Viisi viikon varrelta

 Postaus sisältää saatuja PR-tuotteita


Pimeät illat ja klassikkotuotteet, muun muassa niistä tämä viikko tehty. 


Elizabeth Arden Ceramide Capsules Daily Youth Restoring Serum
PR-näyte Elizabeth Arden


Syyssäät ovat alkaneet jo kurittaa ihoa, että ainakin osa hoitotuotteista täytyy nyt vaihtaa kosteuttavampiin ja hoitavampiin. Kesällä selviää keveillä tuotteilla, mutta nyt iho tuntuu imaiseva kaiken kosteutuksen hetkessä ja hetken päästä iholla tuntuu jo kuivia alueita. Mm. käyttämäni ihana korealainen, kevyt "kesäseerumi" menee nyt talviteloille.

Vaihdankin nyt Elizabeth Ardenin Ceramide Capsules Daily Youth Restoring Serum -kapseleihin. Muistan näiden kapseleiden alkuperäisen version jo 90-luvulta. Nämä parannellut, hajuttomat ja säilöntäaineettomat klassikkokapselit sisältävät ikääntymisen merkkejä ehkäisevää ja ihon rakennetta vahvistavaa tehokasta seerumia. Kapselit vähentävät juonteita ja ryppyjä sekä uudistavat ihon kykyä suojautua ikääntymisen näkyviä merkkejä vastaan.

Muistan muuten jonkun kauneustoimittajan aikoinaan vinkkinä kirjoittaneen, että tyhjäksi puristetut kapselit kannattaa lopuksi heittää jalkakylpyveden joukkoon pehmentämään. 


Luonnontieteellinen museo

Luonnontieteellinen museo
Luonnontieteellinen museo

Meidän piti mennä Amos Rexin Egyptin loisto -näyttelyyn, mutta toissa viikolla auenneeseen näyttelyyn oli niin pitkä jono, että kävimmekin Luonnontieteellisessä museossa Amos Rexin sijaan. Viime visiitistä museossa taitaa ollakin jo kymmeniä vuosia. Museokorttia onneksi mahdollistaa näitä spontaaneja museokayntejä. 


Elizabeth Arden Red door

Pr-näyte Elizabeth Arden

Elizabeth Ardenin vuonna 1989 markkinoille tullut Red Door on todellinen klassikkotuoksu. 
 Se symboloi glamouria ja luksusta. Tuoksun ja pullon innoittajana on toiminut Elizabeth Ardenin maailmankuulu Red Door -salonki New Yorkissa. Moderni ja erittäin tyylikäs tuoksu, joka on luotu tämän päivän naiselle. 

Tuoksu on syvä ja lämpimän kukkainen, ripauksella puuterisuutta ja vähän saippuista raikkauttakin.

Latvatuoksu: Tuoksuilangia, punainen ruusu, hedelmät 

Sydäntuoksu: Itämainen orkidea, jasmiini, kielo, appelsiininkukka, valkku, freesia, neilikka, villiorvokki

Juurituoksu:Tammisammal, santelipuu, vetiver, hunaja, myski

Muistan Red Doorin olleen hittituoksu 90-luvun alkuvuosina ollessani New Yorkin liepeillä au pairina. 
Albumeistani löytyy tämä au pair - vuonna otettu kuva, jossa poseeraan Elizabeth Ardenin kuuluisan punaisen oven edessä New Yorkissa. Vähillä rahoillani en silloin raaskinut ostaa tuoksua mutta sitä käytiin tuoksuttelemassa tavarataloissa.

Suihkaus Red Doorin sai muistot taas mieleen. Au pariksi lähdin laman alhossa. Jäin työttömäksi ja jonkin aikaa töitä etsittyäni sain idean au pair-vuodesta. Kolmessa viikossa olin saanut paikan, hakenut luvat ja viisumin, vuokrannut asuntoni ja lentänyt Yhdysvaltoihin, au pair-vuoteni vietin New Yorkin liepeillä. Vuosi oli mahtava, vaikka au pair-perheen äiti ei ollutkaan ihan kaikkein mukavin ihminen. Takeltelevasta englannista tuli muutamassa kuukaudessa sujuvaa, sain ystäviä, vierailin usein New Yorkissa ja reissasin vapaa-aikana ympäri Pohjois-Amerikkaa. 


