Saako nyt iloita?


Sis PR-näytteitä*

Olen miettinyt mistä postailla blogiin näin erikoisina aikoina. Saako iloita ja kertoa mikä on tuonut mielihyvää?

Päädyin kuitenkin pysyttelemään samoilla linjoilla kuin aiemminkin. Matkailu ja maalla olo ovat nyt toki tauolla, jollen haaveile tulevasta tai muistele menneitä. Mutta mm. omaa elämää, ruokaa, kosmetiikkatestailua ja iloa kevään etenemisestä on luvassa. Moni tuntuu kaipaavan huonojen uutisten, huolen ja ahdistuksen vastapainoksi jotain kepeämpääkin. Itsekin saan iloa etsiessäni tässäkin tilanteessa niitä elämän valoisia puolia.


edullinen kokkaaminenFacebookissa ja instagramissa on kiertänyt vaikka mitä haasteita juuri tämän hetken näkymistä taiteilijanimen kehittämisestä etunimen ensimmäisellä kirjaimella alkavan ostoslistan keksimiseen. Keksin itsekin yhden haasteen tai kyselyn jonka voisin julkaista täällä blogissa. Illalla "tämän hetken näkymä" on useamman kerran ollut kulhollinen tomaattikeittoa, johon on päätynyt milloin mitäkin pakastimesta ja jääkaapista; porkkanaa, pakastemaissia, papuja... ja aina lopputulos on ollut edullinen sekä herkullinen. Hyvästä ruoasta iloitsen aina.


kallio
Kotikulmilla rannan kävelyteillä saattaa kauniina päivinä olla pienoista ruuhkaakin. Haluamme välttää ihmisjoukkoja ja kun kulkee sivukaduilla poikkeaa metsään pienemmille poluille, vastaantulijoita onkin hyvin harvaksetaan ja heitäkin pääsee väistämään useita, yleensä jopa kymmeniä metrejä.

Kallioilla kiivetessä ja horisonttiin katsoessaan saa muuta ajateltavaa ja miltei unohtaa olevansa alle viiden kilometrin päässä Helsingin keskustasta. Luonto antaa voimaa, se elää omaa eloaan kaikesta huolimatta. Päivien piteneminen, luonnon vihertyminen, merituulet rantakallioilla, mustasta mullasta puskevat kukat tuovat iloa kaiken keskellä.

Onneksi meillä ei ole vielä ulkonaliikkumiskieltoa, toivon kuitenkin, että kaikki pitäisivät liioiteltujakin etäisyyksiä ja välttäisivät ihmisjoukkoja. Ihan kaikki eivät välimatkoista ja kokoontumissuosituksista näytä välittävän. Useamman ystävyksen joukkoja näkee kävelyllä ja läheisellä urheilukentällä oli parikin lasten jalkapalojoukkuetta harjoittelemassa lähekkäin. En ole nyt edes ajatellut lähteä kenenkään ystävän kanssa kävelylenkeille "turvavälejä pitäen", välimatkat kun tuskin pysyvät turvallisella tasolla koko ajan juttelun lomassa.


vesilintu

vesilintu

vesilintu

vesilintu

vesilintu


Joutsenet kerääntyvät merenlahtiin isoina parvina, meriharakat ovat saapuneet talvehtimasta Länsi-Euroopan rannoilta. Variksetkin siistiytyvät kevän kunniaksi. Kävelyreittimme varrella on pieni uimapoukama, kuvasin maisemia lasipallon läpi kun ohitsemme marssi lintu mereen muina variksina. Alkoi hyvin tarmokas pesu, päätä dipattiin monta kertaan veteen ja siipiä räpyteltiin ahkerasti. Aikansa peseydyttyään lintu nousi takaisin rantaan ja lennähti pois.korona
Hiusväreistä on Facessa keskusteltu kaikkien juurikasvun venähtäessä. Itse en taida uskaltaa värjätä, punapigmentti taittaa hiukset helposti todella keltaiseksi. Olen joltain kampaajaltakin joskus lähtenyt muistuttaen Ruotsin lippua; juuret keltaiset, latvat siniset kun tilannetta on yritetty pelastaa hopeashampoolla. Odottelen kunnes taas voin huolettomin mielin suunnata kampaajalleni, taitaa kevään muotihitin oloasun kaveriksi tulla toinen trendi eli hillitön juurikasvu. Omanikin on lupaavassa kasvussa vaikka olen koettanut vakutella itselleni, ettei värjätyn ja oman maantienharmaan ero ole niin paha. Taitaa se silti olla.


