Posset on helppo ja kaikílle maistuva sitruksinen jälkkäri. Sen voiva tehdä sitruunasta tai mistä tahansa sitrushedelmästä. Tällä kertaa maustoin possetin laventelilla.
Olen tehnyt possettia usein perjantaivieraille, koska possetin voi tehdä aamulla ennen töitä muutamassa minuutissa ja laittaa jääkaappiin hyytymään päivän ajaksi. Kunpa pian taas voisi kutsua vieraita!
Sitruuna-laventeliposset
2 dl kuohukermaa
½ dl sokeria
1½ tl laventelia
½ sitruunan kuori hienoksi raastettuna
vajaa 1 dl sitruunamehua
Pinnalle:
Suklaakoristeita
Hienonna laventelinkukat morttelissa. Pese sitruuna hyvin, raasta kuori hienoksi.
Mittaa kerma, laventeli ja sokeri pieneen kattilaan. Keittele noin 5 minuuttia koko ajan sekoittaen. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon siivilöity sitruunamehu. Raasta huolellisesti pestyn sitruunan kuori ja lisää seokseen.
Kaada seos tarjoiluastioihin. Peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia. Koristele suklaamakeisilla.
Pidätkö sinä sitruunaisista jälkiruoista?
Minun laventelikukka varasto on finaalissa (Kroatiasta tuotu). Mistä niitä saa, tai saako olenkaan?
VastaaPoistaUpean näköinen possetarjoilu <3 Pidän sitruunaisista jälkiruuista ja sitruunaa meiltä löytyy aina, kun sitä muutoinkin ruokiin välillä pirskottelen.
VastaaPoistaVoi jösses miten juhlavat koristelut, kyllä noita tarjoisi vaikka kuninkaallisille.
VastaaPoistaPosset on kyllä kiva jälkkäri ja onnistuu mökilläkin.
Voi miten kauniita noista annoksista tuli! Kyllä tykkään sitruunaisista jälkkäreistä, tykkään raikkaudesta jonka sitruunan maku tuo muuten makeaan jälkkäriin.
VastaaPoistaHerkullista iltaa sinulle Tuuli <3
Sitruunaiset jälkkärit ovat ihan raikkaita. Usein jos on vielä nauttinut melko tukevan aterian sitruunainen maku jotenkin kivasti keventää lopussa. Ihania nuo kultaiset suklaamakeiset. Mistä olet hankkinut niitä?
VastaaPoistaNäitä pitää tehdä : ) Todella herkullisen ja helpon oloinen resepti. Mitä nuo koristeet ovat? Ihanan ylellinen kokonaisuus!
VastaaPoista