Tuovatko tuoksut sinulle muistoja mieleen? 


Lie mi Bulevardi

Lie mi BulevardiKävimme tänään illansuussa Bulevardin uudessa Lie mi - ravintolassa. Hämeentien Liemessä olen käynyt, mutta siitä on jo aikaa. 

Mukavaa, että ravintola on myös sunnuntaisin auki. Oma kana-nuudelisalaattini ja Siipan salaatti olivat maukkaat. Juuri sopiva rento sunnuntaipäivän ruokapaikka. 

Viikon yllätys olikin, että Siippa oli kanssani viikonlopun. Hänellä aivan viime metreillä peruuntui pitkä työkeikka- yleinen tilanne tässäkin takana. Harmittaa hänen puolestaan mutta olen toki iloinen, että saan pitää hänen kotona.Työelämän muutos  näkyy meilläkin niin, että kun hän takavuosina free lancerina tekin päiväkeikkaa paljolti pääkaupunkiseudulla, nyt hän onkin viikkokausia tai jopa kuukausia toisella puolen Suomea tai maailmaa. Vaikka ikävä hänen poissaollessaan onkin, en ole kuitenkaan koskaan sanonut, ettei hänen pitäisi ottaa jotain työkeikkaa. 


TalviaikaMitä mieltä olet talviajasta? Minulle "normaaliaikaan" siirtyminen on aina raskasta. Jo iltapäivästä alkavat pitkät pimeät illat ovat imevät mehut, mutta eihän tähän auta kuin sopeutua ja pitää katse jo keväässä. 

Onko sinulla vakiotuoksu vuodesta toiseen vai vaihteletko tuoksuja mielialan mukaan?  5 kommenttia :

 1. Minulle tämä aikamuutos ei onneksi ole vaikuttanut mitenkään. Minulla on ihan hirmuisesti erilaisia tuoksumuistoja, parhaimmista on mieheni tuoksu meidän hääpäivänä!
  Ihanaa viikkoa sinulle Tuuli <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nukkuminen onnistuu kyllä, mutta ne entistä nopeammin lyhenevät illat... Ihan myrkkyä. Täytyy vain kestää.

   Hääpäivätuoksumuisto onkin ihana!

   Poista
 2. Olipa kiva viisi viikon varrelta -postaus!
  Olen itse nyt käyttänyt Elizabeth Ardenin keramidi-kapseleita ja ihastunut niihin. Ihoni tuntuu tarvitsevan niitä, kun kuivan ihon omistan.
  Red Door! Sinulla on hienoja muistoja Red Doorista ja New Yorkista. Ja punaisella ovella seisot punaisissa shortseissa, ihana kuva!
  Ja vielä pitää mainita, että Helsingin Biologinen museo on hieno ja mielenkiintoinen paikka, sinne pitää taas joskus mennä.
  Ja kesäaika olisi minulle mieluinen. Nyt tulee niin aikaisin pimeää.
  Hyvää viikkoa, Tuuli 🧡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ollut suunnitellut tuota poseerausta, mutta kun shortseihin sopiva ovi osui vastaan ja se oli vielä Elizabeth Ardenin kuulun hoitolan ovi, oli kuva pakko ottaa. Siihen aikaanhan kuvia ei napsittu ihan noin vaan kuten nykyisin.

   Poista
 3. Jostain syystä yksi tuoksumuisto tulee aina mieleen eli Calvin Kleinin Eternity. Olin äidin ja siskon kanssa Lontoosta ja matkan kunniaksi ostettiin kaikille tuo tuoksu, joka oli silloin (ehkä 20 vuotta sitten) todellinen hitti. Nyt en voi enää sietää sitä tuoksutyyppiä, hih.
  Mulla on paljon tuoksuja ja jos pitää joitakin mainita yleisluonteisesti, niin Marc Jacobsin, Guccin ja Chloen tuoksut ovat eniten käyttämiäni, ja pidän lähes kaikista uutuusversioista mitä he tuovat markkinoille. Itämaiset, puumaiset tai mausteiset eivät ole omaan pirtaani sopivia :)
  Taitaa museokortti jäädä nyt sitten vähälle käytölle itsellä, koska vältän isoja sisätiloja. Niin monia kiinnostavia paikkoja olisi tarjolla. Harmi.

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.