Raparperi-manteli- rikkaat ritarit
4 viipaletta pullapitkoa
Mantelifrangipanilevite
1 dl mantelijauhoa
1 rl vehnäjauhoa
2 rl sokeria
1/4 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
2 rl voita
1 iso keltuainen
1 pitkä raparperinvarsi
1 rl vaniljasokeria
tomusokeria
2 rl paahdettuja mantelilastuja
Esilämmitä uuni 190° C asteeseen.
Sekoita keskenään mantelifrangipanilevitteen ainesosat (säilyy jääkaapissa tiiviissä rasiassa 3 vrk)
Laita neljä n. 2,5 cm paksuista edellispäivän pullaa tai briossileivän viipaletta vuokaan, levitä jokaiselle viipaleelle 1 rkl mansikka--tai vadelmahilloa, sitten mantelifrangipanilevite. Leikkaa raparperin varsi n. 10 cm paloiksi ja leikkaa neljään palaan pituussuuntaan. Pyöritä raparperipalat ruokalusikallisessa vaniljasokeria. Nosta lopuksi raparperipalat pullaviipaleiden päälle.
Paista 15 minuuttia 190 C uunissa. Ripottele päälle tomusokeria ja paahdettuja mantelilastuja, tarjoile lämpimänä.
Ihana kesäherkku! Rakastan mantelia ja raparperia, tätä täytyy ehdottomasti kokeilla. Ihanaa juhannusviikkoa Tuuli!
VastaaPoistaOn kyllä herkullisen näköistä! Juhannuksena meilläkin raparperistä valmistuu piirakkaa.
VastaaPoistaTaas niin hyvännäköistä herkkua olet tehnyt. Olen miettinyt tuota köyhät ritarit nimitystä, että ei se kyllä mitään köyhää ole, joten tuo rikkaat ritarit kuulostaakin oikein hyvältä :)
VastaaPoistaIhanaa iltaa sinulle Tuuli <3
Kauniin näköiset ritarit,mutta kyllä minä vielä vähän kermavaahtoa tai jäätelöä laittaisin tuohon päälle-juhannuksen kunniaksi!
VastaaPoistaNo niin, tässä on meikäläisen unelmien resepti. Taidetaan molemmat tykätä todella paljon rapsusta. Ihana pieni varkaus ja tunnustus, mutta meni kyllä mielettömään hyvään tarkoitukseen. Meidän pihalta rapsut yhtäkkiä kuoli tai ei ilmesty enää, mitenhän niitä saisi kasvatettua lisää.
VastaaPoistaSydämellistä juhannusta Tuuli. <3