Viisi viikon varrelta

Tällä(kin) viikolla on iloittu kevään edistymisestä, käyty maalla viemässä ruokakassit eläkeläisille ja tuettu paikallista yritystä.


Puisto

Parvekepuutarha

Parvekepuutarha

Parvekepuutarha


Parvekepuutarha

Parvekkeella on ollut jo helmihyasintteja, mutta nyt Vapun aikaan olen istutellut sinne yrttejä ja joitain kukkiakin, joiden uskon pärjäävän jo näillä keleillä. Kasvit on hankittu ihan ruokakauppareissuilla, mutta puutarhamyymälöissäkin on kuulemma ollut hyvin meneķkiä nyt kun kotona ollaan enemmän.

Maaliskuun alusa järjestimme töissä asiakastilaisuuden. Tilaisuuteen tein helppoja pikku tartaletteja kekseistä, joille pursotin sitrunalla ja sokerilla maustettua kasviskermavaahtoa. Koristeeksi laitoin vadelman ja syötävän orvokin. Otin ruokakaupan yrttihyllystä ostamani orvokkipuskat talteen tilaisuuden jälkeen, nyt ne taas kukkivat parvekeella. Ruohikko parvekkeen alapuolellakin kasvaa kesäisin eriväristä orvokkia, kun sinne kesäisin heittämäni kuivien orvokinkukkien siemenet ovat alkaneet itää.


Koronakokkaus


Matkamuisto
By request. Siippa toivoi viime viikonloppuna amerikan-italialaisia lihapullia, hän nosti kaapin päältä vielä järkyttävän painavat ravintolalautaset joita aikoinaan tuotiin New Yorkista puoli tusinaa ja vähän pienempiä toiset puoli tusinaa. Siippa kantoi ne, minulla oli samala reissulla Cape Codista ostettu oikean kokoinen, vanha puinen houkutuslintu-sorsa käsimatkatavarassa, muistan vielä liikkeen nimenkin "Cat's Meaow". Houkutuslintu on nyt ikkunalaudalla. Illallisen aikana muisteltiin myös New Yorkin "aitoa Pikku-Italiaa" eli Bronxin Belmontin alueen Arthur Avenueta sivukatuineen, jossa vietimme päivän toisella New Yorkin matkalla.


Seniorikoira

Adoptoitu koira


Maalla


Viikolla käytiin viemässä ruokakassit maalle appivanhemmille. Samalla päästettiin lampaat ulos. Nyt ne eivät syöksyneet yhtä vauhdikkaasti ulos kuin ensimmäisellä kerralla talven jälkeen, mutta muutamat spurtit nähtiin silti.


Tue_pienyrittäjää


Vappuaattona kokkailtiin kotona. Vapunpäivänä osui sopivasti Support your local - perjantai; haimme antipastoa ja burgerit Trattoria Sognosta kotiin. Noudossa kävi tosin nolosti. Olimme ihan viimeisiä asiakkaita ja jäimme ovensuulta juttelemaan tutun omistajapariskunnan kanssa pienyritysten tukemisesta niin, että unohdimme maksaa! Velka käytiin kuittaamassa toki heti eilen.


Kirsikkapuu


Puisto

Puisto

Puisto

Eilisen kauniissa puolenpäivän kelissä kiertelimme Kaivopuistossa, Tähtitorninmäellä ja Eirassa pari tuntia. Aivan ydinkeskustan kupeessakin pystyi hyvin väistelemään ihmisiä. Sosiaalinen etäisyys ei tarkoita, että pysyy vain neljän seinän sisällä. Ulkoilu on nyt tärkeää paitsi psyykelle, myös fysiikalle. Vaikka tästä ollaan varmasti montaa mieltä, nähtyäni läheisen yli seitsemänkymppisen kunnon nopean romahtamisen hänen pysyttyään lähes liikkumatta kotona koronan aikana, suorastaan kehotan myös kaikkia kynnelle kykeneviä ikääntyneitäkin ulos liikkumaan. Järki päässä toki, liioitellutkin turvaetäisyydet pitäen, vilkkaimpia reittejä välttäen ulkoilu on ylläpitää kuntoa ja toimintakykyä. 

Oletko ulkoillut, mitä ilonaiheita on Vappuviikolle löytynyt?

8 kommenttia :

  1. Oli mukava lukea kuulumistanne ja katsella kauniita kuvia. Vappuna olimme perheen kanssa ja käytiin ajelulla pitkin Kainuuta (tytär harjoittelee autolla ajamista opetusluvalla). Muutoin ollaan tässä kotosalla oltu. Pihalla olen levitellyt lunta jouduttaakseni lumen sulamista. Se on melkoista jumppaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajoluvalla ajeleminen onkin varmasti jännittävää - kaikille osapuolille!

      Lumet ovat täällä sulaneet aikapäiviä sitten ja toukokuun kukat jo täydessä loistossaan.

      Poista
  2. Aivan ihania kuvia Tuuli! Täällä on otettu rennosti, mutta toimeliaasti nämä kolme vapaapäivää. Ollaan siivottu kaappeja niin, että roskiin on mennyt kamaa monta jätesäkillistä.
    Nyt lähdetään vielä myöhäisillan kävelyllä Rachidin kanssa, tuleepahan sitten uni paremmin yöllä.
    Kaunista alkavaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tekisi hyvää sraivata kotonakin enemmänkotonakin, mutta ensin mennään raivaamaan äidin luo huomenna.

      Poista
  3. Kaupungissa tuo liikkuminen ja ulkoilu on haastavampaa kuin meillä täällä maalla.Saatan kävellä kilometritolkulla näkemättä ainuttakaan ihmistä.Sen sijaan näen kauriita,peuroja,kotkan,rusakkoja,lintuja.
    Kauniit kukka- ja puistokuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Appivanhempani asuvat maalla tien päässä omassa rauhassaan. Olenkin iloinnut kun he ovat päässee ulkoilemaan ja tekemään pikku pihahommia ja eläinten hoitoa normaalisti. Se pitä virkeänä ja toimintakunnossa. Kävimme eilen viemässä ruokakassit. Piha tuntui olevan täynnä rusakkoja, mutta Tarmo oli niin keskittynyt puruluuhunsa, ettei se edes huomannut noita "vihollisiaan".

      Ihan hyvin mekin olemme onneksi päässet ulkoilemaan, vaikka Helsigin keskustaan on alle 5 km, syrjäkaduilla on ollut ihan hiljaista ja rauhallista kulkea.

      Poista
  4. Kauniita keväisiä kuvia! Ja olipa kiva lukea kuulumisiasi. Niin sitä voi unohtaa maksaa... minulle on joskus käynyt samoin ja seuraavana päivänä olen käynyt maksamassa. Ihana tuo appivanhempien koira! Ja nuo lampaat!
    Mukavaa viikkoa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän oli noloa. Onneksi omistajat ovat tuttuja ja laittoivat viestin, emme ehkä olisi itse tajunneetkaan jättäneemme maksamatta! Heitä nauratti kun tulimme nolona seuraavana aamuna maksamaan.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.