Nykykarjalaista luksusta Joensuussa

PR-matka Original Sokos Hotel Kimmel / Visit Karelia

 

Terveiset Joensuusta, vireästä pohjoiskarjalaisesta kaupungista! 

joensuu

joensuu taide

Vietin viikonloppua 77000 asukkaan Joensuussa, jossa kaupunkikulttuuri, luonto ja karjalainen vieraanvaraisuus yhdistyvät kaupunkia halkovaan Pielisjokeen ja puistoihin.

Viime reissusta Joensuuhun taitaa olla kolmisenkymmentä vuotta, tuolta vierailulta mieleen jäivät kaupunkia halkova joki ja upeita rakennuksia.


 

Upeasti uudistunut hotelli Original Sokos Hotel Kimmel sijaitsee Pielisjoen rannalla, Sirkkalan puiston laidalla, aivan rautatieaseman vieressä.




Joensuu original sokos hotel kimmel superiorhuone


Joensuu original sokos hotel kimmel superioshuone

Joensuu original sokos hotel kimmel kylpyrhuone

Joensuu original sokos hotel kimmel superioshuoneKimmelin uudistetussa siipiosassa, entisten economy-huoneiden tilalla ovat nyt aistikkaan hienostuneet Superior-huoneet, joissa on kutsuvan syviä sävyjä ja modernia tyylikkyyttä,. Huoneet henkivät nykykarjalaista luksusta. Huoneessa on Familonin muhkeat vuoteet -joissa ei ollut vielä kukaan ehtinyt nukkua, vedenkeitin, minijääkaappi, ilmainen langaton nettiyhteys, iso taulu-tv, työpöytä, silitysrauta- ja lauta, säädettävä ilmastointi ja hiustenkuivaaja. Myös kylpyhuone on ylellinen hiekan ja harmaan-mustan sävyissään. Muhkeat kylpytakit ja tohvelit tuovat oman luksuslisänsä huoneessa oleiluun.


Joensuu hotelli Kimmel aula

Joensuu hotelli Kimmel aulabaari

Joensuu original sokos hotel kimmel superioshuone

Hotellin uudistus on arkkitehti Jaakko Puron käsialaa, Puron suunnittelemat huoneet ja neuvottelu- ja muut julkiset tilat henkivät pohjoiskarjalaisten metsien mystiikkaa. Hotellin tapahtumasiivessä on muunnettavia tiloja jopa tuhannen hengen tapahtumiin. 


Insta-tiliäni seuraavat tietävät minun olevan aamiaisihmisiä. Kimmelin runsaalla aamiaisella ilahduttivat etenkin  paikallisen kotileipomon, Anna-Liisa Sorsan karjalanpiirakat.






Joensuu Kimmel Bistro Heili myskikurpitsakeitto


Joensuu Kimmel Bistro Heili paahdettua taimenta, jokirapukastiketta, marinoitua fenkolia, sitruuna-perunaterriini

Joensuu Kimmel Bistro Heili lämmintä suklaakakkua ja vaniljajäätelöä

Hotellin ravintolan Bistro Heilin listalta pääsin maistamaan ensin amuse bouchen muodossa maistiaisia. Remontin jäljiltä edellisenä iltana avatussa Bistro Heilissä on tajolla niin makuja läheltä kuin tuulahduksia maailmaltakin. Illalisella tarjotaan mm. myskikurpitsakeittoa, paahdettua taimenta, jokirapukastiketta, marinoitua fenkolia, sitruuna-perunaterriini sekä lämmintä suklaakakkua ja vaniljajäätelöä.


Joensuu pielisjoki

Joensuu itäranta rantaraitti



Joensuu ilosaari



Kaupungin silloista muodostuu sopiva reitti kävelylenkeille – kaupungin torille, puoteihin ja kulttuurikohteisiin on hotellilta lyhyt matka.

 

Local bistro joensuu

Local bistro joensuu

Local bistro joensuu

Joensuussa on rajoitusten jälkeen jälleen eloisaksi viriävä ravintolakulttuuri. Joensuulaiset tuntuvat syövän ulkona hieman aiemmin kuin helsinkiläiset, yleisin pöytävarausaika taitaa olla kuudelta.

