Talvitunnelmissa

En ole varsinainen talven ystävä,  mutta kyllähän nämä kirkkaat talvipäivät ovat olleet kauniita. Katse on jo keväässä, mutta eletään tämä talvi läpi ensin. 


Merisavu

Merisavu

Merisavu

Merisavu Helsingissä


Kun sää kylmeni, odottelin jo merisavua kun meri oli vielä auki. 

Merisavu Lauttasaaressa

Merisavu Lauttasaaressa

Merisavu Lauttasaaressa

Haihtumissumu syntyy, kun lämmin vesi haihtuu kylmään ilmaan. Kylmässä ilmassa vesihöyry tiivistyy pian haihtumisensa jälkeen.

Talvisin tyypillisin haihtumissumu on merisavu. Ilman lämpötilan on oltava vähintään -15 asteinen, kun se virtaa juuri ja juuri sulan meren yläpuolelle. Merisavun muodostuminen vaatii siis suuren lämpötilaeron ilman ja vesipinnan välillä. Suomen rannikolla ja keskitalvella myös jään reunamilla merisavua havaitaan tyypillisesti marras-tammikuussa. Olen kuvaillut merisavua useampana talvena kun ollut riittävästi pakkasta, mutta meri on ollut vielä sula. Aina se silti on sykähdyttävän näköistä.


Lasipallokuvaus


Kasinonranta

Meri jäätyy nyt nopeasti, mutta kauhulla katselin, kun ihmiset kävelivät jäällä pitkällekin, useiden satojen metrien päähän rannasta. Samassa kohdassa surffattiin vain kuusi päivää aiemmin. Paikallisessa Facebook-ryhmässä kerrottiinkin jään pettäneen useamman alta, kaikki onneksi pelastuivat. Malttia siis sen jäälle menon kanssa, pääkaupunkiseudulla ainakaan meren jää ei vielä ole riittävän kestävää. 


LumiukkoRuttopuisto

Hotel St George Helsinki

Ensi viikolla taas lauhtuu, toivottavasti kuitenkin saadaan pitää tämä lumi valaisemassa maisemaa, eikä tulisi liian liukastakaan.

Oletko lumen ja pakkasen ystävä vai odotatko jo kevättä kiihkeästi? 


8 kommenttia :

 1. Ihanat kuvat.
  Ja vastaus kysymykseesi: kyllä se kevään odottelun puolelle painottuu.

  Aurinkoista alkuvuotta!
  - Seijahannele

  VastaaPoista
 2. Niin kauniit kuvat! Kyllä Suomen talvi on kaunis, vaikka en ole minäkään välttis kylmyyden- tai talven fani. Nautitaan kuitenkin valosta ja kauneudesta, ja kevät onneksi tulee hitaasti ja varmasti. <3

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia Tuuli! Nautin hetkittäin talvesta ja tykkään miten lumi kaunistaa maisemat ja tuo valoa mukanaan. Olen kuitenkin niin kevään ja kesän lapsi, että aina kaipaan niitä :)
  Ihanaista sunnuntaita sinulle <3

  VastaaPoista
 4. Nuo ensimmäiset kuvat ovat kyllä mielettömän hienoja!
  En ole talven ystävä, mutta jos sellainen pitää olla, niin nyt on juuri sopivat kelit:) Mieli kyllä siintää jo kevääseen....

  VastaaPoista
 5. Upeat kuvat!
  Minä en ole ikinä bongannut merisavua, vaikka asunkin lähellä merenrantaa. Ilmeisesti ilmiö ei pääse syntymään tuossa läheisessä suojaisessa lahdessa. Haluaisin todellakin bongata merisavua.

  VastaaPoista
 6. Ai miten upeita kuvia <3 En pidä talvesta juuri lainkaan, mutta tykkään kuvata ja katsella talvisia kuvia ;)

  VastaaPoista
 7. Aivan ihania kuvia ja tunnelmia. Tuo sumu on lähes taianomainen ja se muistuttaa hiukan kesällä lämpötilaerojen aiheuttamaa merisumua, joka joskus on ilmaantunut saman tyyppisenä.

  VastaaPoista
 8. Upeita kuvia & tunnelmia! Täälläkin kesäihminen ja trooppisia lämpötiloja rakastava, mutta jos talvi kerran on, niin olkoon se juuri tällainen luminen ja sopivasti pakkasella ; )

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.