Katse tulevassa

Enpä tosiaan tiennyt tätä kuvaa uudenvuodenaattona 2019 ottaessani, kuinka poikkeuksellinen vuosi koko maailmalla on edessään.




Iloisena olin reilu vuosi sitten lähdössä ystävien luo perinteiseen vuodenvaihteen viettoon ja odotin vuotta 2020. 

Olin aikeissa kirjoittaa henkeviä ajatuksia viime vuodesta ja siitä, ettei se ollut ihan helppo minullekaan. Haluan kuitenkin jättää negatiiviset asiat taakseni, muistella lähinnä hyviä hetkiä -koska olihan niitä ja ennen kaikkea suunnata katseeni tulevaan. 

Berliini



Tammikuun alussa olin vielä pikku lomamatkalla Berliinissä. Ihana matka yhteen lempikaupungeistani. Haaveilin jopa kuukaudesta kesällä Berliinissä, ehtisi kerrankin tehdä kaikkea rauhassa. Kaupungin hintatasokaan ei tekisi reissusta taloudellisesti mahdotonta. No, tämä unelma toteutetaan josku myöhemmin.

Tammikuussa myös luin ensimmäisiä uutisia mystisestä taudista Kiinassa. Kiinalaisen uuden vuoden jälkeen pohdimme jo töissä kuinka Kiinan tuotannon katkokset vaikuttavat maailmaan. Sieltähän tulee tuotantohyödykkeitä enemmän kuin tajuammekaan; vaikka joku tuote koottaisiinkin Euroopassa voi yksi ainoa puuttuva kiinalainen osa estää tuotteen pääsyn markkinoille. Hassua kyllä, vessapaperihamstrauksen jälkeen en tyhjiä hyllyjä tai toimituskatkoksia vuoden varrella paljoakaan havainnut. Suorat toimituksetkin Kiinasta ovat tulleet töihin miltei normaalissa aikataulussa jopa silloin kun Kiinassa oli tehtaita viikkoja koronan takia kiinni. 

Maaliskuussa asiat etenivätkin jo nopeasti. Muistan erään tilaisuuden, jossa oli jo turvavälit, käsidesiä ja hanskoja. Huikkasin tutuille lähtiessäni "Nähdään syksyllä!" Ja niinhän siinä kävikin. Yhteiset tilaisuudet loppuivat kuin seinään ja kaikki vetäytyivät koteihinsa. Seuraavan kerran nähtiin syksyllä. 


Sushilounas




Olin osittain lomautettuna, mutta kävin myös töissä ihan perinteisesti työpaikalla. Olen aina varautunut säästämällä ja liittoon kuulumalla pahoihin päiviin, eikä lomautus minulle onneksi aiheuttanut pahaa notkahdusta, rahaahan ei kovin paljon kulunut kun oltiin aika lailla kotioloissa. Perjantaisin keväällä kuitenkin haettiin ruokaa ravintoloista omaksi iloksi ja muuten suljettuina olleiden ravintoloiden tueksi.


Kirsikakukat

Tulppaanit


Kevät tuli ja kukoistava luonto antoi voimaa ja uskoa parempaan. Kodin lähellä on loistavat ulkoilumaastot ja ulkoiltua tuli paljon. 


Juhannusruusu

Lapinlahden puisto

Kesäyö Helsingissä


Kesällä pandemia oli paremmin hallinnassa ja silloin olisi ollut mahdollista vaikka reissata vähän kotimaassa. Mies oli kuitenkin kesällä pitkään töissä toisella puolella Suomea, hänelläkin tosin keikka siirtyi Thaimaasta Kainuuseen. Lyhyesti sanottuna kesä ei muutenkaan ollut ihan paras mahdollinen, mutta nyt ne kurjimmat hetket alkavat olla vain hämärtyviä muistoja. 


Juhannustaiat








Uima-allasjuhlat




Jääkahvi

Ape gelato

Kesästä ja koko vuodesta muistan ja muistelen kuitenkin mieluiten vapaita hetkiä ja kuumia kesäpäiviä; lounaita maalla, uima-allasjuhlia ystävien puutarhassa sekä jääkahvi- ja jäätelöhetkiä. Muutenkin palaan mielessäni hetkiin auringossa, hetkiin ystävien kanssa. En niinkään muistele niitä huonoja hetkiä. Sellainen minä olen.  


Kevät 2021





En ole maaliskuun alun jälkeen halannut ketään paitsi miestäni, häntä sitäkin enemmän. Vuosikin vaihtui suudelmalla, kuten edellisetkin. Vaikka vietimme vuodenvaihteenkin kaksistaan, oli seura kuitenkin parhainta. On lohdullista tietää, että epävarmoina aikoinakin olemme toistemme tukena. 

