Palsternakassa on hieno, miedosti vaniljaninen maku ja se käy moniin ruokiin perunan sijasta tai perunan kanssa käyetettynä. Palsternakka onkin mielestäni aivan aliarvostettu juures.
Palsternakkapyree
500 g pasternakkaa
100 g voita
1 dl täysmaitoa
1/2 tl suolaa
Kuori palsternakat ja keitä pehmeiksi vähässä vedessä.
Soseuta kypsennetyt palsternakat perunaprässin läpi tai käytä perunasurvinta. Lisää voi, sen jälkeen kuumennettu maito ja mausta suolalla.
Lohitartar-avokadotartar
100 g graavilohta
100 g kylmäsavulohta
1/2 sitruunan mehu ja hienoksi raastettu kuori
1/2 ruukkua ruohosipulia
1 pieni punasipuli
mustapippuria
rosepippuria
1 iso, kypsä avokado
½ sitruunan mehu ja hienoksi raastettu kuori
½ tl suolaa
mustapipuria
vesikrassia tai babysalaattia
Silppua sipuli ja ruohosipuli hienoksi ja lohet pikkusormenpään
kokoisiksi paloiksi. Lisää mustapippuri. Sekoita kaikki aineet keskenään. Anna
vetäytyä jääkaapissa tunnin verran tai tarjoiluun asti.
Hienonna ennen tarjoilua avokado, sekoita sitruunan mehu,
suola ja pippuri, sekoita.
Nosta perunapyrettä lautaselle, asettele lohi-avokadotartar pyreen
päälle.
Kokoa lohi-avokadotartar muotilla, voit myös tehdä muotin leikkaamalla
matalasta säilyketölkistä pohja ja kansi irti. Laita avokadot ensin, sitten
lohitartar, paina kevyesti tiiviimmäksi. Nosta lastalla varovasti pyreen päälle
ja nosta muotti varovasti pois. Viimeistele annos vesikrassilla tai
babysalaatilla.
Oletko maistanut palsternakkaa, onko sinulla suosikkireseptiä palsternakalle?
Uunissa paahdettu palsternakka oli ainakin hyvää, muuten olen palsternakkaa oikeastaan syönyt vain keitoissa.
VastaaPoistaHerkullisen ja kauniin näköinen annos! Ihanaa iltaa sinulle Tuuli <3
Juuresmuusiin saa palsternakkaa hyvin uppoamaan perunan ja porkkanan lisäksi.Vesikrassi on ihan tuntematon itselleni,ehkä suurien kaupunkien kaupoista löytäisi sitä,mutta ei meidän marketeista.
VastaaPoistaHienon annoksen olet loihtinut!
Pakko olla taivaallista ja just meidän molempien makuun. Ihanat kuvat Tuuli. Aurinkoista viikonloppua. <3
VastaaPoista