Sokeriton inkiväärihilloke

Rakastan inkiväärin makua. Tiia mainitsi blogissa muutama viikko sitten jotain inkiväärihillosta, heti tuli himo inkiväärihilloon.

Ajattelin ensin ostaa hilloa, mutta halusin oikein kunnolla makua. Inkiväärihillojen reseptissä on yleensä 1-2 lusikallista inkivääriä. Eihän se riitä mihinkään! Teinkin kunnolla inkivääristä hilloketta. Sokeritonta inkiväärihilloketta varten ostin puoli kiloa inkivääriä ja keitin inkivääriä päärynän ja taateleiden kanssa. Sokeria reseptissä ei siis ole, mutta taatelit ovat hyvin makeita. Olen välillä käyttänyt ainakin Ruohonjuuressa myytäää "taatelisokeria"  eli kuivattua, hienoksi hienonnettua taatelia leivonnassa sokerin sijaan.

Muistelin syöneeni pari vuotta sitten lontoolaisessa 26 Grains-kahvilassa herkullista leipää, jossa oli ricottaa, päärynää ja jotain hilloa. Muistikuvastani inspiroituneena tein viikonloppuaaamiselle päärynä-ricottaleipä, joihin laitoin reilusti inkiväärihilloketta.

Kuorimisvinkki; inkivääri kannattaa kuoria lusikan reunalla, kuori lähtee helposti eikä syötävää osaa mene hukkaan.


Taatelihilloke

Taatelihilloke

Taatelihilloke

Aaimiaisleivät taatelihillolla





Inkiväärihilloke

500 g kuorittua tuoretta inkivääriä

2 päärnää kuorittuna

6 dl vettä

400 g pehmeitä taateleita pilkottuna

lasipurkkeja ja kansia (hilloa tulee n. 7-8 dl)

 

Kuori inkiväärit lusikan reunalla ja raasta isoreikäisellä raastimella. Kuutioi päärynät pieiniksi kuutioiksi.

Laita sekä raaste suurehkoon kattilaan ja kaada vettä päälle sen verran, että inkivääriraaste ja päärynäkuutiot peittyvät. Kiehauta ensin kovalla lämmöllä ja laske sen jälkeen lämpöä niin, että massa jää kiehumaan hiljalleen. Laita kansi päälle ja keittele inkiväärimassaa noin tunti.

Lisää pilkotut taatelit ja keitä vielä noin puoli tuntia. Soseuta hilloke sauvasekottimela. Inkivääri on "kuituista", hilloke jää melko paksuksi.

Pese hillopurkit huolellisesti astianpesuaineella. Huuhtele purkit ja valuta. Kuumenna lasipurkkeja 125-asteisessa uunissa vähintään 15 minuuttia. Kiehauta kannet ja tiivisteet.

Kaada kuuma hillo kuumiin purkkeihin ja sulje kannet heti. Säilytä jääkaapissa, nauti tuorepuuron ja paahtoleivän kanssa.



Pidätkö sinä inkiväärin kirpakasta mausta?


12 kommenttia :

  1. Siis todellakin pidän inkiväärin kirpakasta mausta <3 Kiitos tästä reseptistä! Ihan riemastuin! Lisättyä sokeria ei tosiaan tarvita, kun taateleista tulee makeutta.
    Hyvää viikon jatkoa sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taateleista tulee todellakin makeutta ja niitä voi annostella sen mukaan, että makeusasete on itselle sopiva.

      Poista
  2. Kyllä pidän inkiväärin mausta ja nimenomaan tuosta tuoreen inkiväärin mausta. Kiva idea käyttää makeutukseen taateleita.
    Herkullista loppuviikkoa sinulle Tuuli <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen vahvojen makujen ystävä. Tuore inkivääri on ihanaa, saatan imeskellä sitä jopa sellaisenaan.

      Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  3. Oih kun kuullostaa ja näyttää herkuliselta hillolta, tätä on aivan pakko tehdä mitä pikimmin. En haluisi ostaa noita taateleita, mutta mulla taatelisiirappia kaapissa, kävisiköhän se? No testaan, kiitos ohjeesta Tuuli :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aina voi soveltaa! Uskon taatelisiirapin käyvän hyvin. Annostelet sen verran, että makeutta on mielestäsi sopivasti.

      Poista
  4. Rakastan inkivääriä ihan kaikissa muodoissaan, tämä olisi niin mun herkku. Ihanat kuvat Tuuli.

    Kivoja pakkaspäiviä sinne. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Inkivääri on ihanaa. Lempparilimukin on ginger beer, oikein vahva sellainen. Joskus kun jossain myydään ginger alea ginger beerinä, olen ihan pettynyt kun maku on minusta aivan liian laimea.

      Poista
  5. Kiitos kivasta ohjeesta. Siitä taitaa kuitenkin puuttua muutamia sanoja:
    "Laita sekä raaste suurehkoon kattilaan ja kaada vettä päälle sen verran, että ."
    Siis ilmeisesti sekä kuutiot että raaste, mutta miten paljon päälle kaadetaan vettä? Niinkö paljon, että kuutiot ja raaste peittyvät?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin, lause oli jäänyt kesken! Kiitos, että huomasit, kävin korjaamassa.

      Poista
  6. Kokeilin vuosi sitten miten saan syötävää hilloa Olga-päärynästä inkiväärillä maustettuna. Lisäksi laitoin hillosokeria ja sitruunaa. Olga-päärynä on hyvin kitkerä lajike. Hillo on syöty ohuesti siveltynä vesikeksin päällä tai kroisantin kanssa. Kiitos vinkistä. Kokeilen ensi kesänä Olga-päärynää taatelin kanssa.

    VastaaPoista
  7. Valtava määrä inkivääriä on juri ostettu. Päärynöitä ja taateleita on. Tilasimme juuri etniseltä "hevitorilta" kaikenlaista tänne maalle Tukholman ulkopuolelle, jossa piileskelemme koronaa, eläkeläisiä kun olemme. Tätä täytyy ehdottomasti tehdä. Rakastan inkivääriä. Juon joka aamu inkivääri-sitruunashotin. Kitos ohjeesta.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.