Uudenvuoden lupauksia en tehnyt ja odotuksista suurin on rokotuksen saaminen ja tilanteen koheneminen. En ole tehnyt suunnitelmia matkoista tai mistään suuremmasta tälle vuodelle. Matkoja ja muuta mukavaa tulee jos tulee. Rokotuksen saamiseenkin voi mennä vielä kuukausia, nyt täytyy vain jaksaa pitää katse tulevassa ja kuviot pieninä siihen asti. Parempaa on kuitenkin jo näkyvissä. Se pitää mielen kirkkaana. 

Mitkä fiilikset sinulla on, odotatko jo tulevaa? 

9 kommenttia :

  1. Ihanaa, että teillä on toisenne. Rakkaus kaikissa muodoissaan on näinä hulluina aikoina tärkeintä <3 Valoisaa uutta vuotta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen onneksi löytänyt ihanimman miehen, jonka kanssa arki ja huoletkin on helppo jakaa.

      Poista
  2. Näinä aikoina onkin hyvä,kun on oma "ystävä" samassa taloudessa ja hyvät asiat kannattaakin muistaa paremmin kuin huonot-kummatkin kuuluu elämään.Oma elämäni ei koronasta paljoa ole muuttunut,kotoilu kuuluu elämääni ja kesästä asti olen tavannut lapsenlapsiakin säännöllisesti.Ulkoilu tullut elämäntavaksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritän löytää niitä elämän hyviä asioita ja vaalia niiden muistoja. Useimmat elämän huonot puolet koetan laittaa mielestäni syrjään, jollen niille mitään voi. Olen nähnyt muutamista läheisistä kuink itselle myrkyllistä voi vanhoissa pettymyksissä pehtaroiminen olla.

      Kotoilu on meillekin tuttua, joten ei tämä kotiin keskittynyt elämä kuitenkaan paljoa ole tuonut muutosta.

      Poista
  3. Ihania kuvia ja jos oikein muistelee, niin viime vuodessa oli paljon hyvää. <3 Nähdään syksyllä, niinpä siinä sitten kävi. <3 Viime vuosi oli outo, nyt uudenvuodenaattona menehtyi viimeisin suvun mohikaani eli kolme suvun vanhinta menehtyi koronavuonna ja ei yksikään koronaan sentään. Kaikilla oli huima ikä eli reippaasti päälle 90 vuotta. Mutta tuntui, että oli kuin domino, ensimmäinen kun lähti, se vaikutti muihin. <3

    Hirmuisen ihanaa tätä vuotta ja nähdäänhän pian, eikä syksyllä. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon oli hyvääkin, eikä meillä arki lopulta niin paljoa muuttunut, paljon ollaan kotona muutenkin.

      Usein taitaa käydä niin, että vanhemmat läheiset saattavat lähteä peräkanaa💔

      Ihanaa, toivorikasta vuotta 2021, toivottavasti jo kevään aikana nähdään❤️

      Poista
  4. Kauniita kuvia poikkeuksellista ja haastavasta vuodesta. Se millainen tästä alkaneesta vuodesta tulee riippuu todella paljon myös meidän omasta käyttäytymisestä ja "turnauskestävyydestä". Emme ole vielä maalissa tässä kilpajuoksussa koronan kanssa ja nyt pitäisi vielä muistaa, että "maltti on valttia". Onneksi rokotukset ovat alkaneet mutta matka on pitkä ja laumasuojaa ei saavuta hetkessä. Mutta kyllä me tästä selviämme.

    Parempaa uutta vuotta ja loppiaista <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti rokotuksissa päästään vauhtiin, jotta se omakin rokotusvuoro tulisi mahdollisimman pian. Siihen tosin voi tosiaan olla vielä aika pitkä aika.

      Poista
  5. Hienosti olet koonnut mennet päivät, viikot ja kuukaudet. Mekään emme aavistaneet mikä odotti kun palasimme Teneriffan asunnosta kotiin Länsi-Ruotsiin maaliskuun 15. Kaikki rannatr suljettiin siellä samana päivänä ja kaaos lentokentällä hirvitti. - Mutta onneksi asumme maalla, voimme liikkua vapaasti luonnossa. Harrastuksenikin sopivat tällaiseen erakon oloon: teen työtä seuraavan kirjani kanssa, ja kirjoittelen muutakin. Juuri nyt yritän selvittää syntymäkotiani Pohjois-Karjalassa, eli mikä talo se oli kun tuli eteen pari vaihtoehtoa netissä. Eilen saimme ensilumen ja joku kummallinen eläjäinen on mennyt tästä puutarhan poikki yöllä. Jäljet jonossa, ei ole hirvi eikäpeura, ei jänis eikä kenenkään koira. Hyvää vuoden jatkoa sinulle!

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.