Puhekielessä mandariinilla tarkoitetaan yleisesti kaikkia pikkusitruksia, vaikka kaupallisesti merkittäviä erilaisia mandariinin viljelylajikkeita on yli 300. Näistä klementiinit ovat suomalaisten suosikkimandariineja. Niiden satokausi on joulun maissa.
Mandariini/klementiini/satsuma menee hyvin yksiin suklaan kanssa, tässä reseptissä onkin sekä mandariinia että suklaata.
Mandariini/klementiinipikkuleivät maistuvat vaikka perinteisten piparkakkujen vaihtoehtona (pikku)joulun kahvipöydässä.
Mandariinipikkuleivät
125 g voita
0,5 dl valkoista sokeria
1 dl ruskeaa sokeria
3 dl vehnäjauhoa
1 rkl mandariinin kuori (2-3 mandariinia)
1,5 rkl mandariinimehua (2-3 mandariinia)
0,5 tl ruokasoodaa
1 pieni muna
1,5 dl maitosuklaapalasia
Kuumenna uuni 180 ° C asteeseen.
Rouhi suklaa karkeiksi palasiksi.
Vatkaa voi ja sokerit kulhossa kunnes sokerivaahto on kuohkeaa ja vaaleahkoa. Lisää jauhot, mandariinin kuori, mehu, ruokasooda ja muna ja sekoita.
Taittele taikinan joukkoon suklaapalat, muodosta taikinasta ruokalusikallisen kokoisia palloja. Nostele taikinasta palloja leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, jätä pikkuleipien väliin tilaa levitä paistuessa.
Paista 15 minuuttia, anna jäähtyä pellillä. Pikkuleivät ovat hauraita lämpiminä, mutta kiinteytyvät jäähtyessään.
Ihania pikkuleipiä. Suklaa ja sitrukset kyllä sopivatkin erinomaisesti yhteen. Pitäisikin pitkästä aikaa leipoa keksejä, siitä on jo mennyt pitkä aika kun viimeksi tuli leivoskeltua.
VastaaPoistaHerkullista torstai-iltaa sinulle Tuuli <3
Aah mikä herkku ja niin kauniit kuvat. Mandariinin maku kuuluu jouluun. <3 Sydämellistä viikonloppua Tuuli. <3
VastaaPoistaMelkein tuolla ohjeella leivottiin suklaakeksejä juuri, tosin mandariineja ei ollut : ) Ihanan makuisia tuli suklaisinakin! Fariinisokeri antaa kyllä kivan makulisän sekin, seuraavalla kerralla sitten mandariineilla myöskin!
VastaaPoista