Herkullinen hummeripasta

Uusi vuosi on pian taas täällä! Toivottavasti vuosi 2021 on parempi meille kaikille kuin tämä outo vuosi 2020.

Hummeripasta on herkullinen uuden vuoden ruoka. Pakastettua, kypsää hummeria on usein tarjouksessakin näin vuodenvaihteen tienoilla. Jopa Lidlistä on saanut hummeria. Yksi hummeri on ollut kympin hujakoilla ja siitä on riittänyt hyvin kahdelle pastan seuraksi.

Hummeripastaa pystyy valmistelemaan jo edellisenä päivänä pitkälle. Hummerin voi perata, kuoret paahtaa sekä kastikkeen tehdä ja siivilöidä mascarponea ja kermaa vaille valmiiksi. Jääkaapissa säilytetyn kastikkeen voi varovasti lämmittää uudestaan, lisätä kirsikkatomaatit, kerman ja mascarponen ja lämmittää hummerinlihan voisulassa juuri ennen tarjoilua.



Hummerin sijaan ruoan voi tehdä myös kuorellisista, kypsennetyistä jättiravun pyrstöistä paahtamalla ravunpyrstöjen kuoria ja lisäämällä kastikkeeseen ruokalusikallisen hummerifondia.












Hummeripasta

Kastike


pakastettu tai tuore keitetty hummeri
2 salottisipulia silputtuna
2 valkosipulinkynttä viipaloituina
tilkka oliiviöljyä
1 dl tomaattipyreetä
2 dl valkoviiniä
1 rkl valkoviini- tai sherryetikkaa
(1/2 rl hummerifondia)
kourallinen tuoretta rakuunaa
rouhittua merisuolaa
rouhittua mustapippuria
1 prk mascarponea (n. 200g)
2 dl kermaa
20 kirsikkatomaattia

Tarjoiluun


Pastaa
Tuoretta rakuunaa
Parmesania

Perkaa hummeri: ota saksi- ja pyrstölihat sekä mahdollinen mäti talteen ja irrota kuoret. 



Huuhtele pyrstön ja saksien kuoret sekä selkäpanssari. Paahda niitä 125˚C uunissa tunnin ajan, jotta kuoret kuivuivat. Murskaa kuoret ja siirrä sivuun odottamaan.


Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä. Lisää tomaattipyree ja kuullota noin kolme minuuttia. 

Lisää hummerin kuoret, valkoviini, etikka ja mausteet pannulle. Hauduta keskilämmöllä noin 30 min. Lisää tarvittaessa vettä jos seos uhkaa kehua turhan kuivaksi.

Siivilöi seos, palauta pannulle.

Vatkaa yhteen kerma ja mascarpone ja lisää pannulle kirsikatomaattien kanssa, hauduta muutama minuutti. 


Sulata toisella pannulla voi ja lisää rakuunan lehdet. Laita pyrstöt joukkoon ja valele rakuunavoilla miedolla lämmöllä pyrstöjä niin, että ne lämpenevät, mutta eivät ruskistu.


Keitä pasta ohjeen mukaan al denteksi ja sekoita se kastikkeeseen. Asettele lautaselle, lisää rakuuna ja parmesan annoksen päälle. Tarjoile hyvän kuohuviinin tai samppanjan kanssa.


Maukasta, onnellista vuodenvaihdetta. Miten sinä aiot viettää vuoden vaihdetta ja mitä aiot syödä Uuden vuoden aattona
?

14 kommenttia :

  1. Herkullisen näköistä, nam. Meillä uuden vuoden ruuan tarjoilee onneksi tänä vuonna ravintola, ja iltapalaksi taidetaan syödä ihan vaan hodareita - vanha traditio. Kaunista uutta viikkoa ihana <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ravintolaan olisikin kivasta aikaa mennä - pari lahjakorttiakin on kun sellaiset ostimme toisillemme. Maukasta vuodenvaihdetta Taru!