kasvonaamio


Olen osan työpäivistä ollut kotona, osan toimistolla yksin. Toimistopäiviksi olen meikannut, vaikken ole välttämättä nähnyt ketään. Kotona meikkaaminen on taas jäänyt, mutta ihoa on tullut hoidettua normaalia huolellisemminkin. Iho ainakin kiittää lisääntyneestä kotiajasta. Miltei joka etäpäivä ole aloittanut etätyöpäivän naamio kasvoilla. Yksi suosikeista on Korresin Greek Yoghurt-sarjan Hydra Biome-kasvonaamio*. Ihana raikas, kosteuttavan "jugurttimainen" koostumus, jonka luvataan palauttavan stressaantuneen, samean, kutiavan tai epätasaisen ihon luonnollisen hehkun ja sileyden. Etenkin jääkaappikylmä naamio tuntuu todella raikkaalta. Saman sarjan vaahtoava puhdistusvoide* ja rauhoittava, probioottinen "yön yli"-hoitonaamio* toimivat hyvin.


kivijalkakauppa


Tälle viikolle osuivat sekä minun että Siipan synttäritkin. Siipalta sain lahjaksi hänen siskonsa valmistaman ihanan, kookkaan nahkalaukun, johon mahtuvat kaikki päivittäiset kantamukseni kamerasta hajuveteen ja paljon muuta. Huomaa metallinvihreä sisätasku! Appivanhemmilta myös kälyni  valmistama linnunsilmä-hopeariipus. Toimiikohan myös pahan silmän ja muunkin pahan torjujana näinä outoina aikoina? Mariia valmistaa myös näinä aikoinaan kivijalkamyymälässään kauniita nahkatuotteita ja hopeakoruja.

Sopivasti synttäriksi tuli myös Pr-näytteenä ilahduttamaan ihana Escadan Flor del sol-kausituoksu*, jonka tequila sunrise -cocktailia, daaliankukkien ja santelipuun vivahteet vievät lumisateen keskeltä aurinkoisen Meksikon kesätunnelmiin. Escadan kesätuoksut ovat aina olleet mieleeni, niissä on aina jotain jatkumoa, mutta silti uutta.

Mitä ilonaiheita sinulla on ollut näinä aikoina?
7 kommenttia :

 1. Kyllä minusta saa ja pitääkin kirjoittaa niistä aiheista, jotka tuovat itselle iloa.
  Jos pelkästään synkistelee blogissa tulee itsellekin ikävä fiilis. Haaveilla voi
  myös nyt korona-aikana.

  Itselleni iloa tuo luonto tällä hetkellä ehkä eniten. Kevään lämmön ja auringonvalon
  herättävä maisema muuttuu ihan silmissä. Mustarastaan laulu aamusta iltaan on ihanaa
  musiikki korville. Myös metsäkyyhkyjen "hu-huu" ääni luo turvallista tunnetta
  koiralenkeillä. Me myös yritämme pitää vähintään 5 metrin etäisyyttää kävelylenkeillä.
  Minnie ei ole viikkoihin enää saanut tervehtiä muita koiria - sääli mutta näin pitää
  nyt toimia.

