillä, sitä teen ehkä täksikin pääsiäiseksi, jonka vietämme kaksistaan.

Siippa on nyt vienyt maalla, juuri ja juuri Uudenmaan puolella asuville vanhemmilleen kauppakasseja kaupungista. Hän on jättänyt ruokakassit pihalle ja noukkinut sieltä mukaan appivanhempieni tutun lampurin kautta ostamaa lammasta. Pakkasessa on vielä lapaa ja paisti pääsiäiseksi.









Lammascurry


1 kg kiloa luullista lampaan lihaa, lapaa tms tai 2 ck luutonta lammasta
2 rkl oliiviöljyä
2 keskikokoista sipulilla hienonnettuna
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl curryjauhoa
1 rkl jauhettua korianteria
1 rkl rouhittua kuminaa
1 tl rouhittua kardemummaa
1 tl suolaa
1 tlk tomaattimuskaa
2,5 dl lihalientä
1,5 dl kookosmaitoa tai turkkilaista jogurttia
Suolaa ja pippuria maun mukaan
(Kevyesti ruskistettuja sitruunaviipaleita)


Tarjoiluun

Basmatiriisiä
Jogurttia
Tuoretta korianteria
Salaattia tomaatista, kurkusta ja punasipulista.


Ruskista lampaan liha isossa padassa tai pannulla. Kun pannu on kuuma, lisää liha erissä ja ruskista joka puolelta. Ota ruskistetut lihat pannulta. Lisää sipulit, valkosipuli ja curry panulle ja kypsennä 3–5 minuutin ajan, kunnes sipulit ovat pehmenneet.

Palauta liha pannulle muiden raaka-aineiden kanssa (paitsi kookosmaito tai jogurtti, joka lisätään lopuksi). Sekoita, hauduta 45 minuuttia - 1 tunti, kunnes liha on pehmeää. Riivi liha irti luista, nosta takaisin pataan, sekoita joukkoon jogurtti ja tarjoile.

Tarjoile basmatiriisin, jogurtin, korianterin ja tomaatti-sipuli-kurkkusalaatin kera.
Juomaksi sopii intialainen lassi, vesi, olut sekä viineistä kuiva Riesling tai Gewurztraminer.

Mitä ruokaa sinä aiot tehdä pääsiäiseksi?

2 kommenttia :

  1. Tehdään varmaan naudan paistia, koska minä en niin välitä lampaan lihasta. Mies aina tekee lammasta kun me olemme Karkkilan reissuilla pojan kanssa :) Tässä kuussa ei Karkkilaan nyt sitten mennäkään.
    Herkkuruokaa olet loihtinut <3 Mukavaa iltaa Tuuli <3

    VastaaPoista
  2. Nyt ei tosiaan pääse mihinkään vaikka mieli tekisi. Meillä on taas lammasta pääsiäisenä, siitä riittää kahdelle pariksikin päiväksi.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.