Lohi-avokadotartar ja palsternakkapyree

Lohi-avokadotartar ja palsternakkapyree on annos joka saaattaa vaikuttaa "hienommalta" ja vaikeammin tehtävältä kuin se onkaan. Lohiseoksen voi valmistella valmiiksi jo edellisenä päivänä.

Palsternakassa on hieno, miedosti vaniljaninen maku ja se käy moniin ruokiin perunan sijasta tai perunan kanssa käyetettynä. Palsternakka onkin mielestäni aivan aliarvostettu juures.

Lohi-avokadotartar on maistuva tarjottava myös vieraille. Meillä koko ystäväpiiri on  jo kahdesti rokotettu, joten olemme jo järjestäneet muutamia illanviettoja hyvillä mielin. 






Lohi-avokadotartar ja palsternakkapyree

Palsternakkapyree

500 g pasternakkaa

100 g voita

1 dl täysmaitoa

1/2 tl suolaa

 

Kuori palsternakat ja keitä pehmeiksi vähässä vedessä.

Soseuta kypsennetyt palsternakat perunaprässin läpi tai käytä perunasurvinta. Lisää voi, sen jälkeen kuumennettu maito ja mausta suolalla.


Lohitartar-avokadotartar

100 g graavilohta

100 g kylmäsavulohta

1/2 sitruunan mehu ja hienoksi raastettu kuori

1/2 ruukkua ruohosipulia

1 pieni punasipuli

mustapippuria

rosepippuria

 

1 iso, kypsä avokado

½ sitruunan mehu ja hienoksi raastettu kuori

½ tl suolaa

mustapipuria

 

vesikrassia tai babysalaattia

Silppua sipuli ja ruohosipuli hienoksi ja lohet pikkusormenpään kokoisiksi paloiksi. Lisää mustapippuri. Sekoita kaikki aineet keskenään. Anna vetäytyä jääkaapissa tunnin verran tai tarjoiluun asti.

Hienonna ennen tarjoilua avokado, sekoita sitruunan mehu, suola ja pippuri, sekoita.

Nosta perunapyrettä lautaselle, asettele lohi-avokadotartar pyreen päälle.

Kokoa lohi-avokadotartar muotilla, voit myös tehdä muotin leikkaamalla matalasta säilyketölkistä pohja ja kansi irti. Laita avokadot ensin, sitten lohitartar, paina kevyesti tiiviimmäksi. Nosta lastalla varovasti pyreen päälle ja nosta muotti varovasti pois. Viimeistele annos vesikrassilla tai babysalaatilla.

Oletko maistanut palsternakkaa, onko sinulla suosikkireseptiä palsternakalle?




3 kommenttia :

  1. Uunissa paahdettu palsternakka oli ainakin hyvää, muuten olen palsternakkaa oikeastaan syönyt vain keitoissa.
    Herkullisen ja kauniin näköinen annos! Ihanaa iltaa sinulle Tuuli <3

    VastaaPoista
  2. Juuresmuusiin saa palsternakkaa hyvin uppoamaan perunan ja porkkanan lisäksi.Vesikrassi on ihan tuntematon itselleni,ehkä suurien kaupunkien kaupoista löytäisi sitä,mutta ei meidän marketeista.
    Hienon annoksen olet loihtinut!

    VastaaPoista
  3. Pakko olla taivaallista ja just meidän molempien makuun. Ihanat kuvat Tuuli. Aurinkoista viikonloppua. <3

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.