Suolainen tomaatti-panna cotta

Tammikuu meni nopeasti ja helmikuu pitenevine päivineen tuntuu hujahtavan ohi vielä nopeammin. Pian on jo ystävänpäivä.  


Helmikuun juhlapäivät tuntuvat tänä vuonna tärkeämmiltä kuin ennen. Pienikin juhlahetki kotona tuo nostetta arjen keskelle.


Ihana ystävänpäivän alkuruoka on tomaatti-panna cotta. Raikas alkuruoka sille rakkaimmalle syntyy helposti. Jos haluat tehdä vaikutuksen, aseta lasit vaikka munakennoon hieman kallelleen kun tomaatti-panna cotta jäähtyy ja asettuu. Näyttävä vino esiinpano antaa vaikutelman vaikeamminkin valmistettavasta gourmetannoksesta. Annos ei ole pelkkää ulkonäköä, tuoreen tomaatin raikas maku ihastuttaa uudessa modossaan.


Tomaatti-panna cotta

Tomaatti-panna cotta








Suolainen tomaatti-panna cotta

1,5 liivatearkkia

2 dl kermaa

0,5 dl paseerattua tuoretta tomaattia

suolaa ja pippuria

raastettua parmesaania

Kirsikkatomaatteja

Syötäviä kukkia

Basilikaa

Balsamietikkaa


 Tee itse pesto tai käytä kaupan pestoa. Lusikoi ruokalusikallinen pestoa tarjoilulasien pohjalle.

Kalttaa tomaatit; tee tomaattiin ristiviilto terävällä veitsellä. Kasta tomaatti kiehuvaan veteen noin puoleksi minuutiksi – nosta vedestä suoraan kylmään veteen viilentymään kun kuori alkaa irrota. Tomaattien viilennyttyä kuori irtoaa tomaatista helposti. Poista siemenet kuutioi tomaatti. Soseuta sauvasekottimella tai puserra siivilän läpi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Laita liivatearkit pehmenemään kylmään veteen.

Keitä kattilassa 1 dl kermasta.

Sekoita pehmentyneet liivatteet keitettyyn kermaan. Sekoita kevyesti ja lisää sitten loppu kerma.

Lisää tomaattisose kerma-liivateseokseen. Sekoita hyvin ja kaada seos laseihin.

Anna jäähtyä jääkaapissa tunnin ajan ennen tarjoilua. Koristele kirsikkatomaatti kuutioilla, parmesanilla, basilikanlehdillä  ja syötävillä kukilla, pirskottele balsamietikalla.



8 kommenttia :

  1. Vau! Näyttää todella hienolta ja herkulliselta annokselta 💛 Laitan reseptin talteen, kiitos siis reseptistä!

    VastaaPoista
  2. Siis miten herkullinen idea & annos! Mitä tomaattia käytit paseeraukseen? Mietin, että missä olisi parhaiten makua ja väriä juuri nyt. On kyllä sellainen resepti, että tekisi mieli kokeilla heti ; )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytin ihan tavallisia suomalaisia tomaatteja, valitsin punaisimmat ja tuoksuvimmat. Pienet terttuluumutomaatit voisivat olla vielä maistuvampi vaihtoehto ja kesätomaatit ovat vielä asia erikseen. En vain malttanut odottaa kesään asti.

      Poista
  3. Ihanan näköiset annokset!
    - Seijahannele

    VastaaPoista
  4. Onpa upean näköiset annokset! Sinulla on kyllä silmää esillepanolle.
    Herkullista loppuviikkoa Tuuli <3

    VastaaPoista
  5. How delicious! Thanks for the recipe!
    xoxo
    Lovely
    www.mynameislovely.com

    VastaaPoista
  6. Oih tämä alkupala kyllä herättää makuhermot, ehdottomasti to do -listalle.
    Kiitos mainiosta reseptistä ja mukavaa talvista viikonloppua Tuuli <3.

    VastaaPoista
  7. Huikean näyttävä herkku. Mies rakastaa panna cottaa ja tomsukeittoa, joten tää olis ihan sille. <3

    Kivaa viikkistä. <3

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.