Viisi viikon varrelta

Aurinkoista -tai toivottavasti ainakin sateetonta sunnuntaita! Jokohan raekuurot ja lumisateet olisivat tältä keväältä koettuna? Alan olla melkoisen valmis jo lämpimämpiin säihin ja paljaisiin nilkkoihin.


Tulppaanit


Kevätkukat



Työpaikan edessä aukeavassa Dianapuistossa tulppaanien kukinta on nyt kauneimmillaan. Seuraavaksi kukkivat lilat pallomaiset ukkolaukatkin ovat jo nupullaan. Kotipihassa särkynyt sydän seinän vierustalla on kukkinut jo pari viikkoa.



Selfie



Jokainen Facebookissa oleva varmaan kokeili viime viikonloppuna oman avatarin rakentamista. Ihan näköistä ei tullut. Silmien ja nenän löytäminen ei ollu ihan helppoa, Silmälasit, hiusten malli ja väri sekä silmien väri on aika lailla lähellä totuutta, muuten ei ehkä ihan heti tunnistettavissa. Muutama kaveri oli kyllä saanut koottua todella tunnistettavan avatarin itsestään.


villiruoka



villiruoka

Horsmakeitto on ollut tämän viikon hittiruoka. Tein sitä jo toistamiseen viedessämme ruokakassit maalle anoppilaan. Keittoa maustettiin vielä horsmanversopestolla. Istuskelimme taas lasiverannan eri päissä lounastamassa.


ruisleipä

ruisleipä

Keitto ja Myllärin ruisleipäaineksesta tehty ruisleipä saivat todella kiitosta. Aina anoppilassa ylistetään kokkailujani, mutta nyt kehut olivat suorastaan ylitsevuotavia!

Joku somessa mainitsi tuon ruisleipäaineksen muutama viikko sitten ja kun leipäjuuren hoivailu on aina epäonnistunut, päätin oikaista ostamalla juurta sisältävää ruisleipäainesta. Pussin kyljessä on resepti ruisleipäpaloille mutta itse tein limpun samalla reseptillä. Ruisleipäpalojen paistoaika on 25 minuuttia,  limppua paistoin 45 minuuttia 250 asteessa. Toinen salaisuuteni on taikinan kylmäkohotus. Tein ison taikinan jo kuusi päivää aikaisemmin ja olen paistanut siitä joka toinen päivä leivän. Viimeinen leipä oli taas selkeästi paras kun taikina oli saanut kohota viileässä miltei viikon.


Kesän merkit

Merimaisema

Helsinki






Ja kyllähän se kesä näyttää vähitellen saapuvan. Eilen söin kevään ensimmäisen jäätelötötterökin miltei kesäisessä kelissä. Jalassa oli jo pellavahousut ja takkinakiin farkkutakki. Muutama päivä sitten päällä oli vielä kevytuntuvatakki eli selvää edistystä!

Oletko jo havainnut kesän merkkejä? Kevät tähän on enää jäljellä tuleva viikko ja siten ollaankin kalenterin mukaan virallisesti kesässä. Koronarajoituksetkin muuttuvat, pian voisi päästä vaikka ravintolaan!

10 kommenttia :

  1. Kyllä kesän merkkejä on se, kun ollaan jo tarjettu syödä ulkona olessamme vanhempiemme mökillä pihahommissa. Ja kotona on kahviteltu pihalla, myös pihatyöt sujuvat kevyissä releissä.
    Ruisleipä vaikuttaa ihanalta ja näyttää niin rapealta; eli pidät taikinan koko ajan jääkaapissa ja paistat leivän kerrallaan...?
    Nyt onkin lämpötila alhaisempi kuin eilen, muttei ainakaan vielä sada - lähden tästä kuokkimaan kukkapenkkiä.
    Kivaa sunnuntaita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leipä om todella rapeaa päältä ja pehmeää sisältä. Tähän asti olen pitänyt taikinan parvekkeella varjossa ja paistanut leivän kerrallaan, mutta säiden lämmetessä täytyy säilyttää jääkaapissa.

      Mukavaa sunnuntaita Maarit.

      Poista
  2. Nam tuo ruisleipä aines pitää heti kirjoittaa muistiin ja testata itsekin :) ruisleipä <3 Nyt näyttää että aurinkoa ja lämpöä on luvassa joten nautitaan aurinkoisesta sunnuntaista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sillä syntyy kyllä todella hyvää ruisleipää. Kälyni sanoo olevansa "ruisleipänatsi" ja kelpuuttavansa vain parhaat ruisleivät lautaselleen, mutta tämä leipä ja erään berliiniläisen artesaanileipomon ruisleipä menevät kuulemma ihan rinta rinnan. Olen itsekin syönyt sitä berliniläistä artesaanileipää, joten todella korkealle hän arvosti leipäni.

      Poista
  3. Aivan ihanan näköisen leivän olet leiponut, uskon, että turhaan ei tätä ole kehuttu. Lady on minun mielestäni onnistunut parhaiten avatarinsa kanssa. Minun avatarissa oikein on vain hiusten ja silmien väri :)
    Ihanaa toukokuun viimeistä viikkoa sinulle Tuuli <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kampaajani taisi onniatua parhaiten, hänellä avatar oli todella näköinen. Minulla oli vähän hakuammuntaa eri osasten valinta.

      Poista
  4. Ihania kuvia. Avatar vielä tekemättä, ehkä joku päivä. Kevää eka jädekiska jäde odottaa vielä, mutta ah se hetki, kun aurinkokin paistaa ja linnut laulaa.

    Sydämellistä uutta viikkoa Tuuli. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jätskikiskajätskit ovat suhteessa aika kalliita, mutta kyllä muutama niitäkin ehdottomasti vain kuuluu kesään.

      Poista
  5. Nyt tuntuu, että kesä on jo täällä ☀️Aamut metsässä tuoksuvat tuomenkukat ja kohta kielot. Ihan paras aika tämä! Ja tuota horsmakeittoa pitää kokeilla, jos löydän jostain vähän puhtaamman kasvupaikan. Iloa viikkoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on ollut pari kesäistä päivää, onpa ihanaa! Nytkin katson kahvitauolla aurinkoiseen Dianapuistoon, niin kaunista. Ensimmäiset kielot kukkivat kotimetsässä ja tuometkin aloittelevat kukintaa. Meillä on kotikadulla 140 koristeomenapuuta jotka ovat myös aivan juuri puhkeamassa kukkaan, tämä(kin) ohikiitävä hetki on niin upea!

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.