Instan syövereissä tuli vastaan kauniita fougasse-patonkeja. Peikonlehteä muistuttavaa leipää kutsutaan yleensä fougasse-leiväksi, mutta näköjään tällaisesta viljatähkää muistuttavasta patongistakin voi käyttää samaa nimitystä.
Näitä syödessä ei tarvitse veistäkään, vaan leipää voi näppärästi murtaa sakaroiden välistä. Seuraavaksi täytyy kokeilla sellaista peikonlehden mallista leipää. Tavallisesta leivästäkin saa koristeellisen helposti.
Fougasse-patongit
20g tuorehiivaa tai 7 g kuivahiivaa
4 dl vettä
2 rl ruokaöljyä
1 1/2 tl suolaa
2 1/2dl durumvehnäjauhoa
7 1/2 dl vehnäjauhoja
Harjaamiseen
1 valkuainen
Päälle
6 rl seesaminsiemeniä tai auringonkukansiemeniä
Liota hiiva veteen, lisää vesi, öljy ja suola. LIsää jauhot vähän kerrallaan ja vaivaa n. 10 min ajan.
Peitä kulho ja anna taikinan kohota noin 2 tuntia.
Kuumenna uuni 210 C asteeseen. Jaa taikina kolmeen osaan, muotoile taikinasta kolme patonki jauhotetulla alustalla. Leikkaa patonkeihin molemmille sivuille vinosti n kolmen sentin pituisia viiltoja lomittain ja taivuta sakaroita hieman auki. Nipistä patonkien päät kiinni. Harjaa patongit valkuaisella päältä ja ripottele seeamin- tai auringonkukansiemenillä. Paista n. 25 minuuttia.
p.s. Ainakin Lidlissä myydään 7 gramman kuivahiivapusseja.
Oletko tehnyt koristeellisia leipiä?
Kauniit patongit
VastaaPoistaKiitos, näitä oli helppo tehdä.
PoistaNo en ole kyllä koskaan näin hienoja leipiä tehnyt. Jotain kuviota vähän olen onnistunut tekemään veitsellä leivän pintaan :)
VastaaPoistaIhanat ja herkulliset leivät olet tehnyt, menee kokeiluun!
Mukavaa loppuviikkoa Tuuli <3
Olen ihaillut instassa hienoja kuvioituja hapanjuurileipiä, mutta omat hapanjuurikokeilut eivät ole onnistuneet. Tällaisten tavallisempia leipien muotoilu on paljon helpompaa.
PoistaAivan ihastuttavat viikonlopun aamiaisten sulostuttajat - ei varmasti jää muruakaan jäljelle : )
VastaaPoistaAnoppini ihastui näihin ikihyviksi, aika tavallisestakin voi tehdä vähän nätimpää.
PoistaSuperkauniit leipäset ja ah tuore leipä, siitä elän. Kuiva leipä ei ole oma juttu. Kiitos reseptistä Tuuli ja oikein ihanaa viikonloppua. <3
VastaaPoistaTuore leipä on todellista arjen luksusta, elämä on liian lyhyt huonolle leivälle.
Poista