Viisi viikon varrelta

Keittiö- ja ilmaisia viihdevinkkejä viikon varrelta, sekä tietysti viikon keväiset kukkakuvat.Luonto ilahduttaa joka päivä. Olen iloinen, ettei meillä ole (ainakaan tähän menneessä menty) ulkonaliikkumiskieltoon. Pidän ulkona hyvän - suosituksia selvästi suuremman etäisyyden ja nautin luonnon ja pihojen voimaa antavasta kauneudesta. Aurinkokin on näyttäytynyt miltei päivittäin ja pari lämmintä päivääkin oli, joka on ollut ihan mahtavaa.


Tein tällä viikolla reseptin moninkertaistamalla ison satsin karamellisoitua sipulia ja pakastin silikonisissa karamellimuoteissa. Kertakyynelillä ja -tuuletuksella on nyt ainakin kesän yli annoksia maustamaan vinegrettejä, kastikkeita, keittoja jne. Pestoakin teen usein ison annoksen kerralla ja pakastan jääpalamuoteissa.
Nopeana arkiruokana tällä viikolla mm. paistoin wasabi-seesamiseoksella maustettua lohta, jonka kaveriksi tein Paahdettua fenkoli-jugurttikastiketta. Paahdoin fenkolit uunissa yhtä aikaa lohen kanssa, lisäsin jugurtin joukkoon vielä vähän pakkasesta ottamaani sulatettua karamellisoitua sipuliakin, joka pääsi siis pian käyttöön.


Koronaruokaa

Lähiruokaa

Viikon Support your local-ruoka oli yhden lempipizzeriamme Capperin pizzat. Capperi ei ole ihan naapurustossa kun keskustan ravintola on nyt suljettu, mutta Siippa kävi noutamassa Oulunkylästä tilaamamme pizzat ja yksi vietiin myös kotikoulussa olevalle Siipan siskontytön ovelle. Viikonloppuleivän Siippa oli hakenut Teurastamolta Leipomo Väyrysen kiskan luukulta

Olen kertonut, ettemme normaalisti syö kerran viikossa ravintolaruokaa, mutta nyt paitsi tuemme paikallisia yrityksiä, tilaamme ruokaa tietysti myös ilahduttaaksemme itseämme. Olemme tehneet tästä Tue yrittäjää- perjantaistamme pienimuotoisen spektaakkelin arjen keskelle, hehkuttelemme jo useamman päivän etukäteen mitä söisimme ja mistä tilaisimme tällä viikolla.


Ulkomaalaiset lehdet

Kaipaatko luettavaa? Helmet, pääkaupunkiseudun kirjasto, tarjoaa todella kattavan online-lehtivalikoiman niin koti-kuin ulkomaalaisia lehtiä. Ilmaiseksi, Helmet-kirjastokortti toki tarvitaan palvelun käyttämiseksi. Kirjat haluan edelleen lukea perinteisinä paperiversioina, mutta lehtiä olen nyt lueskellut tabletilta, kotimaisista mm. Glorian Ruokaa ja viikkolehtiä, lisäksi olen selaillut tuhansien ulkomaalaisten lehtien joukosta mm. japanilaista kimonolehteä, lueskellut australialaisia sisustuslehtiä, napannut reseptejä inspikseksi brittiruokalehdistä jne. Aivan mahtava palvelu tämäkin hienolta suomalaiselta kirjastolaitokselta!


Mitä sinun viikkoosi on kuulunut?

6 kommenttia :

 1. Nyt vasta huomasin fenkoli-jogurttikastikkeen - tämäpä on taas sellainen, mikä maistuu meilläkin. Kiitos!
  Hyvä idea oli myös Helmet-palvelu. Mulla kuuluu Hyvä Terveys -lehden tilaukseen digilehtien lukuoikeus ja olen nyt vasta ottanut senkin kunnolla käyttöön, kun tykkään lukea lehtiä livenä. Tilasin Glorian sekä Ruoka- ja Koti -lehdet muutamaksi kuukaudeksi, kun kuuluvat suosikkeihini ja palaan niihin usein jälkeenkinpäin.
  Me tultiin mökille alkuviikosta ja ollaan täällä yhtä eristyksissä kuin kotonakin, vaikkei siis ole mitään syytä. Mutta vältämme omasta tahdostamme kauppoja ja yleisiä paikkoja ainakin toistaiseksi vielä. Täällä ei kuulul muuta kuin tuulen suhinaa ja lintujen kevätkaakatuksia :)

  VastaaPoista
 2. Kauniita kevätkukkijoita ja ihania herkkuja! Pihatöissä ja nettikaupan pyörityksessä menevät päivät joutuisasti.

  VastaaPoista
 3. Herkullisia ruokavinkkejä täältä taas sai. Miten hyvä idea pakastaa pestoa...pakko testata. Tykkään laittaa pestoa pizzoihinkin.
  Herkullista sunnuntaita sinulle Tuuli <3

  VastaaPoista
 4. Ihanaa kun tuette ja ilahdutitte vielä pitsalla ja joka näyttää aivan mielettömän hyvältä, täällä oikein vatsassa kurahti tämän postuaksen myötä, mutta onneksi kohta grillataan.

  Tsemppiä Tuuli teille. <3

  VastaaPoista
 5. Teillä on jo kevät pitkällä. Me tullaan täällä pari viikkoa perässä! Todella kiva tuo Helmet palvelu. Minä taas kuuntelen kirjat ja ostan lehdet paperiversioina.

  Mukavaa alkavaa viikkoa :)

  VastaaPoista
 6. Tuo pizza, voi upeus ja itse herkullisuus! Mekin olemme syöneet paljon useammin nyt take away- ja kotiin kuljetettua ruokaa kuin aiemmin, ihan pitkälti ajatuksena tukea paikallisia yrityksiä ja kyllä tässä kaipaa maku - ja muita elämyksiä kotoiluun itsekin!

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.