Local Bistron sisustuksessa yhdistellään on rouheaa puuta, ruskeaa ja mustaa. Ravintola on ollut myös Suomen 50 parasta ravintolaa- listalla. Läheltä tulevia raaka-aineita suosien, sesonkien parhaasta annista poimien, makuja ja mausteita maailmalta yhdistellen

Local Bistrossa lautasella oli selleriä kolmella tapaa, havuöljyä, kompressoitua omenaa ja rapeaa tattaria, kurpitsarisottoa ja maa-artisokkaa sekä jännitävää maa-artisokkajäätelöä, maa-artisokkakaramellia, jogurttigranitaa ja suklaahiekkaa.


Ravintola Aittaranta Joensuu


Ravintola Aittaranta Joensuu


Ravintola Aittaranta Joensuu
Ravintola Aittaranta Joensuu
Ravintola Aittaranta Joensuu


Ravintola Aittaranta Joensuu


Reilu ruoka ja aidot maut kohtaavat ravintola Aittarannassa Penttilässä, Pielisjoen rannassa. Viihtyisä kortteliravintola tarjoaa paikallisia makuja, mm. haukea, karhua ja Karjalan karpaloita. Sunnuntailounaalla oli niin perheitä kolmen sukupolven voimalla kuin pariskuntia ja ystävyksiä. Ravintolasta löytyy myös rauhallinen kabinetti isommille seurueille.




filipof joensuu

Ravintola Filipofissa on perinteistä upeaa hirsiseinää, mutta myös moderneja yksityiskohtia. Filipofin keittiössä valmistuu maukasta ja konstailematonta ruokaa, jonka juuret ovat klassisessa keittiössä. Tarjolla on niin kasviksia, lähivesien tuoreita kaloja kuin luomulihaakin. Lounaalla on tajolla mm. paistettua lohta ja hollandaisekastiketta.


another doggy-cocktailbaari joensuu

another doggy-cocktailbaari joensuu

another doggy-cocktailbaari joensuu


Joensuusta löytyy myös laadukas cocktailbaari. 80-paikkaisen Another Doggy -cocktailbaarin seinää koristaa suurikokoinen Pasi-mopsin pää. Baarin isäntä Jussi Viljala on voittanut monia cocktailkilpailuja ja hänet on mm. valittu 2015 Aromi Pro:n suomen parhaimmaksi baarimestariksi.  Ei todellakaan siis mikään tusinabaari. Myös "presidentilliseen" vessaan kannattaa käydä tutustumassa.


Joensuu taitokorttelit

Joensuu taitokorttelit


Joensuu taitokorttelit sarustiikka

Joensuu taitokorttelit kauppaneuvoksen kahvila

Joensuu taitokorttelit kauppaneuvoksen kahvila


Joensuu taitokorttelit taito shop

Joensuu taitokorttelit taito shop

Joensuu taitokorttelit taito shop

Joensuu taitokorttelit taito shop

joensuu taitokorttelit

Joensuun keskustassa vanhoissa puu-ja tiilirakennuksissa sijaitsee tunnelmallinen Taitokortteli putiikkeineen, kahviloineen ja ravintoloineen. Taitokorttelissa järjestetään myös näyttelyitä ja erilaisia kulttuuritapahtumia.Pääsin kokeilemaan myös karjalaisen kukkilinnun kirjomista perinteisellä etupistokirjonnalla.


Kontiolahti outdoor fatbike


Joensuu kuhasalo

Joensuu vanha saha


Joensuussa voi helposti harrastaa niin urheilua kuin viettää hieman henkisemmissä merkeissäkin aikaa.

 Kimmelillä on yhteistyötä Kontiolahti Outdoorin kanssa, isommalle joukolle järjestyy mm. ohjattu fatbike-retki Kuhasaloon kolmen kilometrin päähän hotellilta.


Joensuu ortodoksisen seminaarin kirkko

Joensuu ortodoksisen seminaarin kirkko


Joensuun ortodoksinen seurakunta on Suomen toiseksi suurin ortodoksinen seurakunta 6700 jäsenellään. Joensuussa voi vierailla mm. ortodoksisessa kulttuurikeskuksessa sekä kirkossa.


