Vaikka vappua vietetäänkin nyt kotiympyröissä vain lähimpien kanssa, kannattaa kevään juhlaa kuitenkin viettää vaikka vappubrunssin muodossa kotona.
Nakit ovat tietysti vapun klassikko. Artensaanimakkaroita saa hyvin varustetuista lihatiskeistä, laadukkaista makkarahyllyistä sekä halleista, makkaroita voi valmistaa itsekin.
En kovin välitä ketsupista, mutta nakit tai kotipihalla grillattu makkara kaipaavat kaverikseen kuitenkin perinteisen perunasalaatin lisäksi höystettä. Kotitekoinen tomaattichutney onkin oiva pari makkaralle tai nakille.
Tomaattichutney
250g punasipulia, ohuina viipaleina
500g hienonnettuja tomaatteja
1 punainen chili, siemenet poistettuna ja viipaloituna
75ml punaviinietikkaa
140g fariinisokeria
Hienonna sipulit, tomaatit ja chilit. Kuullota sipulia oliiviöljyssä kunnes sipuliviipaleet muuttuvat läpikuultaviksi. Lisää loput ainekset ja anna kiehua noin puoli tuntia, tai kunnes seos on paksuuntunut.
Mukavaa Vappua, aiotko juhlistaa Vappua nyt poikkeustilassa?
Herkullinen lisuke. Minä voisin tuota chutneyta sipaista leivänkin päälle. Millainenkohan tulisi lämpimästä voileivästä, jonka päällä olisi tätä chutneyta ja jotain herkullista juustoa?
VastaaPoistaNo johan tuli taas ruokaisia mietintöjä päähän :)
No siitähän tulisi herkullinen! Söin jääkaapista purkin pohjalta loput ihan sellaisenaan!
PoistaNam. <3 Ei me kyllä juhlisteta, myönnettäköön, mutta jotain hyvää syödään. Oikein kivaa vappua teille. <3
VastaaPoistaMeilläkään ei vappua koskaan juhlita,koska se on pelkkää työtä kylvöjen ja istutusten kanssa.Mutta suuri ilo on saada kylvää ja istuttaa varsinkin jos ilmat suosivat.
VastaaPoistaHyvää vappua kuitenkin teille kaikille,joilla on vapaata!
Voi nam mikä lisäke <3
VastaaPoistaMiellä tehtiin hamppareita itse, simaa oli (on edelleen) ja tein donitseja. Vappu on mun vuoden suosikki juhlia, joten piti juhlia minkä pystyi.