Viikunat ovat suurta herkkuani syksyllä ja nyt niitä onkin saanut edullisesti. Ostin laatikollisen viikunoita kolmella eurolla eikä minun tarvinnut kauaa miettiä mitä niistä tekisin kun mieleeni tuli Tarte Tatin.
Olen aiemminkin kertonut kuinka hankin rautapannun maalaiskirpparilta muutamalla eurolla. Yksi kimmoke uuninkestävän, rautakahvaisen pannun hankintaan oli Tarte Tatin. Pannulla paistettava piirakka oli ollut to do -listallani jo pitkään, mutta sopivan pannun puutteessa sen tekeminen oli jäänyt vaikka olisin tietysti voinut nostaa omenat pannusta vuokaankin. Rautapannulla tarte tatin on kuitenkin kätevä tehdä "oikeaoppisesti".
Normaalisti Tarte Tatinín makeutuksena käytetään sokeria, mutta sitä kaapista kaivaessani katseeni osui vaahterasiirappipulloon. Ariomaattinen vaahterasiirappi sopii hyvin viikunoiden kanssa, mutta saitäkään ei ollut aivan riittävästi, jatkoin siis portviinillä. Viikuna portviinissä on talvinen jälkiruoka ja hyvin sopii loraus portia myös piirakkaan.
Oletko kostkaaknkokeillut tehdä Tarte Tatinia muista hedelmistä kuin omenoista?
Näyttääpä herkulta. Pakko tunnustaa että, en ole KOSKAAN tehnyt Tarte Tatinia, jospa tänä syksynä?? Iloa päivään <3
VastaaPoistaMiehen äiti on leiponut Tarte Tatinia aprikooseista, oli hyvää. Me olemme ihan innoissamme aina viikuna ajasta, tälläkin hetkellä niitä on tuolla hedelmäkorissa odottamassa syöjäänsä.
VastaaPoistaHerkullisen näköinen torttu <3
Ihanaa iltaa sinulle Tuuli!
Enpä kyllä ole Tarte Tatinia koskaan tehnyt, mutta nytpä taidan yrittää - nimittäin minulla on iso valurautapannu, joka on jäänyt vähälle käytölle. Kiitos reseptistä ja kiitos vinkistä!
VastaaPoistaUpeita syyspäiviä sinulle, Tuuli <3
En ole koskaan kokeillut, mutta viikuna on niin hyvää. Ihana ranskalainen klassikko, maistuisi kyllä täälläkin. <3
VastaaPoistaIhanaa päivää Tuuli. <3
Kiva idea! Viikunoista tulee aina tehtyä hilloketta, mutta nyt voisi kokeilla leivontaan : )
VastaaPoistaOlen tehnyt persikoista,mutta kyllä omenasta tulee paras👍
VastaaPoistaHerkullinen resepti - maistanut joskus olen, mutta en ole tehnyt - siis vielä :) Kiitos reseptistä! Kauniita syyspäiviä <3
VastaaPoista