Viisi viikon varrelta

Sisältää saatu tuotteita*


Kevät, mikä ihana aika! Ilmassa on odotusta, mutta odotus saa myös täyttymyksen päivittäin kevään edetessä.

kevätkukat

kevätkukat

Tulppaanit
Hääpäiväkukat

Lumikellot alkavat hiljalleen antaa tilaa kevään muille kukille. Ensimmäiset tulppaanit kukkivat jo, pian toivottavasti ensimmäiset kirsikkapuutkin puhkeavat kukkaan. Kotonakin kukkivat Siipan antamat 16-vuotishääkukat.


Korres Yoghurt - aurinkotuotteet


Kevät taivaan aurinko helottaa jo täydellä terällä. Viimeistään nyt on aika ottaa aurinkosuojat käyttöön. 

Kreikkalaiset ovat vuosisatoja hyödyntäneet viilentävää, kosteuttavaa ja ravitsevaa jugurttia auringon polttaman ihon hoidossa. Kreikkalaisen apteekkikosmetiikkasarja Korresin* jugurttipohjaisissa aurinkosuojatuotteissa on lähdetty liikkeelle tästä vanhasta kansanviisaudesta. Autinkosuojatuotteet suojaavat sekä UVA- että UVB-säteilyltä. Ne sisältävät parhaan tehon varmistamiseksi sekä kemiallisia että fysikaalisia suoja-aineita. 

Kevyt SPF 30*- geelivoide aurinkosuojalla antaa pitkäkestoisen aktiivisen kosteutuksen ja suojaa myös herkkää silmänympärysaluetta. Sisältää aitoa jogurttia, joka on luonnollinen proteiinien lähde, sekä fermentoitua myskisalviaa ja pantenolia, jotka tekevät ihosta terveemmän näköisen. 

Yoghurt Tinted SPF30* sävyttävä geelivoide kasvoille antaa kevyttä sävyä ja kosteutta. Suojaa ilmansaasteita vastaan ja auttaa ehkäisemään auringon aiheuttamia ikääntymisen merkkejä. 

Nopeasti imeytyvä Yoghurt SPF30 emulsiosuihke* kasvoille ja vartalolle  kosteuttaa ihoa pitkään. 

Yoghurt-aurinkolinjan kehityksessä Korres on tehnyt yhteistyötä Achipelagos-merensuojeluinstituutin kanssa tavoitteenaan suojella Kreikan merien biologista monimuotoisuutta ja elvyttää Posidonia oceanica-meriheinäniittyjä. 


Jääkahvi


Kevät on tuonut myös jääkahvikauden. Keväällä ja kesällä juon aamuisin kuuman kahvin sijaan jääkahvia, joka on minulle pientä arjen luksusta ja hyvä alku aamuun. 


Grillikauden avaus

Grillikauden avaus

Grillikauden avaus


Grillikauden avaus on myös kevään merkki. Meillä on taloyhtiössä asukkaiden käytössä kaasugrilli, johon nostimme grillautumaan HK:n Viljaporsaan kasslerlankkua* sekä Kariniemen kananpojan maustettuja grillipaloja*. Isolla vehreällä pihalla on kiva istua jalopuiden varjossa kesämmällä, mutta nyt söimme sisällä. Lihat saivat sopivasti vetäytyä sillä aikaa kun tein kevään ensimmäisestä varhaiskaalista ceasarsaalattia avokadon ja mansikoiden kanssa ja Siippa siivosi grillin ja vei sen takaisin varastoon. Lihoista riittää vielä täksi ja huomisillaksikin salaattiin.


LaituriMerimaisema


Lokit

Olemme kuluneen vuoden aikana puhuneet paljon siitä, mikä on arjen luksusta ja mistä arjen asioista voi ammentaa voimaa etenkin nyt. Merellisessä ympäristössä asuminen ja rantapoluilla kulkeminen on arkea nostattavaa ja mieltä rauhoittavaa. Meren vuodenkierron seuraaminen syksyn myrskyistä talven merisumuihin ja jäiden saapumiseen ja jälleen kevään kimmeltäviin vesiin ja kesän uintikeleihin on aina yhtä upeaa. Tänäänkin käytiin kiipeilemässä rantakallioilla ja ihailemassa auringossa kylpevää merimaisemaa. 


Oletko nauttinut kevätsäistä ja - kukista, aloittanut grillikauden ja aurinkotuotteiden käytön? 
3 kommenttia :

 1. Oi miten upea viikonloppu takana! Silmät tosin kutisevat pölystä, kun puuhastelimme terassin ja puutarhan kunnostuksen parissa koko viikonlopun. Jääkahvia tykkään juoda läpi vuoden, toki talvella aamuisin maistuu kuuma latte, mutta nyt voisikin ottaa espressokoneen taas käyttöön ja nauttia kylmistä kahvijuomista! On suojattu ihoa jo kovastikin, tuli tarpeen psf50 suoja, kun aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. Arjen luksusta löytyy usien ihan kotinurkilta, upea luonto kun meillä aika monella on aivan kävelyetäisyydellä : ) Lauttasaaren kalliot ja meri ovat upeita, olimme usein siellä piknikillä, kun asuimme Vattuniemessä!

  VastaaPoista
 2. Aurinkosuojaa on jo ollut pari viikkoa käytössä, niin paljon tulee ulkoiltua hoitolasten kanssa. Grillikausikin aukesi omalta kohdaltani viime viikonloppuna Karkkilassa. Tehtiin megahyvää ruokaa.
  Ihanat kukat olet saanut, onnittelut vielä tätäkin kautta!
  Aurinkoista viikkoa sinulle Tuuli <3

  VastaaPoista
 3. Nyt on kyllä ollut aika huikeat kevätkelit vaikka pieni takatalvi keskeyttikin tämän kevätriemun. Toisaalta pieni sade sai aikaan sen ettei katupölyä ja siitepölyä ollut ilmassa enää yhtään niin paljon. Vaikka katuja siivotaan ahkerasti kyllä ne pölisevät vielä ikävästi. Siitepölyä varten olen jo viikkoja sitten aloittanut lääkityksen. Ihan tuo lokkikuva. Naurulokki on oma suosikkilokkini ja vähän harmittaa kun niitä en ole vielä onnistunut bongaamaan. Myös leskenlehtiä en löydä mistään. Täytyy tänään varmaan lähteä kiertelemään jos löytyisi :D

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.