Viikonloppu Joensuussa, näppärän junayhteyden päässä Helsingistä tarjosi runsaan kattauksen niin herkullista ruoaa, upeita hotellielämyksiä kuin kulttuuria ja urheiluakin. Oletko sinä jäynyt Joensuussa?

 



10 kommenttia :

  1. Joensuu tulee aina olemaan minulle yksi kauneimmista kesäkaupungeista. Joka lapsuuden ja nuoruuden kesä tehtiin mökkireissujen yhteydessä myös reissuja Joensuuhun. Kaunis tuo hotelli ja ah mitä ruokia.
    Kivaa loppuviikkoa sinulle Tuuli <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kimmel oli ihana, houneissa oli luksustunnemaa ja ihanat sängyt, joihin kellahtaa kiireisten päivien jälkeen!

      Poista
  2. Kiitos kotikaupungin postauksesta. Olet löytänyt hienoja kuvakulmia ja piti miettiä, että mistä kohti tarkalleen kuva on otettu. Samalla sain tietoja ravintoloiden tarjonnasta, koska kaikissa noissa en ole käynyt, en varsinkaan Kimmelissä.
    Mukavaa syksyn jatkoa! Terttu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauskaa, että onnistuin paikallisellekin tuomaan uusia näkökulmia kotikaupunkiin! Loal Bistro on ilmisesti aika äskettäin muuttanut uusiin tiloihin eikä Aittarantakaan taida olla kovin vanha ravintola. Bistro Heili olikin avattu vasta viime viikon torstaina.

      Poista
  3. Olipa kiva palata Joensuuhun ja Kimmeliin tämän postauksen myötä - upeita kuvia ja kuvakulmia! Silloin kun me kävimme elokuussa,niin ei ollut vielä Bistro Heili auki, mutta kivoja ravintoloita löytyy monia kaupungista! Another Doggyn toiletti jäi kyllä ikuisesti mieleen ; )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heili olikin avattu vasta päivää aiemmin. Another Doggy oli hyvä. Olen aika monessa cocktailbaarissa käynyt ympäri maailman, eivät jääneet Joensuun juomat jälkeen!

      Poista
  4. Vitsi miten upeita kuvia ja tunnelmia. Noita karjalanpiirakoita olisin halunnut ehdottomasti maistaa. Harmi etten päässyt mukaan, mutta nyt on talo tyhjennetty ja enää siivooja paikalle.

    Ihanaa viikonloppua Tuuli. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aiaa ei vaan sovi. Itsekin olen joutunut ättämään vuosien varrella kivoja reissuja välin, kun ei aikataulut ole antaneet myöden.

      Ne karjalanpiirakat olivat kyllä herkullisia. Heti ensimmäisenä etsin aamiasella piirakoita kun tiesin niiden tulvan paikallisesta pikku leipomosta.

      Kivaa viikonloppua!

      Poista
  5. Joensuu on kiva kaupunki - tosin en ole vuosiin siellä käynyt. Hotelli Kimmelissä ole kyllä yöpynyt lapsuudessa kun teimme perheen kanssa "Suomi-reissuja". Vuotta en kyllä muista ja sen jälkeen hotellia on varmaan parikin kertaa laajennettu. Huoneet ovat tyylikkäitä ja pidän värityksestä.
    Ihania ruokakuvia - nyt tuli nälkä! Karjalanpiirakat munavoilla - ihan parasta hotelliaamiaisella.
    Taitokortteli olisin viihtynyt minäkin ja sinun Instassa ollut kirjontatyö on hieno!

    VastaaPoista
  6. Taisin itsekin yöpyä Kimmelissä edellisellä reissulla n. kolmekymmnetävuotta sitten kun olin raveissa hevosenhoitajana Joensuussa. Hotellista ei ole kyllä mitään muistikuvia. Muistan Laakkosten juuri valmistuneen tallin, jossa hevonen oli yötä, Pielisjoen ja jugenrakennuksia. Jossain sen ajan hyvässä ravintolassakin oltiin raviseuran vieraina syömässä. Nyt sain vähän erilaista ja päivitettyä kuvaa Joensuusta.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.