  Ihanan synttärilaukun olet saanut! Hyvää palmusunnuntaita :)

  VastaaPoista
 2. Upea laukkulahja ja mitä yksityiskohtia - onnea vielä molemmille synttärisankareille! Iloiset uutiset, onnistumiset, erilaiset haasteet, kauniit kuvat ja tuotelöydöt ovat tervetulleita tänäkin aikana <3 Tuskin kukaan enää kieltää tai vähättelee tilanteen vakavuutta ja siksikin on vertaistuellisestikin kiva lukea ihmisten tuntoja ja mietteitä korona-arjessa. Lenkkeilty ja ulkoiltu on oman perheen kesken. Kauhulla olen seurannut erään vaikuttajan aamulenkkejä kaverin kanssa, hieman kyseenalaista kun ei varmaan se turvaväli pidä ja hiki lentää, huh! Ruoka- ja leivontavinkit ovat kyllä kovinta hittiä juuri nyt, kun on aikaa kokeilla uusiakin juttuja! Iloa on kyllä tuoneet lisääntyvä valo ja aurinko, samoin pääsiäisen ruokien miettiminen. Täydellisen suklaakakun resepti on vielä etsinnässä ja leivontakirjoja ollaan selailtu innolla. Oma hiuslookki mietityttää ja melkein joka toinen päivä olen tilamassa jotakin kotisävytettä, mutta vielä on muistissa ne epäonnistuneet vaalennukset, joten taidan mennä tällä tyvikasvulla sitten siihen saakka, kun on turvallista käydä kampaamossa. Ehkä joku hiusturbaani voisi olla tämän kevään huonojen hiuspäivien pelastus : ) Täälläkin iloitaan Korresin upealaatuisesta ja hyväntuoksuisesta kosmetiikasta, ihan nappilöytö omalle ihotyypille! Kaunista sunnuntaipäivää <3

  VastaaPoista
 3. Ehdottomasti saa ja kuuluukin iloita asioista, jotka ilahduttavat. Media tuuttaa koronaa nyt joka tuutista ja minusta on suoraan sanottuna ihanaa lukea tavallisia postauksia. En halua liikaa ajatella pandemiaa, koska olen kuitenkin vielä tuolla työmaalla ja lasten kanssa jokainen arkipäivä.
  Ihanat synttärilahjat olet saanut <3

  VastaaPoista
 4. Molempiin kysymyksiin vastaus on kyllä! :)
  Meillä on täällä hyvä mahdollisuus vältellä ihmisiä lenkkipolulla, etenkin Kirkkonummen suuntaan. Siellä on ihania maisemia, rantaakin ja hyvät kävelytiet - lähes tyhjinä.
  Käytätkö tomaattikeitossa yleensä, arkiruokana, tomaattimurskaa vai tuoreita tomaatteja? Kiitos tästä vinkistä, se onkin ollut pitkään unholassa...
  Päädyin itse laittamaan itselleni raidat, kun en uskaltaudu kampaajalle. Mullakin on punapigmenttiä, ja edelliskerralla jäi selvästi punertavan kellertäväksi, mutta pidin sitä liian vähän aikaa. Nyt laitoin viikolla uudelleen ja pidin niitä noin tunnin. Tarkistin hiustupsusta että se oli selvästi vaalea ilman yhtään kellertävyyttä ja niistä tuli nyt todella hyvät. Sain etuhiukset jopa ohuen kamman avulla raidoitettua ihan juuresta asti, mikä on se kriittinen paikka.

  Mukavaa uutta viikkoa Tuuli <3

  VastaaPoista
 5. Saa iloita ja pitääkin tai muuten menee mielenterveys. <3 Upeita kuvia ja ihana Escada ja Korres. <3 Kosmetiiikasta saan nyt paljon iloa myöskin vaikka meikata en ole jaksanut.

  Sydämellistä uutta viikkoa Tuuli. <3

  VastaaPoista
 6. Vallitseva tilanne ei muutu paremmaksi vaikka me synkistelisimme ja vaikeroisimme kaiken aikaa joten iloita saa ja pitääkin. Escadan kesätuoksut ovat aina olleet minunkin lempituoksujani. Muistatko että juurikasvu oli trendinä muutama vuosi sitten (olisiko ollut vuonna 2018?) ja monet julkisuuden henkilöt esiintyivät julkisuudessa muutaman sentin juurikasvu hiuksissaan. Voinemme siis yhdessä elvyttää tämän hiuksia ja rahaa säästävän trendin.
  - Seijahannele

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.