      Poista
  2. Hummeripasta näyttää herkulliselle. Hummeria olen syönyt, mutta en hummeripastaa. Uutena vuotena syömme erilaisia juustoja kera hillojen, keksien ja hedelmien. Muutuin tarjoilumme vaihtelee pastasalaateista ja tuoresalaateista nakkimakkaroihin :) Ihanaa vuoden viimeistä viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On meillä juustojakin, tänään tein vielä helppoja rosmariinikeksejä niiden seuraksi. Herkullista Uutta Vuotta.

      Poista
  3. Tää olis kyllä niin mun miehen herkkuruokaa. Välillä teen hänelle yllärinä jotain katkaravuista, mutta tää ois kyllä monta astetta parempi yllätysruoka.
    Ihanaa vuoden viimeistä viikkoa sulle Tuuli! Ihan vielä en tiedä, että olenko kotona vai Karkkilassa uuden vuoden aaton.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lidlissä oli näköjään taas kympillä hummeria pakkasessa, voisit yllättää miehesi.

      Me olemme ihan vaan kaksistaan kotona. Pitkä perinne ystävien kanssa katkeaa nyt tänä vuonna, ensi vuonna toivottavasti juhlitaan taas yhdessä vuoden vaihtumista. Kivaa vuodenvaihdetta!

      Poista
  4. No nyt kyllä maistuisi tämä pasta just tänään, kun täällä taas pähkäilen mitä ihmettä tänäänkin syödään. En kyllä osaisi hummeria avata. :) Nam.

    Kivaa tiistaita Tuuli. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hummrrista lähtee kyllä kuoret aika helposti. Kuten kuvasta näkyy, en kovin siististi niitä irrottanut, lihat lähtevät kuitenkin nätisti irti. Mukavia oudon vuoden viimeisiä päiviä.

      Poista
  5. Hummerin "perkaaminen"ei kyllä taitaisi onnistua,minäkin sortuisin katkarapuihin!Ohje kyllä kuulostaa todella maukkaalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katkaravut ovat maukas vaihtoehto. Ei hummerikaan mahdoton ole; ihan fiskarseilla irrottelin kuoret, ronskit otteet eivät haittaa.

      Poista
  6. Nyt tuli nälkä! Hummeri on suurinta herkkuani ja siitä kun olen päässyt siitä nauttimaan onkin jo aikaa. Muistan yhden hauskan kerran Nizzassa hienossa kalaravintolassa vuosia sitten kun tilasin ranskankieliseltä ruokalistalta hummerin ja kaulaani tultiin solmimaan "hummeriliina" syötiä varten. Kaikki meni hyvin niin kauan kunnes minun puhelimeni alkoi pienessä ravintolassa pirisemään ja yritin riuhtoa liinaa kaulastani mennäkseni puhumaan siihen pois pöydästä mutta liina takertui hiuksiin :D Tarjoilija tuli auttamaan mutta nolotti kun puhelin ei ollut äänettömällä. Hummeri maistui kaikesta huolimatta todella herkulliselta.

    Luulen, että kalaa ja mätiä meillä uutena vuotena. Hyvää vuodenvaihdetta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hummeria olen tainnut syödä varmaan vain yhden kerran. Bostonissa piti saada Maine Lobsteria. Tarjoilija solmi sielläkin ruokalapun kaulaan ja tarpeeseen se tulikin, hummeria oli valeltu reilusti voilla. Kuvissakin hymyilen kasvot aivn voissa.

      Poista
  7. Hummeri on niin suosikkini - voisin syödä joka viikko, jos kilohinta olisi..hmmm...maltillisempi!
    Tilasin juuri sushiplatterin huomiseksi, jääkaapista löytyy myös nakkeja ja perunasalaattia. Katsoin, että saamme myös jääkaapin juustovalikoimasta juustotarjottimenkin aikaiseksi, joten eiköhän herkullisesti oteta vastaan tämäkin uusi vuosi. Ihanaa uuden vuoden odotusta & herkkuhetkiä huomiseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lidlissä oli ainakin uudenvuoden alla pakastehummeria alle kympillä kappale. Annoksen hinta oli juhla ruoaksi siis varsin kohtuullinen. Olisi pitänyt ostaa yksi pakkaseenkin.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.