Tammikuun pakkasilla tekee mieli erilaisia lämmittävän täyteläisiä lohturuokia kuten vaikka cacio e pepe-papuja, mutta valon määrän hiljalleen lisääntyessä alkavat raikkaat mautkin ja värikkyys lautasella taas innostaa.
Mandariinin makean kirpeä raikkaus ja avokadon rasvainen pehmeys täydentävät toisiaan tässä pirteän värikkäässä salaatissa, joka voi olla keveä ateria jo sellaisenaan tai esim. lohi- tai kanaruoan pari.
5 mandariinia
2 avokadoa
0,5 dl paahdettuja hasselpähkinöitä
1 rl oliiviöljyä
1 rl valkoviinietikkaa
0,5 dl pestoa
basilikanlehtiä
Pesto
1 ruukullinen basilikaa
1/2 dl oliiviöljyä
pieni kourallinen kurpitsansiemeniä
1/2 dl parmesaania tai pecorinoa
2 valkosipulinkynttä
suolaa
pippuria
Tee ensin pesto. Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa. Lisää öljyä, jos haluat pestosta juoksevampaa.
Kuori ja lohko mandariinit. Kuori ja kuutio avokado.Levitä lautasille. Sekoita öljy ja etikka, pirskottele salaatin päälle. Lisää pesto ja paahdetut hasselpähkinät.
Kaipaatko jo raikkaita makuja lautaselle?
Kaipaatko jo raikkaita makuja lautaselle?
Minusta ihanat raikkaat salaatit ovat kivaa vaihtelua pataruokiin, joita tulee näin kylmillä keleillä tehtyä paljon. Herkullisen näköinen salaatti, rakastan avokadoa!
VastaaPoistaHerkullista loppuviikkoa sinulle Tuuli <3
Onpa ihanan runsas ja värikäs salaatti - tuo kastike kruunaan kokonaisuuden! Ihanaa viikonloppua!
VastaaPoistaIhanan värikäs salaatti! Minulla on tällä hetkellä sekä mandariineja ja avokadoja joten niistä voisi tehdä salaatin mutta ilman hasselpähkinöitä. Kiitos vinkkauksesta.
VastaaPoistaKyllä kaipaan ja mandariini antaa taatusti ihanaa twistiä pehmeän makuiselle avokadolle. Nam ja kiva idea ja enpä ole hoksannut laittaa mandariinia avokadon kanssa. Lähtee kokeiluun. <3
VastaaPoistaIhanaa viikonloppua Tuuli. <3