Kolme päivää Hollannissa

Nyt on kuulkaa ollut jännittävää! Matkailu on alkanut jälkeen. Paitsi Joensuussa, olin pari viikkoa sitten myös ulkomailla, ihan lentokoneella ja kaksi yötä poissa!


oss, hollanti

Hollantilainen pitkäaikainen yhteistyökumppani kutsui minut ja työnantajani palaveriin yritykseensä Hollannin maaseudulle. Emme kumpikaan olleet lentäneet sitten alkuvuoden 2020 ja yhteyttä yhteistyökumppaniinkin on pidetty vain sähköisesti. Oli upeaa nähdä pitkästä aikaa kasvokkain, tavata Euroopan kollegoita, ideoida ja nauraa yhdessä.

Hollannin työmatkalta kuvia julkaistuani sain Instassa useita kyselyitä kuinka matkalla toimitaan, mitä dokumentteja lentämiseen vaaditaan ja onko lentokentällä jotenkin erilaista kuin aiemmin. 

Säännökset voivat muuttua syksyn mittaan vielä paljonkin -toivottavasti lieventyen- ja eri maissa on erilaisia vaatimuksia maahantuloon. Yleisesti ottaen chek in kannattaa tehdä netissä etukäteen. Samalla täytettiin lisätietoja passin tietoja sekä koronaa koskien.  Kentälle kannattaa silti tulla hyvissä ajoin. Mennessä jouduimme menemään KLM:n tiskille näyttämään rokotustodistuksen (tai todistuksen ennintään 72 h aiemmin otetusta klronatestistä tai korkeintaan 6 kk aiemmin sairastetusta koronasta) ennen kuin saimme boarding passin vaikka check in olikin jo etukäteen tehty.

Kone oli aivan täynnä, konekapasiteettia on miltei joka lentoyhtiöllä ainakin toistaiseksi aiempaa paljon vähemmän.


oss, hollanti


oss, hollanti

oss, hollanti
Vartin aamukävely palaveripäivän aamuna ennen aamiaista kannatti, parin sadan metrin päässä hotellilta oli lehmälaidun ja tienpätkä, joista sai takana kulkevan moottoritien ja oikealla puolella olevan varastorakennuksen kuvista pois rajaamalla oikein tunnelmallisia otoksia. Viistosti paistava aamuaurinko oli kuin hollantilaisten mestarien maalauksista.Palaveri oli perjantaina. Illansuussa suuntasimme Amsterdamiin, jossa yövyimme vielä joukolla yhden yön viehättävässä boutiquehotelli Apollo Firstissä kansallismuseon eteläpuolella. Yöpyjämäärät olivat tässäkin hotellissa romahtaneet, mutta Hollanin matkailukin alkaa hiljalleen elpyä.


Amsterdam kanaali

Amsterdam kanaaliAmsterdam kanaali

Amsterdam silta

Amsterdam silta

Amsterdam silta

Amsterdam silta

Amsterdam silta

Amsterdam silta

Amsterdam silta
amsterdam kukat

amsterdam kujaBut first coffee


amsterdam taide

Amsterdam genever


Isäntäväkemme oli järjestänyt perjantai-illaksi vielä opastetun, genever-maisteluun päättyneen kävelyn sekä illallisen Amsterdamissa. Suurin osa rajoituksista oli Hollannissa poistunut, maskien käyttö oli voimassa enää julkisessa liikenteessä. Baareissa ilmeisesti oli vielä maksimirajoitus asiakasmäärälle, mutta ruokaravintolat olivat täynnä iloista väkeä.

Kepeä lopetus yritysvierailulle oli tässä ajassa vielä aiempaa tärkeämpää. Oli upea tunne istua pitkästä aikaa joukolla lämpimässä illassa juttelemassa ja nauramassa ja kävellä aamulla kauniiden kanaalien varrella.


Amsterdam tulppaanit

Amsterdam tulppaanit

Seuraavana päivänä ehdin vielä pikku kävelylle ja ostamaan tulppaanisipuleita sekä vakiotuliaisen, aamiaisleivän kotiin. Sitten olikin kiirehdittävä kentälle. Amsterdamista menee nopea junavuoro parhaimmillaan 16 minuutissa lentokentälle. Kenttä on todella iso, joten ihan normaaliaikanakin pelkkään portille siirtymiseen turvatarkastuksen jälkeen kannattaa varata kymmeniä minuutteja aikaa. Nyt turvatarkastus meni sutjakasti, mutta siihen kannattaa varata myös enemmän aikaa kuin normaalisti, ihan varmuuden vuoksi.Matkustaminen korona-aikana

Kentällä ja koneessa oli maskipakko, paitsi ruokailun ajan. Yllätyksekseni KLM tajoaa edelleen voileipälounaan juomineen ilman lisämaksua. Suomen päässä kysyttiin todistusta kahdesta rokotuksesta, 6 kk sisään sairastetusta koronasta tai testistä edellisten 72 h sisään. Puhelimen näytöltä riitti todistus, mutta olin varmuuden vuoksi tulostanutkin todistuksen myös paperille.

Ystävät olivat innoissaan kun kerroin lähteni työmatkalle Hollantiin. Tunsin viimein voivani matkustaa huolettomasti kahdesti rokotettuna, etenkin kun yhteistyöyrityksessä kaikki ja eurooppalaiset kollegatkin olivat kahdesti rokotettuja. Samaan aikaan myös Suomessa terveydenhuollosta alkoi tulla arkeen ja matkustamiseenkin palaamisesta kannustavia viestejä. En saanut ystäviltä tai instassakaan negatiivisia kommentteja, mutta aika monta instagam-seuraajaa lähti matkakuvia julkaistuani, osa heistä vielä ilmeisesti paheksui matkaani.

Matkoja on haaveissa ja yksi pieni reissu Tallinnaan tulossakin. Lentoja en ole vielä varannut mihinkään, mutta toivottavasti piakkoin pääsisiin myös johonkin Euroopan kohteeseen matkustamaankin taas.

3 kommenttia :

 1. Ihan mielettömän ihana reissu sinulla ollut. Hotellihan näyttää ihan linnalta sisätiloista. Minua on aina kiinnostanut kodit vesirajassa, olisi ihan mahtavaa päästä sisälle tuollaiseen kotiin...ja parasta olisi viettää siellä yö.
  Ihanaa sunnuntaita sinulle Tuuli <3

  VastaaPoista
 2. Rakastan Amsterdamia, siellä on niin leppoisa meininki. Hollantia olisi kiva tutkia enemmän. Yksi rennoimmista kaupungeista, kivoja kirppareita, ravintoloita, sisustusta ja ah kaikki peltipurkit ja ruokakaupat. Kun näin, että olet Hollannissa, sanoin miehelle, että mites ois Amsterdam. Siitä on nyt vuosia aikaa, tosin mies kävi just ennen koronaa. Mutta yhdessä vaiheessa käytiin kolme kertaa peräkkäisinä vuosina, kun oli niin kiva kaupunki.

  Ihanaa tiistaita Tuuli. <3

  VastaaPoista
 3. Voi ihanaa! Nuo maalla otetut kuvat, ja myös kuvat hotellista, sykähdyttivät eniten. Niin kaunista kaikki! Me ollaan pitkään mietitty missä sitä ihan ensimmäisenä kävisi reissussa, ja nyt päätettiin tehdä pikavisiitti Tallinnaan parin viikon päästä. Ihan hassua miten Tallinnan reissua odottaa näin paljon. :)

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.